DACHSER Tsjechië zet langere vrachtwagens in

In Tsjechië is DACHSER onlangs begonnen met de inzet van twee langere vrachtwagens op zijn dagelijkse route tussen de vestigingen in Ostrava en Brno. Dit zal de capaciteit op de route vergroten en tegelijkertijd een conventioneel voertuig vrijmaken.

De langere vrachtwagen die door DACHSER Tsjechië wordt ingezet, biedt ruimte aan 104 pallets in twee opleggers.

Het nemen van deze stap werd mogelijk met de recente beslissing van de Tsjechische regering om langere vrachtwagencombinaties toe te staan. Transportbedrijven kunnen nu vergunningen aanvragen voor bepaalde routes. Vrachtwagens met oplegger zijn in Tsjechië beperkt tot een maximale lengte van 25,25 meter en een maximaal gewicht van 48 ton. Bovendien moeten routes aan bepaalde voorwaarden voldoen om goedkeuring te krijgen: ze moeten voornamelijk bestaan ​​uit snelwegen, mogen geen spoorwegsporen kruisen en de afstand tussen de laad- en losplaatsen en de toegang tot de dichtstbijzijnde snelweg mag niet meer dan tien kilometer bedragen. Het bijna 170 kilometer lange traject tussen Ostrava en Brno voldoet perfect aan deze vereisten en helpt DACHSER zijn transportnetwerk in Tsjechië verder te optimaliseren. Een langere vrachtwagen biedt ruimte voor 104 pallets in twee opleggers. Het inzetten van de twee vrachtwagens zal de capaciteit op de route met 40 procent vergroten, en alleen de twee langere vrachtwagens zullen elke dag worden gebruikt in plaats van drie conventionele trucks.

Andere landen, andere regels

DACHSER gebruikt ook langere vrachtwagens in andere Europese landen, zoals Nederland, Duitsland en Spanje. Momenteel wordt hun inzet beperkt door voorschriften die van land tot land verschillen en ook niet voorzien in gebruik over nationale grenzen heen.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op