Aanbevolen artikelen

2
08/23/2023
DACHSER en FERCAM versterken groupage en contractlogistiek in Italië

FERCAM gaat haar divisies Distributie (groupage) en Logistiek (contractlogistiek) onderbrengen in een joint venture met DACHSER onder de naam "DACHSER & FERCAM Italia S.r.l.". DACHSER's aandeel van 80 procent in de nieuwe onderneming versterkt en vervolledigt zijn Europese netwerk. De overdracht van de zeggenschap moet nog worden goedgekeurd door de relevante mededingingsautoriteiten.

Lees
07/04/2023
Verandering aan de top bij DACHSER Food Logistics

Alfred Miller gaat aan het eind van het jaar met pensioen en geeft het stokje over aan Alexander Tonn, COO Road Logistics

Lees
06/26/2023
DACHSER Nederland neemt eerste elektrische vrachtwagens in gebruik

Met het oog op de toekomst neemt DACHSER Nederland zijn eerste elektrische vrachtwagens in gebruik, een belangrijke stap naar emissievrije leveringen in de toekomstige ‘zero-emissie zones voor stadslogistiek’ (ZES-zones) waarvan de eerste in Nederland vanaf 1 januari 2025 worden ingevoerd.

Lees
05/23/2023
DACHSER richt een joint venture op in Japan

DACHSER heeft een joint venture overeenkomst getekend met het Japanse logistieke bedrijf Nishi-Nippon Railroad Co., Ltd. Het eerste kantoor van 'DACHSER Japan K.K.' wordt eind 2023 in Tokio geopend.

Lees

DACHSER Nederland

09/19/2023
Tolverhoging voor vrachtwagens in Duitsland per 1 december 2023

De Duitse overheid is van plan om de tol voor vrachtwagens verder te verhogen per 1 december 2023. Dit geldt voor vrachtwagens met een bruto voertuiggewicht van meer dan 7,5 ton. De hoogte van de toeslag is afhankelijk van de kenmerken van het voertuig waarvoor de tol geldt.

Lees
3
09/15/2023
Passie voor mode

De modewereld is snel, seizoensgebonden, wereldwijd en steeds duurzamer. De kleding moet perfect, kreukvrij en op tijd in de modewinkels aankomen. Een uitdaging die DACHSER Fashion Logistics graag aangaat.

Lees
2
09/13/2023
Synthetische brandstoffen: baken van hoop of doodlopende weg?

Steeds weer laait de discussie over synthetische brandstoffen op als het gaat om klimaatbescherming in de transportsector. Sommigen zien synthetisch geproduceerde brandstoffen als een waardevolle technologie van de toekomst, anderen beschrijven ze als niet rendabel en onzinnig.

Lees
09/11/2023
Golden Week 2023 in China

Tussen 29 september en 6 oktober zijn de meeste bedrijven en fabrieken in China gesloten in verband met de viering van de Golden Week. Deze vakantieweek in één van ’s werelds belangrijkste economieën heeft gevolgen voor de internationale supply chains. Daarom adviseren wij u om nu te starten met de nodige voorbereidingen de nadelige gevolgen tot een minimum te beperken.

Lees
2
09/05/2023
Vooruitgang op een lange weg 

Een waardevolle bijdrage leveren aan klimaatbescherming is zowel een verantwoordelijkheid als een uitdaging voor logistieke dienstverleners. Transport en opslag zijn energie-intensief  en hebben een grote CO2-voetafdruk; een van de redenen hiervoor is dat er nog niet voldoende emissievrije vrachtwagens beschikbaar zijn. Maar de technologische verandering is al in volle gang. Michael Kriegel, Department Head DACHSER Chem Logistics, doet verslag van het potentieel dat kan worden benut en de rol die logistiek kan spelen bij de bescherming van het klimaat.

Lees
2
08/15/2023
Meegroeien met de mogelijkheden

Terwijl de economische groei in veel landen stagneert of zelfs afneemt, groeit de regio Asia-Pacific verrassend sterk. DACHSER breidt zijn netwerk hier aanzienlijk uit voor klanten van over de hele wereld.

