Aanbevolen artikelen

07/05/2024
DACHSER neemt 15 elektrische trucks van Renault Trucks in gebruik

Renault Trucks en DACHSER werken samen aan de geleidelijke vermindering van de CO2-uitstoot in het wegtransport. In totaal breidt de logistieke dienstverlener zijn vloot uit met vijftien voertuigen van Renault Trucks. De volledig elektrische trucks rijden elke werkdag lokale en langeafstandsritten op zeven DACHSER locaties in Duitsland.

Lees
2
05/17/2024
Actie en avontuur voor jong en oud

Bij Razor zijn ze ervan overtuigd dat plezier en avontuur gezinnen samenbrengt. Deze pionier ontwikkelt baanbrekende producten, van handmatige en elektrische scooters tot fietsen, elektrische skateboards, turbomotoren en persoonlijke transportmiddelen voor zowel kinderen als volwassenen. Razor is een begrip, met klanten over de hele wereld. Voor de Europese distributie van al hun producten vonden ze in logistieke dienstverlener DACHSER een betrouwbare partner. We blikken terug op een tienjarig partnerschap. 

Lees
2
03/07/2024
Powervrouwen vertellen over werken in de logistiek

De logistieke sector wordt helaas nog vaak gezien als mannenwereld. Laraine Muit, Karlien van Bruggen en Jolanda Groeneweg bewijzen bij DACHSER Nederland dat dit beeld achterhaald is. Hun ervaringen laten zien dat de logistiek een breed scala aan mogelijkheden biedt voor iedereen. Zij bewijzen dat je in de logistiek ver kunt komen door middel van inzet, talent en de wil om te slagen, ongeacht je geslacht. De verhalen vormen een krachtig voorbeeld voor het belang van inclusiviteit en de unieke waarde die vrouwen toevoegen aan de sector.

Lees
03/04/2024
Overname Frigoscandia afgerond

Met ingang van maandag 4 maart 2024 is Frigoscandia AB een volledige dochteronderneming van DACHSER en daarmee onderdeel van het Food Logistics-netwerk van de logistieke dienstverlener. Dit markeert ook het begin van de volledige integratie van het Scandinavische bedrijf in het DACHSER-netwerk. Vanaf nu profiteren klanten in de Scandinavische landen van uniforme kwaliteitsnormen. 

Lees

DACHSER Nederland

3
07/22/2024
DACHSER viert zijn 20-jarig bestaan in Oostenrijk

Met de oprichting van DACHSER Oostenrijk 20 jaar geleden, breidde DACHSER zijn internationale netwerk uit en bereikte het een nieuwe mijlpaal op het gebied van succesvolle en duurzame groei. De Oostenrijkse organisatie heeft nu een sterk netwerk met negen vestigingen, bijna 700 medewerkers en genereert een jaarlijkse omzet van 202 miljoen euro. Gelegen in Oostenrijk, een belangrijk logistiek knooppunt in Europa, speelt DACHSER Oostenrijk een cruciale rol in het wereldwijde netwerk van de logistieke dienstverlener.

Lees
07/11/2024
Naamsverandering in Hongarije na de overname van de joint venture

Sinds 1 juni 2024 zet de voormalige onderneming Liegl & DACHSER zijn logistieke activiteiten verder onder de naam DACHSER Hongarije, bestaande uit de divisies Air & Sea Logistics en Road Logistics met de business lines European Logistics en Food Logistics. De naamswijziging markeert de afronding van de overname in december 2022: de Duitse logistieke dienstverlener kocht toen het resterende belang van 50% van de voormalige mede-eigenaar in de bedrijven.

Lees
07/09/2024
DACHSER breidt zijn opslagcapaciteit uit op twee Franse locaties

DACHSER breidt zijn opslagcapaciteit in Frankrijk uit met de bouw van nieuwe faciliteiten in Roissy en Nîmes. In Roissy, in de regio Parijs, is een warehouse van 20.000 vierkante meter gebouwd. In Nîmes, in de regio Occitanie in het zuiden van Frankrijk is een warehouse van 12.000 vierkante meter in gebruik genomen.

Lees
07/03/2024
DACHSER behaalt TISAX® label voor informatiebeveiliging

Na een intensieve voorbereiding heeft DACHSER de TISAX® Level 2-certificering behaald. Deze internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging en gegevensbescherming in de auto-industrie wordt steeds belangrijker om supply chains in de auto-industrie te beschermen tegen cyberaanvallen. TISAX staat voor Trusted Information Security Assessment Exchange.

