Nieuws

DACHSER lanceert 30ste chartervlucht

Sinds het begin van de coronacrisis in eind februari, heeft DACHSER Air & Sea Logistics 30 vliegtuigen gecharterd met in totaal meer dan 60 miljoen ademhalingsmaskers en medische artikelen zoals beschermingsmiddelen en handschoenen voor haar klanten getransporteerd. Eind april organiseerde DACHSER voor het eerst acht chartervluchten in één week, waaronder drie vluchten met de verbinding Hongkong - Los Angeles.

Voor het eerst organiseerde DACHSER acht chartervluchten in één week, waaronder drie vluchten met de verbinding Hongkong - Los Angeles.

"Met deze vluchten kunnen we onze klanten van alle DACHSER-vestigingen in de VS en verschillende locaties in Latijns-Amerika voldoende capaciteit bieden'', zegt Timo Stroh, hoofd van Global Air Freight bij DACHSER. Vergelijkbare zogenaamde DACHSER lucht-mini-charters zijn in voorbereiding voor de verbindingen Shanghai - Dallas, Shanghai - Los Angeles en Hong Kong - Dallas.

Met deze chartervluchten ondersteunt de logistiek dienstverlener zijn klanten bij de levering van belangrijke medische goederen. Tegelijkertijd compenseert DACHSER de luchtvrachtcapaciteit die door de wereldwijde pandemie en het bijna volledige verlies van passagiersvluchten met de helft was gehalveerd. 

Zinvolle bijdrage aan de maatschappij

"DACHSER Air & Sea Logistics heeft zich ontwikkeld tot een belangrijk speler in een zeer moeilijke markt", zegt Timo Stroh. "Aan de andere kant is er veel motivatie en plezier in het leveren van een relevante en zinvolle bijdrage aan de maatschappij en het verder vestigen van het merk DACHSER op de luchtvrachtmarkt.''

Contact Raisa Mertens