Carrière Mediaroom

DACHSER Nederland

Welkom op de nationale website van DACHSER Nederland

Track & Trace
Vind alle eLogistics toepassingen hier

DACHSER Nieuws

Nieuws 26.01.2021
Meebewegen met de logistiek

Tijdens zijn afstudeerstage kwam Christian Broersma voor het eerst in aanraking met DACHSER Nederland. Inmiddels werkt hij voor DACHSER in Luxemburg en is hij zelf een internationale medewerker bij een internationaal familiebedrijf.

Nieuws 21.01.2021
Stagebegeleider in coronatijd

Ronnie Holtrop is al ruim 20 jaar werkzaam bij DACHSER, waarvan eerst 7 jaar bij de vestiging in Zevenaar en inmiddels alweer 13 jaar bij de vestiging in Waddinxveen. Op dit moment is hij naast manager van de overslag loods in Waddinxveen ook stagecoördinator en begeleider van studenten. In dit interview vertelt Holtrop over zijn rol als stagebegeleider en wat hij het mooiste vindt aan deze rol.

Nieuws 20.01.2021
Eerste DACHSER bloktrein van China naar Europa

De eerste DACHSER bloktrein van China naar Duitsland is een feit. De trein met 40 ft containers, bereikte eind december Ludwigshafen in Duitsland.

Marktinformatie 15.01.2021
Chinees Nieuwjaar: Impact op de logistiek

Het Chinese Nieuwjaar valt in 2021 op 12 februari, op dit grootste festival van China vieren mensen het begin van een nieuw jaar met hun familie. Er zijn een week lang festiviteiten en dit heeft gevolgen voor de wereldwijde supply chains.

Hieronder ziet u een overzicht van enkele belangrijke feiten van het festival en de mogelijke gevolgen ervan voor de logistiek.

Data en belangrijke feiten

  • Op 12 februari 2021 begint het Chinese Nieuwjaar (het jaar van de Os)
  • De Chinese nationale feestdag begint op 11 februari en eindigt op 17 februari, wat betekent dat de meeste bedrijven, waaronder DACHSER-vestigingen in China, worden gesloten en op 18 februari weer open gaan.
  • Fabrieken waren voorheen langere tijd gesloten. De productie zou al een week voor het Chinese Nieuwjaar kunnen worden onderbroken en sommige fabrieken zullen pas een maand later weer open gaan.  
  • Door de lange vakantie kunnen de werknemers in de stad terug naar hun woonplaats reizen voor een familiereünie, hoewel dat dit jaar misschien niet het geval is vanwege de pandemie.

Gevolgen voor de supply chain

  • Langere vakantieperiodes in China zoals deze kunnen leiden tot vertragingen van uw zendingen tot een maand.
  • Vanwege de bovengenoemde sluitingsperiode van de fabrieken zal er gedurende een week geen productie in China plaatsvinden. Daarnaast zullen ze niet direct weer volledig operationeel zijn na de heropening.
  • Ook de productie in andere landen in Azië zal worden beïnvloed, omdat sommige onderdelen mogelijk uit China komen of omdat de assemblageprocessen daar worden uitgevoerd.
  • De meeste bedrijven zullen voorraden aanleggen die voldoende zijn om de Chinese nieuwjaarsperiode te overbruggen, dit leidt tot een piek vlak voor het Chinese Nieuwjaar. Het zal ook na de festiviteiten enige tijd duren voordat de marktomstandigheden weer normaliseren.

Bereid u voor

Om onnodige prijsstijgingen en vertragingen te voorkomen, is het sterk aanbevolen om ruim van tevoren uw zending te plaatsen. Bij DACHSER kunnen onze logistieke experts u helpen om samen te plannen. Neem vrijblijvend contact met ons op, zodat we samen uw supply chain in beweging kunnen houden.

Nieuws 14.01.2021
Manager aan het woord: Stefan Raimondo

Stefan Raimondo, General Manager van DACHSER in Zevenaar, vertelt over zijn passie voor logistiek, zijn persoonlijke ervaring met DACHSER als werkgever en zijn band met het familiebedrijf.

