Carrière Mediaroom

DACHSER European Logistics

Naadloos en strekkend tot de meest afgelegen gebieden: het Europese DACHSER-netwerk is uniek. Ontdek de voordelen van DACHSER European Logistics.

De LCL consol service van DACHSER

DACHSER Air & Sea Logistics biedt logistieke oplossingen voor wereldwijde geconsolideerde vrachtdiensten (LCL). Profiteer onder andere van wekelijkse vertrekken, snelle doorlooptijden en ons krachtige IT-netwerk.

Werken bij DACHSER?

Houd de wereld en jouw toekomst in beweging. Bekijk direct welke kansen op jou liggen te wachten.

Digitalisering & Innovatie

Wat maakt DACHSER tot een intelligente logistieke dienstverlener? Klik op onderstaande knop en ontdek wat er speelt op het gebied van digitalisering en innovatie.

Track & Trace
Directe informatie voor uw zending

Mediaroom

22.11.2023
Europese Commissie: DACHSER mag FERCAM overnemen

Een mijlpaal is bereikt: de Europese Commissie heeft DACHSER's overname van 80 procent van FERCAM's groupage- en contractlogistieke activiteiten in Italië goedgekeurd.

3
20.11.2023
Logistiek koolstofvrij maken: de lange en hobbelige weg die voor ons ligt

Klimaatbescherming en het behalen van klimaatdoelstellingen is een grote en uitdagende taak voor alle betrokkenen. Maar DACHSER is duidelijk vastbesloten om consequent door te gaan op de weg naar een duurzamere en klimaatvriendelijkere logistiek. CEO Burkhard Eling vat de strategie en de concrete maatregelen bondig samen in een door hem geschreven artikel.

10.11.2023
Het rijden met de HVO100-terminaltrekker is een goede duurzame tussenstap

DACHSER in Zevenaar heeft weer een goede tussenstap gezet richting duurzaamheid en milieubewustzijn in de logistieke sector. Onlangs werd een nieuwe terminaltrekker aangeschaft die rijdt op HVO100, een milieuvriendelijk alternatief voor diesel. Tim Regelink, Facility Manager van DACHSER in Zevenaar en Stefan Raimondo, Country Manager European Logistics Netherlands, vertellen er meer over.

08.11.2023
LEO-satellieten: veel beweging in de ruimte

Het grote aantal nieuwe communicatiesatellieten die in een lage baan om de aarde zweven, biedt interessante mogelijkheden, ook voor de logistiek. Vooral het Starlink-netwerk kan al in veel delen van de wereld worden gebruikt.

02.11.2023
Kinderen weer een ‘normaal’ leven geven

In Oekraïne bieden Terre des Hommes en DACHSER psychosociale ondersteuning aan kinderen, jongeren en hun families in een langlopend project. Joshua Hofert, Director of Communications bij Terre des Hommes Deutschland e.V., bezocht het project een paar weken geleden zelf en geeft ons zijn indrukken in een interview.

27.10.2023
Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Klimaatverandering is onderdeel geworden van het dagelijks leven. Politici en de samenleving discussiëren en verschillen van mening over welke veranderingen op korte termijn onvermijdelijk zijn, wat er op lange termijn moet gebeuren en vooral hoe dit allemaal in goede banen kan worden geleid. Bij DACHSER zijn we ons bewust van onze verantwoordelijkheid om ons steentje bij te dragen aan de bescherming van het klimaat. Sterker nog, we willen een voortrekkersrol spelen in de logistiek op het gebied van klimaatbescherming.

2
26.10.2023
Het overzicht behouden

In een wereld die steeds sneller lijkt te gaan, worden planning en transparantie belangrijke uitdagingen in het bedrijfsleven. Dit geldt ook voor logistieke bedrijven die namens hun klanten een breed scala aan producten door heel Europa vervoeren. Om nu ook in groupage realtime tracking in te voeren, heeft DACHSER zijn wissellaadbakken en Europese logistieke trailers uitgerust met 5G/LPWAN-geschikte smart tracking devices en deze gekoppeld aan intelligente IT-systemen.

2
23.10.2023
DACHSER en Fraunhofer IML ontvangen Duitse Logistiekprijs voor ‘digitale tweeling’

De Bondsvereniging Logistiek (BVL) heeft de German Logistics Award 2023 toegekend aan DACHSER en Fraunhofer IML. De jury bekroonde de digitale tweeling @ILO (Advanced Indoor Localization and Operations). Deze technologie, die in samenwerking met het DACHSER Enterprise Lab is ontwikkeld en al bij twee vestigingen is getest, creëert automatisch een actueel digitaal beeld van alle pakketten, bedrijfsmiddelen en processen in een overslagloods. Medewerkers ontvangen deze informatie duidelijk weergegeven op mobiele apparaten en beeldschermen.

23.10.2023
Hoe @ILO werkt: Identificeren, lokaliseren, meten en visualiseren

In de @ILO-terminal worden pakketten niet alleen wanneer ze binnenkomen of vertrekken volledig automatisch geïdentificeerd, gelokaliseerd, gemeten en geregistreerd in het transportmanagementsysteem, maar ook in de periode daartussen wanneer de zendingen in de loods staan. Handmatig scannen van streepjescodes en het extra labelen van de pakketten zijn hierdoor overbodig.

10.10.2023
DACHSER Noorwegen opent vestiging in Kristiansand

De logistiek dienstverlener breidt zijn aanwezigheid op de Noorse markt uit om logistieke diensten te verlenen aan klanten in het zuiden en westen van Noorwegen en hen zo toegang te bieden tot de Europese markten. 

Meer informatie

Stages en duale opleidingen bij DACHSER

Onze nieuwe video over stages en duale opleidingen bij DACHSER is nu te zien!

Logistiek houdt de wereld in beweging, onze medewerkers zijn een belangrijke factor in het succes van DACHSER. In onze nieuwe video brengen onze stagiairs en duale studenten de veelzijdigheid van logistiek in beeld. Klik op de knop en bekijk de video!

Kom meer te weten

De feiten (2022)

278800000
Omzet in EUR (Netto, ongeconsol.)
6
Locaties
1700000
Zendingen
Meer

Locaties Wereldwijd

Contactgegevens van onze filialen

Heeft u een verzoek of een vraag? Hier vindt u de contactinformatie voor onze vestigingen wereldwijd.

Zoek plaats