Lees
2
08/09/2023
DACHSER kondigt twaalf extra gebieden aan voor emissievrije leveringen in Europa

DACHSER breidt aanzienlijk uit met het emissievrij leveren van niet-gekoelde groupage-zendingen naar binnenstedelijke gebieden. Tegen het einde van 2025 heeft de logistiek dienstverlener plannen om DACHSER Emission-Free Delivery te lanceren in twaalf andere Europese steden: Amsterdam, Barcelona, Dublin, Hamburg, Keulen, Londen, Malaga, Rotterdam, Stockholm, Toulouse, Warschau en Wenen. Daarnaast zal het bedrijf het bestaande emissievrije leveringsgebied in Parijs uitbreiden.

Lees
07/27/2023
Geprogrammeerd voor de toekomst

Transparante processen, zendingen in realtime volgen, korte reactietijden en een nauwkeurig afgestemde controle van supply chains in verschillende landen en continenten: digitalisering tilt logistieke diensten bij DACHSER naar een hoger niveau. Wat betekent dit voor het DACHSER-netwerk? En welke concrete voordelen biedt IT voor klanten? We vroegen het aan DACHSER CEO Burkhard Eling en CDO Stefan Hohm.

Lees
07/26/2023
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Volgens experts zal naar schatting de digitale connectiviteit tegen het jaar 2030 een gegevensvolume van 400 biljoen gigabyte bereiken. Het is duidelijk: gegevensverzameling en -verwerking bepalen en veranderen steeds meer ons werk en ons leven. Wat ook duidelijk is: verantwoordelijk omgaan met gegevens maakt het leven gemakkelijker en biedt vele mogelijkheden, vooral in de logistiek.

07/20/2023
Eerste waterstoftruck in gebruik door DACHSER

Met de Hyundai Xcient Fuel Cell heeft DACHSER zijn eerste waterstoftruck in gebruik genomen.

Lees
Laat meer zien

DACHSER Corporate

09/22/2023
Small and big successes: Annual report on partnership with terre des hommes

Improving the living conditions and educational opportunities of disadvantaged children and young people - DACHSER has been supporting the children's charity terre des hommes with this overarching goal since 2005. The 2022 Annual Report provides an overview of the worldwide projects and their concrete successes.

09/19/2023
An award for innovation, an award for the network

Dachser CDO Stefan Hohm was presented with the prestigious "LEO Award for Innovation" by the logistics trade journal DVZ in Hamburg. In its laudatory speech, the jury highlighted Mr. Hohm´s commitment as a driver of innovation and change in logistics.

Lees
09/18/2023
DACHSER welcomes 744 junior staff 

At the start of Germany’s training cycle, DACHSER’s locations across the country are hiring a total of 744 junior staff—over 100 more than last year. Of that group, 708 started their training in eleven different industrial and commercial occupations. The remaining 36 are students, who will be starting their various dual work-study programs with DACHSER in October, and one trainee.

Lees
09/14/2023
VCI and Dachser continue successful purchasing partnership

Kempten, September 14, 2023 – The German Chemical Industry Association (Verband der Chemischen Industrie e.V., or VCI) and DACHSER Chem Logistics have extended their purchasing partnership in logistics ahead of time by five years. Johann-Peter Nickel, Executive Director at VCI, and Michael Kriegel, Department Head DACHSER Chem Logistics, signed the agreement at Dachser’s Head Office in Kempten.

Ga naar

Meest gelezen

09/02/2019
DACHSER Waddinxveen viert koperen jubileum

DACHSER Rotterdam Logistics Center gevestigd in Waddinxveen viert zijn 12,5 jarig jubileum. De logistieke dienstverlener opende aldaar op 1 maart 2007 zijn vestiging in Nederland. De officiële oprichting van DACHSER Netherlands B.V. vond plaats op 10 januari 1975 in het Gelderse Zevenaar.

