Aanbevolen artikelen

2
Nieuws 11/24/2020
Voor een duurzame samenleving: steeds meer NGO's ondernemen wereldwijd actie

Wereldwijd spelen niet-gouvernementele organisaties (NGO’s), met een groot internationaal netwerk, een steeds belangrijkere rol. DACHSERs samenwerking met kinderhulporganisatie Terre des Hommes laat zien hoe een bedrijf een NGO op lange termijn kan ondersteunen.

Lees
Nieuws 11/19/2020
“Als het gaat om Brexit steken veel bedrijven hun kop in het zand”

De Brexit is voltooid en de overgangsfase is over een paar weken ten einde. Welke afspraken de EU en Groot-Brittannië op korte termijn ook maken, per 1 januari 2021 wordt goederenverkeer van en naar Groot-Brittannië een uitdaging. Steffen Wiese, Head of Sales, European Logistics, North Central Europe at DACHSER, legt uit waar bedrijven dringend rekening mee moeten houden en sommige lopen zelfs het risico te laat te zijn met de voorbereidingen.

Lees
Marktinformatie 11/18/2020
Update omtrent activiteiten DACHSER Air & Sea Logistics

Via deze update willen wij u informeren betreft huidige DACHSER Air & Sea Logistics activiteiten in de regio's APAC, EMEA en Americas. In het bijgevoegde document (zie download) staat vermeld of een DACHSER vestigingen in een land operationeel volledig actief is, beperkt of helemaal niet operationeel is. Aangezien de situatie in de landen snel kan veranderen, wordt het bijgevoegde document regelmatig bijgewerkt en op onze website gepubliceerd.

Nieuws 11/12/2020
Datagedreven werken is corebusiness

Datagedreven opereren staat momenteel volop in de belangstelling. Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux, aan het woord over de optimalisatie en digitalisatie van logistieke processen bij DACHSER. 

DACHSER Nederland

Nieuws 11/11/2020
Stil op de weg

De komende drie jaar zal ABT e-Line ongeveer 20.000 Volkswagen Caddy- en Transporter- modellen ombouwen tot elektrische aangedreven  voertuigen. Het doel hiervan is het reduceren van uitstoot en het bijdragen aan stillere wegen. DACHSER zal de inkoop, de opslag en de productie van de benodigde elektrische onderdelen verzorgen.

Lees
Persberichten 11/09/2020
DACHSER en Fraunhofer IML zetten onderzoekssamenwerking voort

Het Fraunhofer Instituut voor ‘Material Flow & Logistics (IML)’ en DACHSER verlengen hun samenwerking met nog eens drie jaar. Het partnerschap in het DACHSER Enterprise Lab blijft zich richten op de onderzoeks- en ontwikkelingsprojecten ter implementatie voor het DACHSER netwerk. Het gaat hierbij om digitale technologieën zoals kunstmatige intelligentie (AI), Real-Time Locating System (RTLS), 5G, Internet der dingen (IoT), zelfrijdende voertuigen en adaptieve warehousesystemen.

Lees
Nieuws 11/05/2020
Pallets in balans

Ze zijn een belangrijke speler in de goederenstroom door Europa: europallets. Het balanceren van de vraag naar en de beschikbaarheid van pallets in heel Europa wordt een steeds complexere uitdaging. Jens Müller, Head of Network Management Organization bij DACHSER, legt uit hoe DACHSER hiermee omgaat.

Lees
Nieuws 11/02/2020
Spitser in de logistiek

Spitsers zijn bij DACHSER onmisbaar: zij werken op flexibele tijden tijdens de piekuren in de overslagloods. Pascal Schroeder werkt al 5 jaar als spitser bij de DACHSER vestiging in Waddinxveen en vertelt over zijn ervaringen.