Lees
06/25/2024
Echo Labs by FERCAM & DACHSER: Non-profitbedrijf met een nieuwe structuur

DACHSER & FERCAM Italia heeft 50 procent van de aandelen in FERCAM Echo Labs verworven; het non-profitbedrijf blijft actief onder de naam ‘Echo Labs by FERCAM & DACHSER’.

Lees
5+
06/19/2024
Van Duitsland naar Zambia: jongeren verbinden werelden met elkaar

Trash4Cash is de naam van het afvalverwerkingsbedrijf dat in 2019 door jongeren in Zambia is opgericht in samenwerking met DACHSER en de kinderhulporganisatie Terre des Hommes. Het ondernemingsplan, dat duurzaamheid en sociale aspecten combineert, ontstond tijdens een jongerenuitwisseling met stagiairs van DACHSER en young professionals in Duitsland. Vijf jaar later is de groep uit Livingstone in Zambia opnieuw op bezoek in Kempten in de Allgäu.

Lees
06/14/2024
DACHSER & FERCAM Italia: Nieuwe vestiging in Cattolica

DACHSER & FERCAM Italia heeft medio april een nieuwe vestiging geopend in Cattolica en versterkt daarmee haar aanwezigheid in de dynamisch groeiende economische regio aan de Adriatische kust. Het gebied rond de provinciehoofdstad Rimini wordt gekenmerkt door industriële bedrijven en heeft, met de meubelfabrieken in de provincies Fano en Pesaro, talrijke exportgerichte bedrijven.

Lees
06/06/2024
Impact van de Rode Zee-situatie op de marktdynamiek

De situatie in de Rode Zee verbetert niet wat betreft de veiligheid van schepen. De Houthi-rebellen breiden hun doelwitten in de Rode Zee en de Golf van Aden uit, waardoor rederijen hun routes verder moeten aanpassen om bemanningen en schepen te beschermen. Als gevolg van deze situatie is er een groot aantal dienstwijzigingen en zijn er langere transittijden, vooral op de handelsroutes van en naar Azië / India-Pakistan-Bangladesh-Ceylon (IPBC) en het Midden-Oosten.

Lees
05/30/2024
Nieuwe vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Nieuw-Zeeland

Na meerdere jaren van onderhandelingen heeft de Europese Unie een vrijhandelsovereenkomst met Nieuw-Zeeland afgesloten (bron: Publicatieblad van de EU L/2024/866 van 25.03.2024), die op 1 mei 2024 is ingegaan.

Lees
05/30/2024
Olympische en Paralympische Spelen 2024 - Belangrijke data en impact voor supply chains

Frankrijk bereidt zich voor om deze zomer in Parijs en verschillende andere Franse steden twee van 's werelds grootste sportevenementen te organiseren. De Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen vinden voornamelijk plaats in de hoofdstad van 26 juli tot 8 september.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

07/18/2024
DACHSER speeds up transport between UK and the EU

With its new customs service Smart Border Connect, the logistics provider DACHSER is giving British exporters smoother access to the EU market. The intelligent logistics solution simplifies and speeds up customs clearance and thus reduces export costs.

3
07/09/2024
DACHSER celebrates its 20th anniversary in Austria

With the founding of DACHSER Austria 20 years ago, DACHSER expanded its international network and set a new milestone for successful and sustainable growth. The Austrian country organization now has a strong branch network with nine locations, employs almost 700 people and generates an annual turnover of 202 million euros. Located in Austria, an important logistics hub in Europe, DACHSER Austria plays a crucial role in the global logistics service provider's network.

Lees
06/25/2024
DACHSER puts 15 electric trucks from Renault Trucks into operation

Renault Trucks and DACHSER are cooperating on the gradual decarbonization of road freight transport. In total, the logistics service provider is expanding its fleet by fifteen Renault Trucks vehicles. The all-electric trucks complete local and long-distance transport tours at seven DACHSER locations in Germany every weekday.

Lees
2
06/25/2024
Professional truck drivers: Appreciation has right of way

Undoubtedly, theirs is one of the most important jobs in the country: without drivers and logistics, the wheels of the economy would literally stop turning, resulting in empty shelves in supermarkets and department stores. This makes the findings of the International Road Transport Union (IRU) all the more alarming: the freight forwarding industry is running out of young drivers. As many as 62 percent of carriers in Europe complain that they are having major problems recruiting people to drive their trucks.

