Carrière Mediaroom

DACHSER Nederland

Welkom op de nationale website van DACHSER Nederland

Track & Trace
eLogistics

DACHSER Nieuws

Marktinformatie 03.07.2020
Aanvullende beschikbaarheid van het product targo on-site (levering tot aan de voordeur)

De verandering in het koopgedrag van de consument in de corona-periode laat in de loop van de laatste weken een sterke vraag naar B2C-zendingen zien. Deze trend zal zich zeker voortzetten. Om deze reden is het targo on-site product (levering tot aan de voordeur) nu in bijna alle landen van het DACHSER European Logistics netwerk beschikbaar voor klanten waar het voorheen niet mogelijk was om B2C-zendingen te boeken.

Targo on-site zorgt zo voor een uniforme productbeschikbaarheid en de servicebelofte aan onze klanten binnen het DACHSER-netwerk.

targo on-site maakt deel uit van de entargo-productfamilie en staat voor de levering van B2C-zendingen tot aan de voordeur. Als onlineplatform is het van groot belang hier expliciet op te wijzen zodat het mogelijk is om een betrouwbare leveringsverklaring aan onlineklanten te kunnen afgeven. In Europa staat entargo voor een uniform aanbod van diensten en garantie voor een constante hoge kwaliteitsstandaard, zowel nationaal als internationaal.

Houd er rekening mee dat voor het product targo on-site geen levertijdspecificaties mogelijk zijn. De levertijden worden uitsluitend met de betreffende ontvanger bepaald. Verder verzoeken we om onze bijgewerkte algemene voorwaarden te lezen.

Als u vragen heeft, neem dan contact op met uw contactpersoon bij de betreffende DACHSER-vestiging.

Marktinformatie 03.07.2020
Einde van de Brexit overgangsfase: Wat nu?

De termijn voor een verlenging van de Brexit-onderhandelingen en daarmee een langere overgangsfase is verstreken. Hierdoor is de druk toegenomen om voor het einde van het jaar een akkoord te bereiken over de toekomstige verhoudingen tussen Groot-Brittannië en de EU.

Wij willen onze klanten er nogmaals op wijzen dat de regelingen voor de douanevolmachten van onze klanten bijzonder belangrijk zijn voor de douaneafhandeling van DACHSER.

Neem contact op met uw lokale DACHSER-contactpersoon als u vragen heeft over dit onderwerp. Onze experts staan ten alle tijden klaar om u te helpen.

2
Persberichten 02.07.2020
Koning Willem-Alexander brengt werkbezoek aan DACHSER in Waddinxveen

Op woensdag 1 juli bracht Koning Willem-Alexander een werkbezoek aan logistiek dienstverlener DACHSER in Waddinxveen, een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. SBB heeft vanwege de coronacrisis het actieplan ‘Stages en Leerbanen’ gelanceerd, omdat er extra druk is ontstaan op de beschikbaarheid van leerplekken. Bij DACHSER zijn tijdens de coronacrisis alle stagiaires in dienst gebleven. 

Persberichten 25.06.2020
Robert Erni wordt CFO van DACHSER

DACHSER benoemt de ervaren logistieke financieel directeur Robert Erni als opvolger van Burkhard Eling. Erni zal op 1 september 2020 beginnen met zijn onboarding fase bij DACHSER als adjunct-directeur.

Marktinformatie 24.06.2020
Emissieberekeningen met DACHSER Air & Sea Logistics

Sinds enkele jaren stelt DACHSER Air & Sea Logistics een zogenaamde CO-voetafdruk (berekening van de CO-balans) van vrachtvervoer op. Deze transportberekeningen worden vervolgens samengevat in emissierapporten. Het opstellen van deze rapporten is een dienst die wereldwijd wordt aangeboden aan klanten van DACHSER Air & Sea Logistics en is afgestemd op de individuele behoeften van de klant. Het primaire energieverbruik, de uitstoot van broeikasgassen en diverse luchtverontreinigende stoffen worden berekend op het niveau van de zending. Dit kan ook worden uitgesplitst naar afzonderlijke transportsecties. Op deze manier kunnen transport gerelateerde CO-voetafdrukken worden berekend voor de complete transportketen, inclusief het voortransport, het hoofdvervoer en het vervolgvervoer.

