Aanbevolen artikelen

02/08/2024
Eerste trucks in DACHSER-kleuren voor Müller Fresh Food Logistics

Müller Fresh Food Logistics, de logistieke dienstverlener gespecialiseerd in voedingsmiddelendistributie, heeft zes Euro 6 trucks van MAN volledig in DACHSER-kleuren aangeschaft. Het is de eerste zichtbare verandering voor de buitenwereld, sinds de overname van Müller Fresh food Logistics door logistieke dienstverlener DACHSER. Deze visuele verandering markeert een nieuwe fase in de gezamenlijke reis van de twee bedrijven.

Lees
01/23/2024
Müller Fresh Food Logistics nieuwe partner in het European Food Network

De Nederlandse dochteronderneming van DACHSER, Müller Fresh Food Logistics, is op 1 januari 2024 officieel partner geworden van het European Food Network (EFN). DACHSER nam het bedrijf begin 2023 over en heeft sindsdien met succes de weg van samenwerking en integratie ingeslagen. Met Müller als sterke partner in de Benelux is het Europese netwerk voor voedingsmiddelendistributie aanzienlijk versterkt. 

Lees
01/08/2024
DACHSER breidt opslagcapaciteit uit in Nederland

DACHSER in Waddinxveen gaat wederom een nieuw warehouse voor contractlogistiek in gebruik nemen. De bouw van het pand is in volle gang en wordt naar verwachting in juni 2024 opgeleverd. Het nieuwe warehouse biedt ruimte voor 10.000 pallets, waardoor de totale opslagcapaciteit van DACHSER in Waddinxveen op 55.000 palletplaatsen komt.

Lees
2
12/21/2023
DACHSER neemt Zweedse Frigoscandia AB over 

DACHSER heeft de toonaangevende full-service dienstverlener op het gebied van temperatuur gecontroleerde en diepvries-voedsellogistiek in de Scandinavische regio, Frigoscandia AB, met hoofdkantoor in Helsingborg, Zweden, overgenomen. De overname moet nog worden goedgekeurd door de Europese mededingingsautoriteiten.

Lees

DACHSER Nederland

02/22/2024
De eerste klanten gebruiken het DACHSER Platform voor hun dagelijkse werkzaamheden

De eerste klanten werken sinds eind augustus met het DACHSER Platform. Na een aantal intensieve testfasen stromen er nu echte klantgegevens door het systeem. Op deze manier leren we dagelijks welke functies van het platform goed werken en waar er behoefte is aan individuele aanpassingen. De feedback helpt om het platform stap voor stap te verbeteren.

Lees
02/20/2024
DACHSER onderscheiden voor succesvolle app-community

DACHSER is onderscheiden met de "Citizen Development Empowerment Award". Met deze prijs eert smapOne AG het succes van de logistieke dienstverlener bij het opbouwen van een wereldwijde community van medewerkers die zonder programmeerkennis hun eigen applicaties bouwen en zo de digitalisering binnen het bedrijf stimuleren.

Lees
02/13/2024
DACHSER breidt zijn dienstenaanbod voor B2C-leveringen uit

Consumenten verwachten veel van hun winkelervaring: ze willen kunnen winkelen waar en wanneer ze maar willen en hun bestelling ontvangen waar en wanneer het hen uitkomt. In een zeer concurrerende markt zijn de best verkopende winkeliers degenen die hun goederen via alle verschillende verkoopkanalen kunnen leveren, of het nu gaat om fysieke winkels, online winkels of m-commerce. Deze geavanceerde verkoopstrategieën via verschillende kanalen zijn afhankelijk van goed presterende supply chains met de flexibiliteit om zich aan te passen aan veranderende eisen. Logistieke dienstverlener DACHSER heeft nu in heel Europa een nieuw product gelanceerd, ‘targo on-site fix’, dat de omnichannel strategie van zijn klanten ondersteunt en volledige flexibiliteit biedt bij het plannen van leveringsdata.

Lees
2
01/25/2024
Een digitale dubbelganger

De digitale tweeling is een van de belangrijkste innovaties voor de toekomstige supply chains. Op welke technologieën is het gebaseerd? En wat betekent dit voor het dagelijkse transport en het beheer in de logistiek? De antwoorden bieden veelbelovende vooruitzichten.

