Mediaroom

DACHSER Nederland

Welkom op de nationale website van DACHSER Nederland

Track & Trace
eLogistics

DACHSER Nieuws

Marktinformatie 19.09.2019
Brexit – Informatie voor alle klanten van ASL

We staan ​​voor de mogelijke gebeurtenis dat het Verenigd Koninkrijk eind oktober 2019 de Europese Unie zal verlaten.

Dit heeft gevolgen voor zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk en er zijn vertragingen te verwachten. Redenen zijn onder meer dat een hoger percentage zendingen door de douaneautoriteiten moet worden verwerkt en dat Europese verladers naar luchtvracht kunnen overschakelen om grenscontroles te voorkomen.

We verwachten vertragingen, met name voor zendingen die niet rechtstreeks naar het VK of rechtstreeks uit het VK, maar via continentaal Europa vertrekken. Als bijvoorbeeld zeevrachtzendingen in Rotterdam worden gelost en vervolgens via vrachtwagen en veerboot naar het VK worden doorgestuurd:

• Fiscale vertegenwoordiging in continentaal Europa is niet langer mogelijk voor goederen naar het VK. In plaats daarvan moet een doorvoerprocedure worden geopend.

• De verwachte problemen in Calais / Dover zullen vertragingen veroorzaken bij de levering van goederen naar het VK.

• Incoterms voor volgende leveringen van de EU naar het VK moeten mogelijk ook worden omgezet indien nodig, omdat kosten voor inklaring moeten worden opgenomen.

Daarom raden we ten zeerste aan om waar mogelijk rechtstreeks naar het VK te verzenden, in ieder geval enige tijd na de Brexit totdat alles duidelijk is.

Daarnaast kunt u hier ook een "Brexit-checklist" vinden.

Nieuws 03.09.2019
DACHSER sponsort “La Vuelta”

De logistieke dienstverlener biedt voor het elfde jaar op rij op maat gemaakte logistieke diensten voor de beroemde wielerwedstrijd.

Nieuws 03.09.2019
DACHSER Tsjechië zet langere vrachtwagens in

In Tsjechië is DACHSER onlangs begonnen met de inzet van twee langere vrachtwagens op zijn dagelijkse route tussen de vestigingen in Ostrava en Brno. Dit zal de capaciteit op de route vergroten en tegelijkertijd een conventioneel voertuig vrijmaken.

Marktinformatie 02.09.2019
Brexit checklist - Waar moet u op letten?

Waarop moeten DACHSER-klanten letten in het geval van een harde Brexit?
Vertraging bij het passeren van de grens vormt een grote uitdaging in het geval van een harde Brexit. Een andere uitdaging is de nieuwe bureaucratische last van het goederenverkeer met Groot-Brittannië. In de eerste plaats moeten er in het kader van de WTO-regels langere wachttijden door grenscontroles en inklaring van alle goederen worden verwacht. Voor bedrijven die zendingen van en naar het Verenigd Koninkrijk sturen, hebben we het samengevat in onze Brexit-checklist (Engelstalig) die u hieronder kunt downloaden:

Persberichten 02.09.2019
DACHSER Waddinxveen viert koperen jubileum

DACHSER Rotterdam Logistics Center gevestigd in Waddinxveen viert zijn 12,5 jarig jubileum. De logistieke dienstverlener opende aldaar op 1 maart 2007 zijn vestiging in Nederland. De officiële oprichting van DACHSER Netherlands B.V. vond plaats op 10 januari 1975 in het Gelderse Zevenaar.

Persberichten 27.08.2019
Logistiek – tóch niet alleen voor mannen

De logistieke sector wordt vaak nog steeds gezien als een échte mannenwereld. Maar tijden veranderen en steeds meer vrouwen maken naam in de branche. Bij DACHSER Luxembourg vervullen vrouwen de managementfuncties.

Nieuws 27.08.2019
Omnichannel logistiek met smart data – DACHSER DIY-logistics

Met hun omnichannel-concepten maken doe-het-zelf- en tuinwinkels nu gebruik van alle verkoopkanalen. Intelligente logistieke oplossingen, zoals dropshipping, ondersteunen hen hierbij.

Nieuws 13.08.2019
DACHSER bouwt in Neumünster

DACHSER start met de bouw van een nieuwe vestiging in Neumünster in het uiterste noorden van Duitsland. Er wordt een overslagterminal voor industriële goederen en levensmiddelen gebouwd aan de Isarstrasse op het industrieterrein ten zuiden van Neumünster. Deze investering heeft een waarde van ongeveer €17,4 miljoen. De bouw zal naar verwachting in het derde kwartaal van 2020 zijn voltooid. Er zullen ongeveer 30 nieuwe werknemers in de branch werken.

2
Nieuws 01.08.2019
Samen nieuwe markten aanboren

Samen groeien: dat was het motto van het kleine bedrijf uit de Spaanse stad Zaragoza toen het in 1983 toetrad tot de markt, hydraulische en pneumatische leidingen en roestvrijstalen fittingen leverend aan handelaren en industriële klanten. Vandaag de dag is Dicsa een wereldwijde onderneming. DACHSER ’s rol: intelligente logistiek vanuit één bron.

Persberichten 23.07.2019
DACHSER Air & Sea Logistics breidt lucht- en zeevracht netwerk uit naar Zweden

DACHSER Air & Sea Logistics betreedt de Zweedse markt met een nieuwe vestiging in Göteborg voor lucht- en zeevracht.

DACHSER INTERLOCKING

Met onze intelligente oplossingen beheren wij de gehele supply chain om uw wereldwijde goederen- en informatiestroom te waarborgen.

Upgrade uw wereldwijde supply chains: door een diepgaande integratie van onze netwerken van Road Logistics en Air & Sea Logistics bieden wij de voordelen van geoptimaliseerde processen tussen de verschillende vervoerders en systemen.

Kom meer te weten

De feiten (2018)

176400000
Jaaromzet
6
Locaties
1630000
Zendingen
Meer