DACHSER focust op training

Beroepskwalificaties worden steeds belangrijker

Aan het begin van het nieuwe opleidingsjaar kozen 740 leerlingen en studenten in Duitsland ervoor om hun opleiding bij DACHSER te starten. In Nederland startten dit najaar 35 leerlingen en studenten.

Studenten en leerlingen bij DACHSER Waddinxveen.
Studenten en leerlingen bij DACHSER Waddinxveen.

DACHSER CEO Bernhard Simon is ervan overtuigd dat "om uitstekende logistieke dienstverlening te kunnen bieden, je uitstekende medewerkers nodig hebt - en wel op alle niveaus. Het succes van een bedrijf wordt altijd bepaald door mensen, want zij zijn degenen die de kwaliteit leveren". Het familiebedrijf heeft altijd veel waarde gehecht aan de opleiding van zijn personeel. Momenteel heeft DACHSER in totaal meer dan 1.860 stagiaires en studenten in Duitsland. Het bedrijf streeft ernaar om de jonge logistieke specialisten na hun opleiding permanent in dienst te nemen. Het is niet ongewoon dat mensen lang bij het bedrijf werken: in Duitsland bijvoorbeeld is meer dan 10 procent van de circa 16.300 medewerkers al meer dan 20 jaar in dienst van het bedrijf.

Het succes van een bedrijf wordt altijd bepaald door mensen, want zij zijn degenen die de kwaliteit leveren.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Focus op loodsmedewerkers

Loodsmedewerkers creëren minstens de helft van de waarde van DACHSER, vandaar dat het familiebedrijf zich sterk richt op deze beroepsgroep. "De logistieke sector heeft het steeds moeilijker om voldoende gekwalificeerd personeel aan te trekken", zegt Simon. "Het is onze plicht om mensen te inspireren om in deze boeiende sector te werken, maar ook om ze te behouden."

Studenten en leerlingen bij DACHSER Zevenaar.
Studenten en leerlingen bij DACHSER Zevenaar.

DACHSER heeft een uitgebreid project uitgevoerd om een concept te ontwikkelen dat specifiek gericht is op loodsmedewerkers. "Eerst hebben we diepgaande gesprekken gevoerd met onze collega’s in de overslagloods en het warehouse en hen gevraagd naar hun behoeften en verwachtingen van ons als werkgever", zegt Vera Weidemann, hoofd van Corporate Human Resources bij DACHSER. "Het resultaat helpt ons om ervoor te zorgen dat we de juiste medewerkers aantrekken, hen motiveren om bij het bedrijf te blijven en hen de waardering te geven die ze verdienen."

We hechten veel waarde aan het opleiden van personeel en hebben stageplaatsen voor elk niveau en op bijna elke afdeling.

Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux

Studenten en leerlingen in Nederland

DACHSER Nederland biedt een breed scala aan stage- en leerwerkplekmogelijkheden aan BBL’ers, BOL’ers, derde jaar studenten en afstudeerders, op elk niveau en op bijna elke afdeling. De SBB (Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven) heeft DACHSER dit jaar opnieuw uitgeroepen tot provinciale winnaar Beste Leerbedrijf Zuid-Holland in de sector ‘mobiliteit, transport, logistiek & maritiem’. DACHSER werkt samen met verschillende onderwijsinstellingen om jongeren te enthousiasmeren voor de logistieke sector. Dit najaar heeft deze aanpak geresulteerd in 35 startende leerlingen en studenten verspreid over de vier vestigingen in Nederland.

"We hechten veel waarde aan het opleiden van personeel en hebben stageplaatsen voor elk niveau en op bijna elke afdeling", zegt Aat van der Meer, Managing Director van DACHSER in de Benelux. "Onze HR-medewerkers onderhouden nauw contact met verschillende scholen en staan regelmatig op beroepenmarkten om in gesprek te gaan met studenten en hen te enthousiasmeren voor een baan in de logistiek. We zijn een echt leerbedrijf waar stagiairs volledig opgenomen worden in het team en direct in de praktijk aan de slag kunnen. We zullen ook blijven investeren in samenwerkingen met scholen om zo het personeel voor de toekomst op te leiden."

DACHSER wereldwijd
Neem contact op