3
Nieuws 12.01.2021
Natuurgeneesmiddelen veilig de wereld rond

In de farmaceutische sector is een goed functionerende supply chain cruciaal. DACHSER heeft in samenwerking met A. Vogel, een producent van natuurgeneesmiddelen, een logistieke oplossing ontwikkeld en geïmplementeerd voor deze goederen.

Nieuws 11.01.2021
Nieuwe DACHSER vestiging in Finland is operationeel

DACHSER heeft de nieuwe vestiging in Finland operationeel in gebruik genomen. Met de opening van de eerste overslagloods in Kerava, in de buurt van Helsinki, breidt DACHSER zijn diensten op de Finse markt uit.

Marktinformatie 07.01.2021
Inwerkingtreding van de nEHS en BEHG (CO²-belasting) in Duitsland vanaf 01.01.2021

Het nationale emissiehandelssysteem (nEHS), dat gebaseerd is op de Wet op de handel in Broeikasgasemissierechten (BEHG), is in Duitsland op 1 januari 2021 in werking getreden. De Fuel Emission Trading Act en het nieuwe nationale emissiehandelssysteem zijn centrale onderdelen van het klimaatbeschermingspakket van de Duitse regering en hebben tot doel de kosten van de CO²-uitstoot te verhogen tot buiten het EU-emissiehandelssysteem.

Hierdoor worden benzine, diesel, stookolie en gas vanaf 1 januari 2021 met een CO²-heffing belast en aan de consument doorberekend. De CO²-heffing is een indirecte belasting die vergelijkbaar is met een tolheffing. De kosten zullen 0,07 EUR (netto) per dieselliter bedragen vanaf 1 januari 2021 en dit zal jaarlijks blijven stijgen. Dit zal ook de kosten voor DACHSER verhogen. Desondanks zullen we proberen de kosten voor onze klanten zo laag mogelijk te houden door middel van een intelligente productie.

Neem bij vragen contact op met uw DACHSER vestiging.

Marktinformatie 07.01.2021
Brexit deal rond - douaneadministratie vanaf 01-01-2021

Op 24-12-2020 werd een overeenkomst over toekomstige samenwerking en handel gesloten tussen de EU en het Verenigd Koninkrijk.

Een essentieel punt is dat tussen de EU en het VK voor goederenleveringen uit beide gebieden geen douanerechten worden geheven. Dit betekent echter niet dat de administratieve "inklaring" wordt afgeschaft. Dit betekent dat alle documenten en douane relevante informatie vooraf door de klant moeten worden ingediend en pas nadat de zending is vrijgegeven door het douaneteam van DACHSER, kan de zending worden geaccepteerd voor verzending.

Let op: vanaf 01-01-2021 geldt dit voor alle zendingen tussen de EU en het VK, alleen zendingen van de EU naar Noord-Ierland zijn uitgesloten. In het bijzonder moet het bewijs van de preferentiële oorsprong van de goederen worden geleverd. De belangrijkste noodzakelijke informatie voor exporteurs en importeurs vindt u in het onderstaande document.

Nieuws 07.01.2021
“Voor ons is het een begin, geen afscheid”

Op 1 januari traden DACHSER CEO Bernhard Simon en Michael Schilling, COO Road Logistics, toe tot de Raad van Commissarissen van het familiebedrijf. Zij laten een nieuw Raad van Bestuur en een zeer stabiel en crisisbestendig bedrijf achter. Bernhard Simon over de veranderingen op het topmanagementniveau van DACHSER.

Klaar voor de Brexit

Ons Brexit-projectteam heeft de basis gelegd voor een goed functionerend en solide logistiek netwerk van en naar het Verenigd Koninkrijk.

Veel bedrijven zijn afhankelijk van het snelle transport van hun producten en moeten daarom nu hun Brexit huiswerk doen: vind alle belangrijke informatie over hoe u zich kunt voorbereiden op de Brexit door op de onderstaande link te klikken.

Kom meer te weten

De feiten (2019)

187855000
Jaaromzet
6
Locaties
1608800
Zendingen
Meer