DACHSER vernieuwt IATA CEIV Pharma certificering in Frankfurt

De DACHSER vestiging op de luchthaven van Frankfurt voldoet aantoonbaar aan de hoogste service- en kwaliteitsnormen voor het vervoer van Life Science & Healthcare producten.

De Air & Sea Logistics divisie in Frankfurt heeft opnieuw de certificering ontvangen van het Center of Excellence for Independent Validators in Pharmaceutical Logistics (CEIV Pharma) van IATA, waarmee het zijn expertise op het gebied van logistieke dienstverlening voor de Life Science & Healthcare sector opnieuw aantoont.

DACHSER vernieuwt IATA CEIV Pharma certificatie in Frankfurt.
DACHSER vernieuwt IATA CEIV Pharma certificatie in Frankfurt.

Het transport van Life Science & Healthcare producten moet aan strenge normen voldoen. Geneesmiddelen en andere farmaceutische producten zijn vaak temperatuurgevoelige en urgente zendingen die moeten worden afgehandeld in overeenstemming met een complexe regelgeving. Als industrienorm dekt de CEIV Pharma-certificering de specifieke eisen van verzenders van farmaceutische producten met betrekking tot veilige, correcte en efficiënte luchtvrachtdiensten. “Deze hercertificering bevestigt onze expertise in de Life Science & Healthcare sector”, zegt Timo Stroh, Head of Global Air Freight, die ook verantwoordelijk is voor de Life Science & Healthcare Logistics oplossing bij DACHSER. “Het certificeert de hoogste normen van service en kwaliteit, die wij aan onze klanten bieden door middel van samenhangende processen en een GDP-conform netwerk.”

Deze hercertificering bevestigt onze expertise in de Life Science & Healthcare sector.

Timo Stroh, Head of Global Air Freight

Voor hercertificering gelden dezelfde normen als voor initiële certificering. CEIV Pharma-certificering vereist interne en externe training, een herziening van de procedures voor de afhandeling van temperatuur gecontroleerde zendingen en een uitgebreide beoordeling van deze complexe processen door twee onafhankelijke auditors.

DACHSER Air & Sea Logistics CEIV Pharma gecertificeerd in drie continenten

Naast Frankfurt zijn er ook andere DACHSER vestigingen IATA gecertificeerd zoals Shanghai (China); Mumbai en Hyderabad (India) en Atlanta (VS). Het Life Science & Healthcare Logistics Quality Management System wordt op wereldwijd geïmplementeerd om uniforme processen in alle landen te garanderen.

CEIV Pharma biedt de farmaceutische industrie een wereldwijd gestandaardiseerde en erkende certificering voor de behandeling van farmaceutische producten die voldoet aan internationale normen en richtlijnen. Deze omvatten de Good Distribution Practices (GDP) gedefinieerd door de Europese Unie en de Wereldgezondheidsorganisatie, de normen van de United States Pharmacopeia en de IATA-voorschriften voor temperatuurgecontroleerd transport.

Contact Raisa Mertens