Aanbevolen artikelen

05/23/2023
DACHSER richt een joint venture op in Japan

DACHSER heeft een joint venture overeenkomst getekend met het Japanse logistieke bedrijf Nishi-Nippon Railroad Co., Ltd. Het eerste kantoor van 'DACHSER Japan K.K.' wordt eind 2023 in Tokio geopend.

Lees
03/31/2023
DACHSER benoemt nieuwe Country Manager Nederland

Stefan Raimondo (47), General Manager European Logistics van DACHSER in Zevenaar, gaat per 1 april 2023 de nieuwe functie van Country Manager European Logistics Netherlands bekleden naast zijn huidige functie. Raimondo blijft rapporteren aan Aat van der Meer, die zijn functie als Managing Director DACHSER Benelux blijft voortzetten. De carrière van Raimondo begon ruim 24 jaar geleden in de logistieke sector waarin hij door de jaren heen verschillende leidinggevende functies vervulde bij diverse bedrijven. In de eerste 10 jaar van zijn carrière werkte Raimondo veel in het buitenland, waarvan 4,5 jaar in Italië. Deze ervaring heeft hem een brede kijk gegeven op de logistieke sector en heeft hem geholpen om te groeien in zijn leidinggevende rol.

Lees
03/23/2023
DACHSER ziet opnieuw een sprong in de groei

Logistiek dienstverlener DACHSER meldt voor het boekjaar 2022 een omzet van 8,1 miljard euro (+14,9 procent), wat het tweede opeenvolgende jaar van dubbelcijferige groei betekent.

Lees
2
02/15/2023
DACHSER gaat tien extra steden voorzien van emissievrije leveringen

Het concept van DACHSER Emission-Free Delivery voor leveringen in stadscentra, dat begon als een onderzoeks- en innovatieproject, is enorm succesvol gebleken. Momenteel telt het DACHSER netwerk al twaalf emissievrije leveringsgebieden in stadscentra voor niet-gekoelde goederen. Verdere groei is gepland: tegen 2025 zullen nog minstens tien grote Europese steden volgen.

Lees

DACHSER Nederland

3
06/02/2023
Het beste van beide werelden

De elektronicahandelaar TTI vertrouwt op flexibele supply chains om aan steeds meer klanten over de hele wereld op ieder gewenst moment te kunnen leveren. De oplossing van DACHSER: optimalisatie van de supply chain.

Lees
2
05/19/2023
De magische chatbot - Een blik op toekomstige technologieën

Met ChatGPT heeft natuurlijke taalverwerking een ongekend kwaliteitsniveau bereikt, waardoor volledig nieuwe mogelijkheden ontstaan in de communicatie tussen mens en machine. Een controle op de chatbot.

Lees
05/17/2023
Veiligheid en compliance in Chem Logistics: in gesprek met een expert van DACHSER

De logistieke uitdagingen worden steeds groter en complexer, vooral in kwetsbare supply chains. De chemische industrie is een sector die extra uitdagingen met zich meebrengt voor logistiek dienstverleners. Om deze uitdagingen het hoofd te bieden, is een nauwe samenwerking tussen klant en logistiek dienstverlener van essentieel belang. Het vinden van een geschikte logistiek partner is daarbij cruciaal. Jordi Triep, een expert op het gebied van Chem Logistics bij DACHSER, deelt zijn inzichten over de uitdagingen die komen kijken bij logistiek in de chemische industrie en hoe de juiste match tussen klant en logistiek dienstverlener tot stand kan komen.

Lees
2
05/10/2023
Van de Maghreb naar de wereldmarkt

Noord-Afrika is sterk in opkomst: de Maghreblanden ontwikkelen hun industrie- en energiesector. Vooral Marokko komt daarbij nog dichter bij de Europese markten. Via een nieuwe gateway in Straatsburg is het opkomende land nu rechtstreeks aangesloten op het pan-Europese netwerk voor landtransport van DACHSER.

