Edoardo Podestá neemt het roer over van DACHSER Air & Sea Logistics

Na jarenlange ervaring als Managing Director van de regio Azië-Pacific, is hij nu verantwoordelijk voor de wereldwijde lucht- en zeevrachtactiviteiten van DACHSER.

DACHSER benoemt Edoardo Podestá als Chief Operations Officer (COO) van het business field Air & Sea Logistics. Podestá vervangt Jochen Müller in deze positie.

Edoardo Podestá, Chief Operations Officer (COO) van business field DACHSER Air & Sea Logistics
Edoardo Podestá, Chief Operations Officer (COO) van business field DACHSER Air & Sea Logistics

DACHSER en de huidige COO Air & Sea Logistics, Jochen Müller, hebben gezamenlijk besloten het bestaande contract, dat in 2020 afloopt, niet te verlengen. Jochen Müller zal zijn activiteiten voor DACHSER met onmiddellijke ingang beëindigen.

Edoardo Podestá combineert zijn succes als ondernemer en sterke leiderschapsvaardigheden met zijn diepgaande kennis van de Aziatische en wereldwijde lucht- en zeevrachtmarkten. Als COO Air & Sea Logistics, zal hij ons intercontinentale netwerk voor lucht- en zeevracht blijven uitbreiden en nog nauwer verbinden met ons Europees netwerk voor transport over land.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

De afgelopen jaren was Jochen Müller verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de lucht- en zeevrachtactiviteiten tot een netwerkbedrijf met wereldwijde activiteiten, waarmee de basis werd gelegd voor wereldwijd geïntegreerde supply chain oplossingen voor onze klanten. Het is dankzij zijn inzet dat de structuren ter ondersteuning van de toekomstige uitbreiding van de lucht- en zeevrachtactiviteiten verder kunnen worden uitgebouwd. DACHSER dankt Jochen Müller voor zijn jarenlange samenwerking op basis van vertrouwen en wenst hem veel succes in zijn persoonlijke en professionele leven in de toekomst.

Succesvolle uitbreiding van lucht- en zeevrachtactiviteiten in Azië

De leiding over de wereldwijde lucht- en zeevrachtactiviteiten gaat naar Edoardo Podestá, een ervaren DACHSER manager. De 57-jarige Italiaan kwam in 2003 bij DACHSER als onderdeel van het managementteam van de joint venture Züst Ambrosetti Far East Ltd. nadat DACHSER de volledige zeggenschap had overgenomen. Als erkenning voor zijn succesvolle uitbreiding van de lucht- en zeevrachtactiviteiten in Azië, werd hij in 2014 benoemd tot Managing Director van de business unit Asia Pacific.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op