Nieuws

DACHSER verhuist en breidt uit in Polen

DACHSER heeft een nieuwe loods in Sosnowiec geopend waar de gehele Sosnowiec-vestiging naartoe verhuist. Het nieuwe gebouw is maar liefst 80% groter dan de vorige locatie. Er is nu meer dan 8.000 vierkante meter beschikbaar voor cross-docking en contract logistiek.

Het nieuwe pand in Sosnowiec is 80% groter dan de vorige locatie.

Dankzij de investering vergrootte DACHSER de oppervlakte van zijn vestiging met bijna 4.000 vierkante meter. Ongeveer een derde van het hele complex wordt ingenomen door de cross-docksectie en de helft van het gebied is bestemd voor warehousing. Het kantoorgedeelte beslaat 860 vierkante meter en de nieuw gebouwde loods bevat 34 laadplatforms. De laadplatforms bevinden zich tegenover elkaar waardoor er sneller gelost en geladen kan worden.


"De Sosnowiec vestiging van DACHSER ontwikkelt zich snel en het aantal orders groeit enorm. Daarom was de uitbreiding van de infrastructuur en de toename van de groeimogelijkheden noodzakelijk om aan onze huidige en toekomstige behoeften te kunnen voldoen", aldus Paweł Parcz, Branche Manager European Logistics van DACHSER Sosnowiec.

Sosnowiec

Een groot voordeel van de nieuwe loods is de locatie. De nieuwe DACHSER vestiging is via de S1 direct verbonden met de nabijgelegen A4 snelweg. Door de strategische ligging kunnen zendingen sneller worden vervoerd en binnen 24 uur in het buitenland afgeleverd zijn. Groupage vrachtzendingen vanuit Sosnowiec bereiken alle DACHSER vestigingen in Europa via 14 directe verbindingen, van waaruit ze worden geleverd aan ontvangers in de respectievelijke landen.


"De expansie van de Sosnowiec vestiging is een bouwsteen in de uiterst dynamische ontwikkeling van DACHSER in Polen. De uitbreiding van onze aanwezigheid in het hart van Silezië biedt ons nieuwe mogelijkheden om onze klanten nog beter te ondersteunen bij het uitbreiden van hun nationale en internationale activiteiten", benadrukt Dr. Grzegorz Lichocik, Managing Director van DACHSER Polen.


Het logistiek centrum in Sosnowiec is momenteel één van de acht Poolse vestigingen van DACHSER. Andere filialen zijn gevestigd in Stryków, Poznań, Szczecin, Wrocław, Gdańsk en op twee locaties in Warschau. Een van de Warschau vestigingen is de divisie DACHSER Air & Sea Logistics.

Contact Joanne Fernandes