DACHSER sponsort "La Vuelta"

De logistieke dienstverlener biedt voor het elfde jaar op rij op maat gemaakte logistieke diensten voor de beroemde wielerwedstrijd.

DACHSER is een sponsor en officiële logistieke partner van La Vuelta.

Uitgebreide logistiek voor een veeleisend en uniek sportevenement van drie weken: dit is de uitdaging die DACHSER de afgelopen 11 jaar met succes heeft overwonnen, als sponsor en officiële logistieke dienstverlener van La Vuelta. In 2019 vindt de race plaats van 24 augustus tot 15 september en beslaat een afstand van 3.272,2 kilometer.

In 2019 levert DACHSER 29 voertuigen en een toegewijd team van 35 logistieke professionals die met de professionele wielerteams door Spaanse, Franse en Andorrese gebieden reizen. De moderne EURO 6-voertuigen bevestigen opnieuw het engagement van DACHSER voor het milieu en duurzame transporten.

Een van de nieuwigheden van DACHSERs sponsoring dit jaar is de aanwezigheid in alle etappes, met een voertuig dat de gebruikelijke rode kleur van het evenement combineert met het zakelijke geel en blauw van DACHSER. De wielrenners die de 22 teams van deze editie vormen, moeten zich elke ochtend in dit voertuig melden en met hun handtekening hun deelname aan de etappe van de dag bevestigen. Het is een speciaal moment op elke locatie dat dagelijks duizenden volgers trekt, die deze gebeurtenis bijwonen in de hoop hun idolen van dichtbij te zien en de sfeer rondom La Vuelta te proeven.

La Vuelta 2019 strekt zich uit over drie landen

In de huidige editie van La Vuelta trappen de fietsers in drie landen – Spanje, Andorra en Frankrijk – net zoals in 2017, met de spectaculaire start vanuit de Franse stad Nimes. Bij deze gelegenheid worden de gemeenten Pau en Saint Palais op Frans grondgebied gekozen om te schitteren in de start en finish van etappes 10 en 11, op een totaal van 21. De volledige route, die begint in Las Salinas de Torrevieja - Alicante - en stijgt naar Catalonië, omvat in totaal 9 bergetappes met de klassieke beklimming naar de Asturische piek van La Cubilla als de belangrijkste attractie van het evenement. De finale wordt gespeeld tussen de bergen van Gredos en Guadarrama, waarbij de legendarische havens van La Vuelta worden doorkruist, zoals La Morcuera, die de uitkomst van La Vuelta 2015 al heeft bepaald met Fabio Aru en Tom Dumoulin in de hoofdrol.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op