DACHSER voorziet eerste vestiging in Nederland van zonnepanelen

Sinds 1 januari 2022 koopt DACHSER voor al zijn 376 vestigingen in 42 landen alleen nog elektriciteit in die is opgewekt uit hernieuwbare bronnen. Het aandeel in groene stroom is daardoor verhoogd van ongeveer 60 procent naar 100 procent. Ook heeft DACHSER besloten dit jaar te gaan investeren in het installeren en uitbreiden van zonnepanelen op de daken van de Europese vestigingen om de eigen productie van duurzame energie op te voeren. De DACHSER vestiging in Zevenaar is de eerste Nederlandse vestiging die zijn loods van zonnepanelen voorziet.

DACHSER vestiging Zevenaar plaatst als eerste Nederlandse vestiging zonnenpanelen op het dak van de overslagloods.

In totaal worden er 1.578 zonnepanelen op het dak van de overslagloods geplaatst. De verwachte opbrengst van de panelen is ongeveer 700.000 kWh per jaar, waarvan naar verwachting 60 procent direct ingezet kan worden. De 100 procent groene stroom zal gebruikt worden voor het opladen van elektrische auto’s, pompwagens en heftrucks, het verwarmen van het kantoorpand en voor het opladen van elektrische terminaltrekkers welke dit jaar hun intrede zullen doen in de vestiging. “We doen er alles aan om onze eigen CO2-uitstoot zo veel mogelijk te verlagen’’, zegt Stefan Raimondo, General Manager Zevenaar Logistics Center. “De installatie van zonnepanelen op onze loods zal daar een grote bijdrage aan leveren.”

Klimaatbeschermingsstrategie voor de lange termijn

Het installeren van zonnepanelen is voortgekomen uit de klimaatbeschermingsstrategie van DACHSER voor de lange termijn. “Een actieve klimaatbescherming maakt deel uit van DACHSER’s inclusieve verantwoordelijkheid”, zegt Aat van der Meer, Managing Director van DACHSER Benelux. “Ook onze klanten en stakeholders verwachten een actieve inzet voor duurzaamheid op lange termijn.” In de nabije toekomst zal daarom ook op de DACHSER vestiging in Waddinxveen zonnepanelen geïnstalleerd worden.

DACHSER vermindert actief de uitstoot van broeikasgassen om bij te dragen aan de tweegradendoelstelling van de Overeenkomst van Parijs en de klimaatdoelstellingen van de Europese Unie en vele andere landen. Daarnaast werkt het bedrijf samen met klanten en partners die ook actief vorm willen geven aan de transformatie van de logistiek in de richting van emissiearme en emissievrije technologieën.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Danielle van der Kraan Public Relations