Lees
05/04/2023
"Ons succes is gebaseerd op betrouwbaarheid en kwaliteit"

Een steeds lastiger economisch klimaat en hoge eisen aan de logistiek: Zo succesvol als 2022 voor DACHSER was, zo uitdagend was het ook. Klanten waardeerden vooral de veerkracht die DACHSER in hun supply chains bracht. CEO Burkhard Eling ziet 2023 met vertrouwen tegemoet. Aanzienlijke investeringen in het logistieke netwerk, digitalisering, klimaatbescherming en medewerkers zetten een duidelijke koers uit voor DACHSER.

Lees
04/26/2023
Chemie en logistiek moeten samen doelstellingen bepalen

Eind 2022 werd de studie ‘Procurement of logistics services in the chemical industry’ gepubliceerd. De studie laat zien hoe logistiek een concurrentiefactor kan worden voor chemische bedrijven en geeft concrete aanbevelingen voor inkoop. In dit interview met Michael Kriegel, Department Head DACHSER Chem Logistics, geeft hij zijn kijk op de resultaten van de studie vanuit het perspectief van een logistiek dienstverlener.

Lees
04/21/2023
30 procent minder uitstoot van broeikasgassen

De luchtvrachtklanten van DACHSER profiteren van de nieuwe boekingsoptie ‘Sustainable Fuel’.

Lees
03/31/2023
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Topconditie, technische vaardigheid, mentale kracht, ervaring, risicobesef, het vermogen om in teamverband te werken en respect voor de natuur – dit zijn een aantal kwaliteiten die passen bij een succesvolle bergbeklimmer. Maar het zijn ook goede eigenschappen waarover bedrijven en hun leiders moeten beschikken als zij zich op lastig terrein bevinden en succesvol willen blijven in onzekere tijden.

2
03/09/2023
Olifantenkracht in het warehouse

Ondanks de vooruitgang op het gebied van automatisering, zijn er nog veel fysieke taken – vooral in warehouses. Het lossen of opnieuw verpakken van goederen met de hand komt regelmatig voor. DACHSER gebruikt nu innovatieve technologie om de gezondheid van zijn werknemers te beschermen.

Lees
03/02/2023
Nieuw invoercontrolesysteem in de Europese Unie

Het proces van binnenbrengen van luchtvracht in de Europese Unie (EU) verandert. Het nieuwe Import Control System 2 (ICS2) zal het huidige ICS1, dat al vele jaren van kracht is, volledig vervangen. In Nederland zullen aangiftes van binnenbrengen uiterlijk 1 oktober 2023 met ICS2 moeten worden gedaan. Tot die tijd kan er met ICS1 worden gewerkt.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

2
05/30/2023
First insights into the DACHSER platform

DACHSER is transferring its range of logistics services to the digital world. As a company-wide digitalization project, the DACHSER platform is a central building block for fundamentally redesigning the customer experience. At the transport logistic trade fair, customers and interested parties were given their first glimpse of the platform, which will be available to all DACHSER customers from 2024.

Lees
05/25/2023
DACHSER Life Science and Healthcare receives GDP certification

The logistics provider has undergone good distribution practice (GDP) audits at its sites in Frankfurt, Madrid, Barcelona, and Mumbai, as well as at the Head Office in Kempten. An independent institute certified that DACHSER complies with the specifications relating to safe and secure transport chains in the pharmaceutical sector.

Lees
2
05/19/2023
United in freshness

Ten years of the European Food Network: Since 2013, the European partner network for temperature-controlled groupage transports has successfully evolved and positioned itself in the market. It now comprises 23 network members operating regular scheduled services between 34 European countries.

Lees
05/10/2023
DACHSER to establish a joint venture in Japan

DACHSER has signed a joint venture agreement with the Japanese logistics company Nishi-Nippon Railroad Co., Ltd. “DACHSER Japan K.K.” will open its first office in Tokyo at the end of 2023.

