Zeevracht: update wereldwijde situatie

Door de aanhoudende verstoring van de zeevrachtmarkt blijven de gevolgen daarvan (containertekorten en veelvuldige havencongestie) de wereldwijde supply chain beïnvloeden. Hieronder geven wij een update van alle ontwikkelingen om mogelijke hinder voor uw bedrijf tot een minimum te beperken.

Westkust van de VS / San Pedro Bay / Haven van Los Angeles

  • De situatie in de VS is de afgelopen 6 weken verbeterd, maar er staan nog steeds verschillende containerschepen in de rij in San Pedro Bay om de haven binnen te varen om te worden gelost.
  • De gevolgen zijn nog steeds merkbaar in de binnenlandse logistieke zeevrachtketen. Het constante en hoge volume geladen containers dat de VS binnenstroomt, zorgt ervoor dat dat de huidige achterstand moeilijk weg te werken is.

Suezkanaal

  • Hoewel dit incident al meer dan 10 weken geleden plaatsvond, is het zeevrachtverkeer nog steeds uit balans door de zogenaamde ‘ripple effects’.
  • Na de blokkering van het Suezkanaal raakten de Europese havens als eerste overbelast door het plotselinge en hoge inkomende volume. Daarna volgden de Aziatische havens, met name de Chinese havens.

Havens van Hamburg en Bremerhaven / Rotterdam

  • Door de blokkade van het Suezkanaal en de eerder genoemde ‘ripple effects’ waren ook de operaties in de havens van Hamburg en Bremerhaven uit evenwicht.
  • Als gevolg van deze congestie werden rederijen ertoe aangezet schepen om te leiden naar Wilhelmshaven of naar Rotterdam.
  • Binnen de Rotterdamse operatie worden nu ook vertragingen verwacht, die mogelijk tot verstoringen van de havenactiviteiten leiden.

Havens van Yantian / Shekou / Nansha

  • In de regio Zuid-China (Yantian / Shekou / Nansha, enz.) doen zich vertragingen voor als gevolg van beperkte havenoperaties. Verwacht wordt dat de hervatting van de normale activiteiten geleidelijk zal moeten gebeuren en dat de volledige capaciteit niet binnen afzienbare tijd zal kunnen worden bereikt.

Wij staan dagelijks in nauw contact met vervoerders en dienstverleners en doen ons best om uw supply chains zo soepel mogelijk te laten verlopen. Voor individueel advies kunt u contact opnemen met uw DACHSER contactpersoon, zodat wij de beste logistieke oplossing voor u kunnen implementeren.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op