Ernstige verstoring van de dienstverlening op Shanghai Pudong Airport (PVG)

De luchtvrachtdienst op Shanghai PVG Airport komt opnieuw in het gedrang nadat afgelopen vrijdag, 20 augustus, verschillende positieve COVID-gevallen werden gemeld op Shanghai Pudong Airport (PVG).

Als gevolg hiervan is een groot aantal werknemers in verband met de COVID-gevallen weggestuurd om een test te doen en/of in quarantaine te gaan. Door de massale daling van het aantal arbeidskrachten tot maar liefst 25% van de normale capaciteit is het vrachtafhandelingsproces op PVG ernstig verstoord. De meeste luchtvaartmaatschappijen hebben afgelopen vrijdag vluchten moeten annuleren, maar hebben deze 24-48 uur daarna hervat.

Hieronder willen wij u een samenvatting geven van de huidige status:

  • Shanghai PVG Airport is en blijft open, echter, is de operatie ernstig getroffen door de drastische vermindering van personeel.
  • Het beperkte aantal arbeidskrachten heeft aanzienlijke gevolgen gehad voor de grondafhandelingsprocedures, waaronder laden/lossen en palletopbouw, voor alle luchtvaartmaatschappijen die gebruik maken van de Shanghai Pudong International Airport Cargo Terminal (PACTL) op Shanghai PVG Airport.
  • Tijdens het weekend is een aanzienlijk aantal vluchten vertraagd of geannuleerd; slechts ongeveer de helft van de geplande vluchten kon doorgaan. Als gevolg daarvan is er een enorme achterstand ontstaan.
  • Ook vandaag blijft de situatie vergelijkbaar. Het herstel komt op gang, maar langzaam.
  • Als reactie op de situatie passen luchtvaartmaatschappijen vluchtschema's aan, annuleren ze vluchten, leiden ze de vlucht om naar alternatieve luchthavens en stoppen ze met het aannemen van tijdgevoelige zendingen.
  • Door de beperkte capaciteit en de verstoringen van de dienstregeling worden vertragingen verwacht in zowel het oost- als het westwaartse verkeer, naar verwachting neemt de achterstand verder toe.
  • Bij DACHSER zijn onze luchtvrachtteams op zoek gegaan naar toewijzingen op omliggende luchthavens rondom PVG om verstoringen in uw supply chain tot een minimum te beperken. Momenteel hebben we al toewijzingen van Hangzhou (HGH), Zhengzhou (CGO) en Beijing (BJS) om de achterstand weg te werken.

Als u vragen hebt over uw supply chain, neem dan contact op met uw lokale contactpersoon bij de betreffende DACHSER-vestiging.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes