Burkhard Eling is de nieuwe CEO van DACHSER

Generatiewisseling: een nieuw managementteam aan het begin van het nieuwe jaar

Sinds 1 januari is Burkhard Eling Chief Executive Officer (CEO) en woordvoerder van de Raad van Bestuur bij logistiek dienstverlener DACHSER. Hij staat aan het hoofd van de business unit Corporate Strategy, Human Resources & Marketing, wat ook Corporate Key Account Management en Corporate Governance & Compliance omvat. Burkhard Eling volgt Bernhard Simon op, die medio 2021 het voorzitterschap van de Raad van Commissarissen van het familiebedrijf zal overnemen.

Sinds 1 januari is Burkhard Eling Chief Executive Officer (CEO) en woordvoerder van de Raad van Bestuur bij logistiek dienstverlener DACHSER.
Sinds 1 januari is Burkhard Eling Chief Executive Officer (CEO) en woordvoerder van de Raad van Bestuur bij logistiek dienstverlener DACHSER.

Michael Schilling, voormalig Chief Operations Officer (COO) Road Logistics, zal tegelijkertijd met Simon toetreden tot de Raad van Commissarissen. Per 1 januari 2021 zijn daarom verdere wijzigingen doorgevoerd in de Raad van Bestuur: Stefan Hohm is nu Chief Development Officer (CDO) en Alexander Tonn is COO Road Logistics. Zij worden in de Raad van Bestuur bijgestaan door Robert Erni, die op 1 september 2020 DSV Panalpina heeft verlaten om zich bij DACHSER aan te sluiten en de rol van Chief Financial Officer (CFO) over te nemen. Edoardo Podestà, die sinds oktober 2019 optreedt als COO Air & Sea Logistics, maakt het vijfkoppige managementteam compleet.

Eling, 49 jaar, trad in 2012 in dienst bij DACHSER als hoofd van de business unit Finance, Legal & Tax. Het jaar daarop trad hij toe tot de Raad van Bestuur als Chief Financial Officer (CFO). Sindsdien is hij ook verantwoordelijk voor Idea2net, het strategische innovatieprogramma van de logistiek dienstverlener. Als afgestudeerd industrieel ingenieur werkte hij eerder voor Bilfinger SE, een industriële dienstverlener, waar hij hoofd was van de controle- en interne auditafdelingen. Verder was hij CFO van een Amerikaanse dochteronderneming en van een internationale dienstverlener op het gebied van facilitair management. Eling begon zijn carrière bij de bouwbedrijven Hochtief AG en Philipp Holzmann AG.

Samen met mijn collega's in de Raad van Bestuur nemen we de teugels in handen van een zeer robuust en snelgroeiend bedrijf, waarbij zelfs de uitdagingen van de coronacrisis niet hebben geresulteerd in het afwijken van de gekozen koers. De medewerkers van DACHSER zijn er met hun enorme expertise en inzet in geslaagd om de supply chain van onze wereldwijde klanten ook onder ongunstige omstandigheden in stand te houden.

Burkhard Eling, CEO DACHSER

"Samen met mijn collega's in de Raad van Bestuur nemen we de teugels in handen van een zeer robuust en snelgroeiend bedrijf, waarbij zelfs de uitdagingen van de coronacrisis niet hebben geresulteerd in het afwijken van de gekozen koers. De medewerkers van DACHSER zijn er met hun enorme expertise en inzet in geslaagd om de supply chain van onze wereldwijde klanten ook onder ongunstige omstandigheden in stand te houden", zegt Burkhard Eling. "Met het vertrouwen en de steun van de oprichtende familie zullen wij als managementteam de unieke, mensgeoriënteerde cultuur van DACHSER als familiebedrijf in stand houden. Tegelijkertijd zullen we het bedrijf duurzaam verder ontwikkelen op weg naar de meest geïntegreerde logistieke dienstverlener ter wereld", vervolgt Eling.

Een nieuw managementteam met een schat aan ervaring

Nieuw in de Raad van Bestuur van DACHSER vanaf 1 januari 2021 is Alexander Tonn, die de functie van COO Road Logistics op zich neemt en daarmee verantwoordelijk is voor de Europese netwerken voor het vervoer over land van goederen en levensmiddelen. Daarnaast zal hij de business unit European Logistics Germany blijven leiden. De 47-jarige Tonn is al meer dan 20 jaar bij het bedrijf en vervulde onder meer managementfuncties in het Allgäu logistiek centrum van DACHSER in Memmingen en op het hoofdkantoor van de logistiek dienstverlener, waar hij enkele jaren verantwoordelijk was voor de wereldwijde contractlogistiek (warehousing) van DACHSER.

De nieuw opgerichte unit IT & Development wordt geleid door Stefan Hohm (48) als Chief Development Officer (CDO). Hohm werkt al 28 jaar bij DACHSER en heeft in die tijd de leiding gehad over de vestigingen in Erfurt (Thüringen) en Hof (Opper-Frankenland). Onlangs was hij als Corporate Director verantwoordelijk voor het onderzoeks- en ontwikkelingswerk en de bedrijfsoplossingen van DACHSER. Naast de verdere ontwikkeling van de IT neemt hij nu ook de verantwoordelijkheid voor de wereldwijde contractlogistiek op zich.

De opvolger van Burkhard Eling als CFO is Robert Erni, een internationaal ervaren logistiek-financieel manager. Hij nam op 1 januari 2021 het roer over na een introductie- en overgangsfase van vier maanden. Voordat hij zich bij DACHSER aansloot, was de 54-jarige Zwitserse staatsburger bijna zeven jaar lang CFO bij logistiek dienstverlener Panalpina.

Er zijn geen veranderingen in de lucht- en zeevrachtdivisie van DACHSER. Edoardo Podestà staat sinds oktober 2019 aan het hoofd van deze divisie als COO Air & Sea Logistics. De 58-jarige Italiaan, die gevestigd is in Hongkong, is sinds 2014 directeur van DACHSERs lucht- en zeevrachtactiviteiten in de business unit Asia Pacific. Podestá is ook een zeer ervaren DACHSER manager. Hij kwam in 2003 in dienst toen DACHSER de joint venture Züst Ambrosetti Far East Ltd. overnam.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op