Lees
Nieuws 10/22/2020
Manager aan het woord: Raymond Boumans

Raymond Boumans, Branch Manager van DACHSER Air & Sea Logistics (ASL) Maastricht, vertelt vanuit zijn kantoor met uitzicht op Maastricht Airport over zijn professionele achtergrond, ervaringen bij DACHSER en zijn visie op luchtvrachtlogistiek.

Lees
Nieuws 10/20/2020
Een passie voor logistiek

Donna Walters werkt al 30 jaar voor DACHSER USA in New York. Voor deze Key Account Specialist staan mensen altijd centraal in de logistiek.

Lees
Marktinformatie 10/20/2020
Update van onze Brexit Checklist

De terugtrekking van het Verenigd Koninkrijk uit de EU werd op 31 januari 2020 voltooid. Momenteel bevinden we ons in een overgangsfase die eindigt op 31 december 2020. Een verlenging van deze overgangsfase had afgesproken moeten worden tot 1 juli 2020 en is dus niet meer mogelijk. Ten gevolge hiervan zal het Verenigd Koninkrijk vanaf 1 januari 2021 geen deel meer uitmaken van de interne markt en de douane-unie. Als er in de resterende tijd van de overgangsfase geen overeenstemming wordt bereikt tussen het VK en de EU, valt de handel voortaan onder de regels van de Wereldhandelsorganisatie.

Bij DACHSER hebben we geen invloed op de politieke situatie in het VK, maar we kunnen u op de best mogelijke manier voorbereiden op gereguleerde douaneprocedures. Daarom hebben we onze Brexit Checklist aangepast en geactualiseerd naar de huidige omstandigheden. U kunt deze hier gratis downloaden.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw verantwoordelijke contactpersoon bij uw DACHSER branch.

2
Nieuws 10/19/2020
De ideale pasvorm

In het voorjaar bundelde DACHSER zijn krachten met een ervaren werkkledingfabrikant om een nieuwe collectie voor logistieke medewerkers en chauffeurs te lanceren. De nieuwe kledinglijn combineert functionaliteit, comfort en veiligheid met de typische DACHSER-stijl.

Lees
Nieuws 10/15/2020
Uitbreiding DACHSER Contract Logistics in Waddinxveen

Binnenkort wordt het nieuwe warehouse voor Contract Logistics in Waddinxveen geopend. René van Zandbergen, Regional Contract Logistics Manager Benelux, aan het woord over zijn passie voor DACHSER Contract Logistics en de ontwikkelingen rondom het nieuwe warehouse.

Lees
Persberichten 10/12/2020
DACHSER lanceert emissievrije leveringen in Freiburg

Fuso eCanters, StreetScooters en wisselbak-fietsen – met deze volledig elektrische vervoersoplossingen levert DACHSER vanaf heden al zijn zendingen in het centrum van Freiburg emissievrij. Hiermee wordt de CO2- uitstoot per transport met gemiddeld 26 procent gereduceerd, de uitstoot van fijnstof met ongeveer 47 procent en de uitstoot van stikstofoxide met ongeveer 41 procent verminderd.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

Nieuws 11/26/2020
DACHSER to supply Prague via pedelec

DACHSER is launching a pilot project in the Czech Republic to supply the Prague city center with an electrically supported cargo bike. The newly built micro-hub "Depot.Bike" at the Florenc subway station is being used for this purpose.

Lees
Nieuws 11/23/2020
Safety through visibility

This year, a new flashing light concept was rolled out to improve the visibility of DACHSER trucks. Affixed to the sides of the trailers, these additional flashing lights help minimize the risk of accidents when trucks are turning—in particular during the darker months of the year. They flash whenever the driver activates the indicator.

Lees
Persberichten 11/19/2020
New DACHSER branch in Finland begins operations

DACHSER recently began operations at a new logistics terminal in Finland. In opening its first cross-dock facility in Kerava in the greater Helsinki region, the logistics provider is expanding its services on the Finnish market.