Lees
Ga naar

Meest gelezen

09/02/2019
DACHSER Waddinxveen viert koperen jubileum

DACHSER Rotterdam Logistics Center gevestigd in Waddinxveen viert zijn 12,5 jarig jubileum. De logistieke dienstverlener opende aldaar op 1 maart 2007 zijn vestiging in Nederland. De officiële oprichting van DACHSER Netherlands B.V. vond plaats op 10 januari 1975 in het Gelderse Zevenaar.

Lees
07/17/2019
Hoe een eenmanszaak een internationaal bedrijf werd - het verhaal van DACHSER

Veel mensen kennen DACHSER van de gele vrachtwagens met blauwe letters. Wist u dat het inmiddels wereldwijd uitgegroeide bedrijf ooit als een eenmanszaak begon? En dat het nog altijd 100% een familiebedrijf is, met de kleinzoon van oprichter Thomas Dachser aan het roer? Wij vertellen u graag hoe het ooit begon…

Lees
04/13/2018
Uitbreiding overslagloods DACHSER in Zevenaar gereed

Onlangs heeft het “Logistics Center DACHSER Zevenaar” de uitbreiding van zijn loods met 3.319 m² in gebruik genomen. Sinds 2012 is DACHSER gevestigd op BusinessPark 7Poort. Door een snelle toename van de logistieke activiteiten was deze uitbreiding hoogst noodzakelijk.

Lees
2
08/14/2018
Rusland in beeld

De afgelopen tijd is Rusland vaak in beeld geweest. Reden genoeg om eens te kijken naar DACHSER´s aanwezigheid in ´s werelds grootste land. Wij gaan in gesprek met Anton Maryukhta, Managing Director DACHSER OOO over de ontwikkelingen in de Russische logistieke markt en zijn plannen voor de toekomst.

Lees
08/17/2018
DACHSER Netherlands Air & Sea Logistics blijft maar groeien!

Nadat eerder al de luchtvrachtvestigingen op Schiphol en Maastricht werden uitgebreid, was het de afgelopen dagen de beurt aan de zeevrachtvestiging in Rotterdam.

Lees
09/03/2019
DACHSER Tsjechië zet langere vrachtwagens in

In Tsjechië is DACHSER onlangs begonnen met de inzet van twee langere vrachtwagens op zijn dagelijkse route tussen de vestigingen in Ostrava en Brno. Dit zal de capaciteit op de route vergroten en tegelijkertijd een conventioneel voertuig vrijmaken.

Lees
2
11/19/2019
DACHSER focust op training

Aan het begin van het nieuwe opleidingsjaar kozen 740 leerlingen en studenten in Duitsland ervoor om hun opleiding bij DACHSER te starten. In Nederland startten dit najaar 35 leerlingen en studenten.

Lees
12/17/2019
Eerste paal nieuw warehouse DACHSER

Op maandag 16 december werd de eerste paal de grond in geslagen voor de uitbreiding van DACHSER Rotterdam Logistics Center aan de Exportweg 50 te Waddinxveen. Daarmee is de bouw van het nieuwe warehouse officieel van start gegaan. Deze feestelijke gebeurtenis valt ook nog eens samen met het 12,5 jarig bestaan van DACHSER in Waddinxveen.

Lees
10/04/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
2
07/18/2019
DACHSER streeft naar duurzame groei

DACHSER realiseerde opnieuw een substantiële groei in 2018. De geconsolideerde netto-omzet werd verhoogd met 5,5 procent tot 5,57 miljard euro. Net als vorig jaar namen de zendingsaantallen toe en stegen ze met 2,5 procent tot 83,7 miljoen; tonnage steeg 3,0 procent tot 41,3 miljoen ton. Met 30,609 werknemers in totaal, een stijging van 1.511 ten opzichte van het voorgaande jaar, bereikte het personeelsbestand van DACHSER een recordhoogte.

In de Benelux verhoogde DACHSER de ongeconsolideerde bruto-omzet met 9,9 procent tot 305,8 mln. euro. De zendingsaantallen namen toe en stegen met 5,0 procent tot 3,0 miljoen; tonnage steeg tot 1,3 miljoen ton. De 838 logistieke professionals in de Benelux vormen met elkaar de kracht van het netwerk.

Lees