Lees
07/17/2019
Hoe een eenmanszaak een internationaal bedrijf werd - het verhaal van DACHSER

Veel mensen kennen DACHSER van de gele vrachtwagens met blauwe letters. Wist u dat het inmiddels wereldwijd uitgegroeide bedrijf ooit als een eenmanszaak begon? En dat het nog altijd 100% een familiebedrijf is, met de kleinzoon van oprichter Thomas Dachser aan het roer? Wij vertellen u graag hoe het ooit begon…

Lees
2
08/14/2018
Rusland in beeld

De afgelopen tijd is Rusland vaak in beeld geweest. Reden genoeg om eens te kijken naar DACHSER´s aanwezigheid in ´s werelds grootste land. Wij gaan in gesprek met Anton Maryukhta, Managing Director DACHSER OOO over de ontwikkelingen in de Russische logistieke markt en zijn plannen voor de toekomst.

Lees
04/13/2018
Uitbreiding overslagloods DACHSER in Zevenaar gereed

Onlangs heeft het “Logistics Center DACHSER Zevenaar” de uitbreiding van zijn loods met 3.319 m² in gebruik genomen. Sinds 2012 is DACHSER gevestigd op BusinessPark 7Poort. Door een snelle toename van de logistieke activiteiten was deze uitbreiding hoogst noodzakelijk.

Lees
08/17/2018
DACHSER Netherlands Air & Sea Logistics blijft maar groeien!

Nadat eerder al de luchtvrachtvestigingen op Schiphol en Maastricht werden uitgebreid, was het de afgelopen dagen de beurt aan de zeevrachtvestiging in Rotterdam.

Lees
09/03/2019
DACHSER Tsjechië zet langere vrachtwagens in

In Tsjechië is DACHSER onlangs begonnen met de inzet van twee langere vrachtwagens op zijn dagelijkse route tussen de vestigingen in Ostrava en Brno. Dit zal de capaciteit op de route vergroten en tegelijkertijd een conventioneel voertuig vrijmaken.

Lees
2
11/19/2019
DACHSER focust op training

Aan het begin van het nieuwe opleidingsjaar kozen 740 leerlingen en studenten in Duitsland ervoor om hun opleiding bij DACHSER te starten. In Nederland startten dit najaar 35 leerlingen en studenten.

Lees
12/17/2019
Eerste paal nieuw warehouse DACHSER

Op maandag 16 december werd de eerste paal de grond in geslagen voor de uitbreiding van DACHSER Rotterdam Logistics Center aan de Exportweg 50 te Waddinxveen. Daarmee is de bouw van het nieuwe warehouse officieel van start gegaan. Deze feestelijke gebeurtenis valt ook nog eens samen met het 12,5 jarig bestaan van DACHSER in Waddinxveen.

Lees
10/04/2018
Recordaantal medewerkers in dienst bij DACHSER

Niet eerder had logistiek dienstverlener DACHSER zoveel werknemers in dienst. Op 1 september 2018 werkten wereldwijd ongeveer 30.500 medewerkers voor het familiebedrijf. In Duitsland, waar het hoofdkantoor van DACHSER gevestigd is, werken 16.246 werknemers. Bovendien kozen in Duitsland dit jaar 732 jonge mensen voor een opleiding of stage bij de logistiek dienstverlener. Ook dat is een absoluut record!

Lees
2
07/18/2019
DACHSER streeft naar duurzame groei

DACHSER realiseerde opnieuw een substantiële groei in 2018. De geconsolideerde netto-omzet werd verhoogd met 5,5 procent tot 5,57 miljard euro. Net als vorig jaar namen de zendingsaantallen toe en stegen ze met 2,5 procent tot 83,7 miljoen; tonnage steeg 3,0 procent tot 41,3 miljoen ton. Met 30,609 werknemers in totaal, een stijging van 1.511 ten opzichte van het voorgaande jaar, bereikte het personeelsbestand van DACHSER een recordhoogte.

In de Benelux verhoogde DACHSER de ongeconsolideerde bruto-omzet met 9,9 procent tot 305,8 mln. euro. De zendingsaantallen namen toe en stegen met 5,0 procent tot 3,0 miljoen; tonnage steeg tot 1,3 miljoen ton. De 838 logistieke professionals in de Benelux vormen met elkaar de kracht van het netwerk.

Lees