Lees
3
01/17/2024
Op weg naar meer duurzaamheid

Samen verminderen Ricola en DACHSER geleidelijk hun CO₂-uitstoot in de wereldwijde supply chain van de Zwitserse fabrikant van kruidensnoepjes. Een terugblik op deze oplossingsgerichte aanpak.

Lees
01/16/2024
Logistiek 2030 - Mensen maken het verschil

Logistiek is een complex samenspel van goederen- en informatiestromen in intelligente netwerken. Mensen zijn en blijven de sleutel tot succes en betrouwbaarheid. DACHSER’s stelregel ‘Logistics is People Business’ wordt op verschillende manieren weerspiegeld in de strategie en de operationele activiteiten van het familiebedrijf.

Lees
2
01/12/2024
Less is more

Om ervoor te zorgen dat de veelgevraagde sensortechnologie op betrouwbare wijze dynamische markten bereikt, vertrouwt het technologiebedrijf ifm electronic op flexibele, wereldwijde supply chains, waaronder het ‘groupagenetwerk van de zeeën’, met deelladingen van verschillende verzenders in één container.

Lees
01/11/2024
Dr. Tobias Burger gestart als COO Air & Sea Logistics bij DACHSER

Sinds de jaarwisseling is Dr. Tobias Burger (46) de nieuwe Chief Operations Officer (COO) Air & Sea Logistics en lid van de Executive Board bij logistiek dienstverlener DACHSER. De voormalige adjunct-directeur Air & Sea Logistics vervangt Edoardo Podestà (61), die na een carrière bij DACHSER van meer dan 20 jaar, waarvan de laatste vier jaar aan het hoofd van de lucht- en zeevrachtactiviteiten, met pensioen is gegaan.  

Lees
01/10/2024
Uitbreiding van het emissiehandelssysteem in de Europese Unie

De Europese Unie (EU) heeft een belangrijke doelstelling - Europa in 2050 klimaatneutraal maken. Om dit te bereiken heeft de Europese Commissie een uitgebreid plan van maatregelen opgesteld dat de ‘Green Deal’ wordt genoemd. Europese transportmodaliteiten - en dus ook de scheepvaart - zijn opgenomen in dit plan. Volgens de Green Deal moeten transportgerelateerde emissies in 2050 met 90 procent zijn verminderd. De Europese zeescheepvaart veroorzaakt ongeveer 13 procent van de totale uitstoot van broeikasgassen in de transportsector.

Door verschillende maatregelen die zijn geïnitieerd door de EU en de Internationale Maritieme Organisatie, werkt de sector al jaren aan het terugdringen van de daaruit voortvloeiende uitstoot. Om de CO2-uitstoot verder terug te dringen, heeft de EU besloten om het Europese emissiehandelssysteem (EU ETS) in 2024 uit te breiden naar de zeescheepvaart. Tot nu toe was dit een middel voor het luchtverkeer in Europa.

Lees
01/09/2024
Chinees Nieuwjaar 2024 | Belangrijkste data en gevolgen voor de logistiek

Chinees Nieuwjaar nadert snel en daarom willen wij u graag informeren over de belangrijkste data waarop onze vestigingen gesloten zullen zijn en de mogelijke gevolgen voor uw bedrijf.

Het ‘Jaar van de Draak’ begint op 10 februari 2024. Het is het grootste festival in Chinese gemeenschappen waar mensen het begin van een nieuw jaar vieren met hun families.

Tijdens de feestperiode zijn de meeste bedrijven en fabrieken op het Chinese vasteland gesloten en wordt de productie stilgelegd.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

2
02/28/2024
Connected in the electrification age

The switch to electromobility is changing logistics chains worldwide. Swoboda, an automotive supplier based in Germany’s Allgäu region, sees this as an opportunity. To pursue it, DACHSER is helping the company reorganize its global supply chains.

Lees
02/28/2024
DACHSER connects Tunisia and Turkey directly to its groupage network

At the beginning of the year, DACHSER put two gateways for groupage transportation, full truckload (FTL) and less than truckload (LTL) to Tunisia and Turkey into operation. The logistics service provider is thus expanding its service portfolio and offering its customers faster and more efficient road transportation to and from the two countries.

Lees
2
02/28/2024
The future of trucking starts now

Zero-emission commercial vehicles have finally made it out of the future lab. But there are still a few challenges for the new breed of trucks to master on the road to becoming a practical everyday technology.