Lees
Ga naar

Meest gelezen

09/02/2019
DACHSER Waddinxveen viert koperen jubileum

DACHSER Rotterdam Logistics Center gevestigd in Waddinxveen viert zijn 12,5 jarig jubileum. De logistieke dienstverlener opende aldaar op 1 maart 2007 zijn vestiging in Nederland. De officiële oprichting van DACHSER Netherlands B.V. vond plaats op 10 januari 1975 in het Gelderse Zevenaar.

Lees
07/17/2019
Hoe een eenmanszaak een internationaal bedrijf werd - het verhaal van DACHSER

Veel mensen kennen DACHSER van de gele vrachtwagens met blauwe letters. Wist u dat het inmiddels wereldwijd uitgegroeide bedrijf ooit als een eenmanszaak begon? En dat het nog altijd 100% een familiebedrijf is, met de kleinzoon van oprichter Thomas Dachser aan het roer? Wij vertellen u graag hoe het ooit begon…

Lees
2
08/14/2018
Rusland in beeld

De afgelopen tijd is Rusland vaak in beeld geweest. Reden genoeg om eens te kijken naar DACHSER´s aanwezigheid in ´s werelds grootste land. Wij gaan in gesprek met Anton Maryukhta, Managing Director DACHSER OOO over de ontwikkelingen in de Russische logistieke markt en zijn plannen voor de toekomst.

Lees
04/13/2018
Uitbreiding overslagloods DACHSER in Zevenaar gereed

Onlangs heeft het “Logistics Center DACHSER Zevenaar” de uitbreiding van zijn loods met 3.319 m² in gebruik genomen. Sinds 2012 is DACHSER gevestigd op BusinessPark 7Poort. Door een snelle toename van de logistieke activiteiten was deze uitbreiding hoogst noodzakelijk.

Lees
08/17/2018
DACHSER Netherlands Air & Sea Logistics blijft maar groeien!

Nadat eerder al de luchtvrachtvestigingen op Schiphol en Maastricht werden uitgebreid, was het de afgelopen dagen de beurt aan de zeevrachtvestiging in Rotterdam.

Lees
09/03/2019
DACHSER Tsjechië zet langere vrachtwagens in

In Tsjechië is DACHSER onlangs begonnen met de inzet van twee langere vrachtwagens op zijn dagelijkse route tussen de vestigingen in Ostrava en Brno. Dit zal de capaciteit op de route vergroten en tegelijkertijd een conventioneel voertuig vrijmaken.

Lees
12/17/2019
Eerste paal nieuw warehouse DACHSER

Op maandag 16 december werd de eerste paal de grond in geslagen voor de uitbreiding van DACHSER Rotterdam Logistics Center aan de Exportweg 50 te Waddinxveen. Daarmee is de bouw van het nieuwe warehouse officieel van start gegaan. Deze feestelijke gebeurtenis valt ook nog eens samen met het 12,5 jarig bestaan van DACHSER in Waddinxveen.

Lees
2
11/19/2019
DACHSER focust op training

Aan het begin van het nieuwe opleidingsjaar kozen 740 leerlingen en studenten in Duitsland ervoor om hun opleiding bij DACHSER te starten. In Nederland startten dit najaar 35 leerlingen en studenten.

Lees
10/04/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
2
07/18/2019
DACHSER streeft naar duurzame groei

DACHSER realiseerde opnieuw een substantiële groei in 2018. De geconsolideerde netto-omzet werd verhoogd met 5,5 procent tot 5,57 miljard euro. Net als vorig jaar namen de zendingsaantallen toe en stegen ze met 2,5 procent tot 83,7 miljoen; tonnage steeg 3,0 procent tot 41,3 miljoen ton. Met 30,609 werknemers in totaal, een stijging van 1.511 ten opzichte van het voorgaande jaar, bereikte het personeelsbestand van DACHSER een recordhoogte.

In de Benelux verhoogde DACHSER de ongeconsolideerde bruto-omzet met 9,9 procent tot 305,8 mln. euro. De zendingsaantallen namen toe en stegen met 5,0 procent tot 3,0 miljoen; tonnage steeg tot 1,3 miljoen ton. De 838 logistieke professionals in de Benelux vormen met elkaar de kracht van het netwerk.

Lees