DACHSER gebruikt voor de berekeningen een emissiecalculator, die voldoet aan alle eisen van de Europese norm voor de berekening van broeikasgasemissies van personen- en goederenvervoer (EN 16258). Een ander voordeel van de emissiecalculator is dat de berekeningsprocessen via een XML-interface naar ons Othello-transportmanagementsysteem worden geautomatiseerd. Hierdoor kunnen de emissierapporten volledig automatisch worden gegenereerd.

De emissieberekening draagt bij aan het bepalen van het primaire energieverbruik, de uitstoot van broeikasgassen en de uitstoot van luchtverontreinigende stoffen van de transporten. Daarbij is deze informatie essentieel voor het ontwikkelen van de nodige maatregelen om de uitstoot te verminderen. Daarom is het, naast de berekeningen, ook belangrijk om onze klanten te kunnen voorzien van verdere handvatten voor beslissingen over emissiereductie. Daarom ontvangen klanten op verzoek gesimuleerde berekeningen van alternatieve transportmiddelen en bundelstrategieën.

Naast een vergelijking van de klassieke transportmiddelen door de lucht en over zee wordt ook het alternatief van het spoorvervoer (zie DACHSER Rail Services) voor klanten belicht. 

Als u vragen heeft over onze emissiecalculator, neem dan contact op met uw DACHSER-contactpersoon.

Marktinformatie 24.06.2020
edi – Data platform voor een snelle en veilige verwerking van massagegevens

Wanneer analoge processen een digitale wereld ontmoeten, ontstaat intelligente logistiek.

Nieuws 23.06.2020
Update: nieuw warehouse DACHSER

De uitbreiding van DACHSER Rotterdam Logistics Center aan de Exportweg 50 te Waddinxveen voorloopt volgens planning en zal naar verwachting in oktober 2020 operationeel zijn. Het nieuwe warehouse op het logistieke hotspot Doelwijk A12 biedt 17.278 vierkante meter opslagcapaciteit voor ruim 30.000 palletplaatsen.

Marktinformatie 17.06.2020
api – Naadloos verbinden van uw IT-systemen met DACHSER-services

Wanneer analoge processen een digitale wereld ontmoeten, ontstaat intelligente logistiek.

Marktinformatie 10.06.2020
Netwerkbrede introductie van targo on-site

In de loop van Covid-19 verschuiven de distributiekanalen. De stationaire handel heeft te maken met sterke beperkingen en de consument schakelt steeds vaker over op online aankopen. Als gevolg daarvan wordt de B2C markt ook steeds relevanter voor DACHSER. Met onze targo on-site dienst bieden wij een compleet serviceconcept voor B2C-zendingen tot aan de voordeur. Als gevolg van de toegenomen vraag naar B2C-zendingen in de afgelopen weken zal daarom op 1 juli 2020 targo on-site worden geïntroduceerd voor het gehele DACHSER European Logistics netwerk.

Marktinformatie 10.06.2020
Optimaliseer uw logistieke processen met de IT-systemen van DACHSER

Wanneer analoge processen een digitale wereld ontmoeten, ontstaat intelligente logistiek.

Het laatste nieuws over het Coronavirus

Al het nieuws en alle updates over het Coronavirus

Gebruik onze link om alles te weten te komen over de maatregelen binnen de DACHSER-organisatie. Ook houden we u op de hoogte van de mogelijke effecten op operationele activiteiten.

Kom meer te weten

De feiten (2019)

187855000
Jaaromzet
6
Locaties
1608800
Zendingen
Meer