Lees
02/27/2024
Added value for customers

After the acquisition by DACHSER in January 2023, Müller Fresh Food Logistics has also been a member of the European Food Network since January 1, 2024. In this interview, Managing Director Jan-Peter Müller explains how his customers from the retail, food production and catering sectors benefit from the strong European network for general cargo food transportation.

Ga naar

Meest gelezen

09/02/2019
DACHSER Waddinxveen viert koperen jubileum

DACHSER Rotterdam Logistics Center gevestigd in Waddinxveen viert zijn 12,5 jarig jubileum. De logistieke dienstverlener opende aldaar op 1 maart 2007 zijn vestiging in Nederland. De officiële oprichting van DACHSER Netherlands B.V. vond plaats op 10 januari 1975 in het Gelderse Zevenaar.

Lees
07/17/2019
Hoe een eenmanszaak een internationaal bedrijf werd - het verhaal van DACHSER

Veel mensen kennen DACHSER van de gele vrachtwagens met blauwe letters. Wist u dat het inmiddels wereldwijd uitgegroeide bedrijf ooit als een eenmanszaak begon? En dat het nog altijd 100% een familiebedrijf is, met de kleinzoon van oprichter Thomas Dachser aan het roer? Wij vertellen u graag hoe het ooit begon…

Lees
04/13/2018
Uitbreiding overslagloods DACHSER in Zevenaar gereed

Onlangs heeft het “Logistics Center DACHSER Zevenaar” de uitbreiding van zijn loods met 3.319 m² in gebruik genomen. Sinds 2012 is DACHSER gevestigd op BusinessPark 7Poort. Door een snelle toename van de logistieke activiteiten was deze uitbreiding hoogst noodzakelijk.

Lees
2
08/14/2018
Rusland in beeld

De afgelopen tijd is Rusland vaak in beeld geweest. Reden genoeg om eens te kijken naar DACHSER´s aanwezigheid in ´s werelds grootste land. Wij gaan in gesprek met Anton Maryukhta, Managing Director DACHSER OOO over de ontwikkelingen in de Russische logistieke markt en zijn plannen voor de toekomst.

Lees
08/17/2018
DACHSER Netherlands Air & Sea Logistics blijft maar groeien!

Nadat eerder al de luchtvrachtvestigingen op Schiphol en Maastricht werden uitgebreid, was het de afgelopen dagen de beurt aan de zeevrachtvestiging in Rotterdam.

Lees
09/03/2019
DACHSER Tsjechië zet langere vrachtwagens in

In Tsjechië is DACHSER onlangs begonnen met de inzet van twee langere vrachtwagens op zijn dagelijkse route tussen de vestigingen in Ostrava en Brno. Dit zal de capaciteit op de route vergroten en tegelijkertijd een conventioneel voertuig vrijmaken.

Lees
2
11/19/2019
DACHSER focust op training

Aan het begin van het nieuwe opleidingsjaar kozen 740 leerlingen en studenten in Duitsland ervoor om hun opleiding bij DACHSER te starten. In Nederland startten dit najaar 35 leerlingen en studenten.

Lees
12/17/2019
Eerste paal nieuw warehouse DACHSER

Op maandag 16 december werd de eerste paal de grond in geslagen voor de uitbreiding van DACHSER Rotterdam Logistics Center aan de Exportweg 50 te Waddinxveen. Daarmee is de bouw van het nieuwe warehouse officieel van start gegaan. Deze feestelijke gebeurtenis valt ook nog eens samen met het 12,5 jarig bestaan van DACHSER in Waddinxveen.

Lees
10/04/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
2
07/18/2019
DACHSER streeft naar duurzame groei

DACHSER realiseerde opnieuw een substantiële groei in 2018. De geconsolideerde netto-omzet werd verhoogd met 5,5 procent tot 5,57 miljard euro. Net als vorig jaar namen de zendingsaantallen toe en stegen ze met 2,5 procent tot 83,7 miljoen; tonnage steeg 3,0 procent tot 41,3 miljoen ton. Met 30,609 werknemers in totaal, een stijging van 1.511 ten opzichte van het voorgaande jaar, bereikte het personeelsbestand van DACHSER een recordhoogte.

In de Benelux verhoogde DACHSER de ongeconsolideerde bruto-omzet met 9,9 procent tot 305,8 mln. euro. De zendingsaantallen namen toe en stegen met 5,0 procent tot 3,0 miljoen; tonnage steeg tot 1,3 miljoen ton. De 838 logistieke professionals in de Benelux vormen met elkaar de kracht van het netwerk.

Lees