Carrière Mediaroom

DACHSER Contract Logistics

Met DACHSER Contract Logistics profiteert u van hoogwaardige opslagdiensten in combinatie met ons fijnmazige Europese distributienetwerk, klantspecifieke value added services en nog veel meer.

De LCL consol service van DACHSER

DACHSER Air & Sea Logistics biedt logistieke oplossingen voor wereldwijde geconsolideerde vrachtdiensten (LCL). Profiteer onder andere van wekelijkse vertrekken, snelle doorlooptijden en ons krachtige IT-netwerk.

Werken bij DACHSER?

Houd de wereld en jouw toekomst in beweging. Bekijk direct welke kansen op jou liggen te wachten.

DACHSER European Logistics

Naadloos en strekkend tot de meest afgelegen gebieden: het Europese DACHSER-netwerk is uniek. Ontdek de voordelen van DACHSER European Logistics.

Track & Trace
Directe informatie voor uw zending

Mediaroom

3
22.07.2024
DACHSER viert zijn 20-jarig bestaan in Oostenrijk

Met de oprichting van DACHSER Oostenrijk 20 jaar geleden, breidde DACHSER zijn internationale netwerk uit en bereikte het een nieuwe mijlpaal op het gebied van succesvolle en duurzame groei. De Oostenrijkse organisatie heeft nu een sterk netwerk met negen vestigingen, bijna 700 medewerkers en genereert een jaarlijkse omzet van 202 miljoen euro. Gelegen in Oostenrijk, een belangrijk logistiek knooppunt in Europa, speelt DACHSER Oostenrijk een cruciale rol in het wereldwijde netwerk van de logistieke dienstverlener.

11.07.2024
Naamsverandering in Hongarije na de overname van de joint venture

Sinds 1 juni 2024 zet de voormalige onderneming Liegl & DACHSER zijn logistieke activiteiten verder onder de naam DACHSER Hongarije, bestaande uit de divisies Air & Sea Logistics en Road Logistics met de business lines European Logistics en Food Logistics. De naamswijziging markeert de afronding van de overname in december 2022: de Duitse logistieke dienstverlener kocht toen het resterende belang van 50% van de voormalige mede-eigenaar in de bedrijven.

09.07.2024
DACHSER breidt zijn opslagcapaciteit uit op twee Franse locaties

DACHSER breidt zijn opslagcapaciteit in Frankrijk uit met de bouw van nieuwe faciliteiten in Roissy en Nîmes. In Roissy, in de regio Parijs, is een warehouse van 20.000 vierkante meter gebouwd. In Nîmes, in de regio Occitanie in het zuiden van Frankrijk is een warehouse van 12.000 vierkante meter in gebruik genomen.

05.07.2024
DACHSER neemt 15 elektrische trucks van Renault Trucks in gebruik

Renault Trucks en DACHSER werken samen aan de geleidelijke vermindering van de CO2-uitstoot in het wegtransport. In totaal breidt de logistieke dienstverlener zijn vloot uit met vijftien voertuigen van Renault Trucks. De volledig elektrische trucks rijden elke werkdag lokale en langeafstandsritten op zeven DACHSER locaties in Duitsland.

03.07.2024
DACHSER behaalt TISAX® label voor informatiebeveiliging

Na een intensieve voorbereiding heeft DACHSER de TISAX® Level 2-certificering behaald. Deze internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging en gegevensbescherming in de auto-industrie wordt steeds belangrijker om supply chains in de auto-industrie te beschermen tegen cyberaanvallen. TISAX staat voor Trusted Information Security Assessment Exchange.

25.06.2024
Echo Labs by FERCAM & DACHSER: Non-profitbedrijf met een nieuwe structuur

DACHSER & FERCAM Italia heeft 50 procent van de aandelen in FERCAM Echo Labs verworven; het non-profitbedrijf blijft actief onder de naam ‘Echo Labs by FERCAM & DACHSER’.

5+
19.06.2024
Van Duitsland naar Zambia: jongeren verbinden werelden met elkaar

Trash4Cash is de naam van het afvalverwerkingsbedrijf dat in 2019 door jongeren in Zambia is opgericht in samenwerking met DACHSER en de kinderhulporganisatie Terre des Hommes. Het ondernemingsplan, dat duurzaamheid en sociale aspecten combineert, ontstond tijdens een jongerenuitwisseling met stagiairs van DACHSER en young professionals in Duitsland. Vijf jaar later is de groep uit Livingstone in Zambia opnieuw op bezoek in Kempten in de Allgäu.

14.06.2024
DACHSER & FERCAM Italia: Nieuwe vestiging in Cattolica

DACHSER & FERCAM Italia heeft medio april een nieuwe vestiging geopend in Cattolica en versterkt daarmee haar aanwezigheid in de dynamisch groeiende economische regio aan de Adriatische kust. Het gebied rond de provinciehoofdstad Rimini wordt gekenmerkt door industriële bedrijven en heeft, met de meubelfabrieken in de provincies Fano en Pesaro, talrijke exportgerichte bedrijven.

06.06.2024
Impact van de Rode Zee-situatie op de marktdynamiek

De situatie in de Rode Zee verbetert niet wat betreft de veiligheid van schepen. De Houthi-rebellen breiden hun doelwitten in de Rode Zee en de Golf van Aden uit, waardoor rederijen hun routes verder moeten aanpassen om bemanningen en schepen te beschermen. Als gevolg van deze situatie is er een groot aantal dienstwijzigingen en zijn er langere transittijden, vooral op de handelsroutes van en naar Azië / India-Pakistan-Bangladesh-Ceylon (IPBC) en het Midden-Oosten.

30.05.2024
Nieuwe vrijhandelsovereenkomst tussen de Europese Unie en Nieuw-Zeeland

Na meerdere jaren van onderhandelingen heeft de Europese Unie een vrijhandelsovereenkomst met Nieuw-Zeeland afgesloten (bron: Publicatieblad van de EU L/2024/866 van 25.03.2024), die op 1 mei 2024 is ingegaan.

Meer informatie

Stages en duale opleidingen bij DACHSER

Onze nieuwe video over stages en duale opleidingen bij DACHSER is nu te zien!

Logistiek houdt de wereld in beweging, onze medewerkers zijn een belangrijke factor in het succes van DACHSER. In onze nieuwe video brengen onze stagiairs en duale studenten de veelzijdigheid van logistiek in beeld. Klik op de knop en bekijk de video!

Kom meer te weten

De feiten (2023)

363100000
Omzet in EUR (Netto, ongeconsol.)
10
Locaties
2100000
Zendingen
Meer

Locaties Wereldwijd

Contactgegevens van onze filialen

Heeft u een verzoek of een vraag? Hier vindt u de contactinformatie voor onze vestigingen wereldwijd.

Zoek plaats