DACHSER behaalt IATA CEIV pharma certificering

Vestiging op de luchthaven van Frankfurt gecertificeerd voor vervoer van Life Science & Healthcare producten.

DACHSER behaalt IATA CEIV pharma certificering

DACHSER breidt zijn expertise in de Life Science & Healthcare sector verder uit. De DACHSER vestiging op de luchthaven van Frankfurt is nu gecertificeerd volgens de IATA-standaard CEIV Pharma (Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Logistics).


Het transport van biowetenschappelijke en gezondheidszorgproducten is uiterst veeleisend; medicijnen en andere farmaceutische producten zijn vaak temperatuurgevoelige en urgente zendingen, die moeten worden behandeld in overeenstemming met een complexe regelgeving. Als industriestandaard dekt de CEIV Pharma-certificering de specifieke eisen voor verladers van farmaceutische producten met betrekking tot veilige, correcte en efficiënte luchtvrachtdiensten. "De IATA-certificering is een belangrijke pijler van onze wereldwijde luchtvrachtstrategie", zegt Jochen Müller, COO Air & Sea Logistics bij DACHSER. "Het getuigt van de hoogste service- en kwaliteitsstandaarden voor klanten in de biowetenschappen en de gezondheidszorg. Dit wordt bereikt door middel van uniforme processen en een netwerk dat aan de eisen voldoet".

Certificeringsproces

"Ons doel is om te voldoen aan de hoogste internationale normen in het wereldwijde transport van farmaceutische producten", zegt Timo Stroh, hoofd Global Air Freight bij DACHSER. "Onze klanten profiteren hiervan. Wij zijn verheugd om een sleutelrol te spelen in het leveren van levensreddende geneesmiddelen en zullen ons netwerk op farmaceutisch gebied in het komende jaar verder uitbreiden".
"IATA is blij met de groeiende belangstelling van toonaangevende logistieke dienstverleners in de luchtvrachtsector, zoals DACHSER, waardoor de beste normen voor het vervoer van gevoelige farmaceutische producten worden vastgesteld", zegt Glyn Hughes, Global Head of Cargo bij IATA. "Een uitstekende luchtvrachtkwaliteit komt het best tot zijn recht wanneer uniforme best practice processen worden gevolgd. Dit geldt in het bijzonder voor het vervoer van potentieel levensreddende goederen zoals geneesmiddelen.

CEIV Pharma biedt de farmaceutische industrie een wereldwijd consistent en erkend farmaceutisch productverwerkingscertificaat dat voldoet aan de internationale wereldwijde normen en richtlijnen en overtreft deze zelfs. Deze omvatten Good Distribution Practices (GDP) van de Europese Unie en de Wereldgezondheidsorganisatie, Pharmacopeia-normen van de Verenigde Staten en IATA-temperatuurregelgeving.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op