Nieuws

Spitser in de logistiek

Pascal Schroeder, spitser bij de DACHSER vestiging in Waddinxveen

Spitsers zijn bij DACHSER onmisbaar: zij werken op flexibele tijden tijdens de piekuren in de overslagloods. Pascal Schroeder werkt al 5 jaar als spitser bij de DACHSER vestiging in Waddinxveen en vertelt over zijn ervaringen.

Hoe ben je bij DACHSER terechtgekomen?

Op m’n zeventiende, tijdens mijn middelbare school, was ik op zoek naar een bijbaan die goed te combineren was met school. Via mijn broer ben ik terecht gekomen bij DACHSER, die op dat moment al werkzaam was als spitser.

Wat zijn je werkzaamheden als spitser?

Op mijn eerste werkdag werd ik ingewerkt door een collega die er al een aantal jaren werkte. Hij leerde me rijden op een elektrische pompwagen. Als spitser werk je altijd in een team. Er zijn drie processen waar je als team verantwoordelijk voor bent. Het uitladen van de vrachtwagens die vervolgens verzameld worden op een plek in de loods. Dit proces wordt ‘lossen’ genoemd. Hier worden de goederen bij het binnenkomen gescand. Doordat iedere zending een unieke barcode heeft kunnen we deze aan een specifieke locatie binnen de loods toewijzen. Dit proces wordt ‘scannen’ genoemd. Vervolgens moeten de pallets vanaf de verzamelplek naar de locatie van de sticker worden verplaatst met behulp van een pompwagen. Dit proces wordt ‘wegrijden’ genoemd. Tot slot moeten de pallets die op de ‘nieuwe’ locatie staan in de lege trailers worden geladen, dit is de verantwoording van een ander team, namelijk de ‘laders’.

Wat zijn je werktijden?

Een groot voordeel van het werken bij DACHSER is de flexibiliteit wat betreft de werktijden. Dit was ook een van de redenen dat ik voor DACHSER koos. Ik kan namelijk per week via een app aangeven wanneer ik beschikbaar ben. Als ik het druk heb met school werk ik bijvoorbeeld maar één dag. Wanneer het wat rustiger is op school of als ik vakantie heb, kan ik meerdere dagen werken. Ook kan je zelf aangeven hoe lang je werkt en of je in de ochtend, middag, avond of meerdere dagdelen wilt werken.

Interview with: Pascal Schroeder

Spitser bij de DACHSER vestiging in Waddinxveen

Wie zijn je collega’s?

In de afgelopen vijf jaar heb ik veel verschillende nieuwe mensen leren kennen: van jong tot oud en uit allerlei verschillende culturen. Inmiddels werken er ook een aantal vrienden en kennissen. We werken hard door, maar er hangt altijd een goede sfeer.

Wat vind je het leukst aan je werk?

Het leukste aan dit werk vind ik dat het heel afwisselend is. Ik hou van de diversiteit op de werkvloer en de goede samenwerking met de andere collega’s. Ik vind het mooi dat ik als student toch al deel kan uitmaken van zo’n belangrijke schakel in de logistieke keten. 

Hoe zie jij je toekomst bij DACHSER?

Inmiddels zit ik in het derde jaar van de hbo-studie Global Marketing & Sales aan de Hogeschool Rotterdam en valt mijn bijbaan als spitser bij DACHSER nog steeds goed te combineren met mijn studie. Dit jaar krijg ik vanuit mijn studie de opdracht om vijf maanden stage te lopen bij een bedrijf op de marketing- of salesafdeling. In een gesprek met HR heb ik aangegeven dat ik graag stage zou willen lopen op de marketingafdeling van DACHSER. Al snel kreeg ik bericht van het marketingteam van DACHSER Benelux dat zij me graag een stageplaats aanbieden. Vanaf september tot en met januari 2021 loop ik nu stage op kantoor, welke schuin tegenover de loods staat. Wanneer ik mijn stage heb afgerond ga ik weer verder als spitser.

Ben jij nu ook op zoek naar een flexibele (bij)baan in de logistiek? Neem dan contact op via career.waddinxveen@dachser.com of career.zevenaar@dachser.com of kijk op onze vacaturewebsite. 

Contact Raisa Mertens