Lees
Marktinformatie 11/18/2020
Latest update on DACHSER Air & Sea Logistics operations

With this update DACHSER would like to inform about the current DACHSER Air & Sea Logistics operations across the regions APAC, EMEA and Americas. In the attached document (see download below) it is listed whether a country organization of DACHSER is operational or, if only limited or not at all, why this is the case. Since the situation in the countries may change rapidly, the attached document will be updated on a regular basis and published on our website.

Ga naar

Meest gelezen

Nieuws 12/27/2018
Nieuwe directeur bij DACHSER UK

Na meer dan 17 jaar aan het roer ging Nick Lowe, directeur van Dachser UK, eind september met vervroegd pensioen. Zijn opvolger is Mark Rollinson, die eerder verschillende managementfuncties bij Schenker en Allport Cargo Services heeft bekleed.

Lees
Nieuws 07/17/2019
Hoe een eenmanszaak een internationaal bedrijf werd - het verhaal van DACHSER

Veel mensen kennen DACHSER van de gele vrachtwagens met blauwe letters. Wist u dat het inmiddels wereldwijd uitgegroeide bedrijf ooit als een eenmanszaak begon? En dat het nog altijd 100% een familiebedrijf is, met de kleinzoon van oprichter Thomas Dachser aan het roer? Wij vertellen u graag hoe het ooit begon…

Lees
2
Nieuws 08/14/2018
Rusland in beeld

De afgelopen tijd is Rusland vaak in beeld geweest. Reden genoeg om eens te kijken naar DACHSER´s aanwezigheid in ´s werelds grootste land. Wij gaan in gesprek met Anton Maryukhta, Managing Director DACHSER OOO over de ontwikkelingen in de Russische logistieke markt en zijn plannen voor de toekomst.

Lees
Persberichten 08/17/2018
DACHSER Netherlands Air & Sea Logistics blijft maar groeien!

Nadat eerder al de luchtvrachtvestigingen op Schiphol en Maastricht werden uitgebreid, was het de afgelopen dagen de beurt aan de zeevrachtvestiging in Rotterdam.

Lees
Nieuws 09/03/2019
DACHSER Tsjechië zet langere vrachtwagens in

In Tsjechië is DACHSER onlangs begonnen met de inzet van twee langere vrachtwagens op zijn dagelijkse route tussen de vestigingen in Ostrava en Brno. Dit zal de capaciteit op de route vergroten en tegelijkertijd een conventioneel voertuig vrijmaken.

Lees
Persberichten 10/04/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
Nieuws 02/25/2019
BREXIT: de tijd is bijna om

Terwijl politici blijven proberen een oplossing te vinden voor de Brexit-crisis, komt de vertrekdatum steeds dichterbij. Nu is het aan bedrijven om uitvoerig te plannen en voor te bereiden op alle mogelijke uitkomsten. Er is een grote uitdaging: de grensformaliteiten.

Lees
Nieuws 12/12/2018
DACHSER behaalt IATA CEIV pharma certificering

Vestiging op de luchthaven van Frankfurt gecertificeerd voor vervoer van Life Science & Healthcare producten.

Lees
Nieuws 07/22/2019
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

De logistieke sector vereist medewerkers die zich volledig inzetten met grote expertise, energie en toewijding om hierdoor de hoogste kwaliteit in de gehele supply chain te kunnen leveren. Het nieuwe DACHSER magazine is gewijd aan het onderwerp human resources en biedt interessante inzichten in de werkwerelden van de logistiek.

Persberichten 09/02/2019
DACHSER Waddinxveen viert koperen jubileum

DACHSER Rotterdam Logistics Center gevestigd in Waddinxveen viert zijn 12,5 jarig jubileum. De logistieke dienstverlener opende aldaar op 1 maart 2007 zijn vestiging in Nederland. De officiële oprichting van DACHSER Netherlands B.V. vond plaats op 10 januari 1975 in het Gelderse Zevenaar.

Lees