Passie voor mode

De modewereld is snel, seizoensgebonden, wereldwijd en steeds duurzamer. De kleding moet perfect, kreukvrij en op tijd in de modewinkels aankomen. Een uitdaging die DACHSER Fashion Logistics graag aangaat.

Een geavanceerde logistieke oplossing voor een innovatieve sector
Een geavanceerde logistieke oplossing voor een innovatieve sector

Londen, Milaan, New York, Parijs - in de modehoofdsteden van de wereld trekken shows van de grote mode- en luxemerken regelmatig veel fans en media aan. Na deze evenementen verspreiden de spannende creaties en trends zich steeds sneller over de internationale markten. Wie in deze branche succesvol wil zijn, heeft een passende logistieke strategie nodig - zodat de juiste goederen de klant in topkwaliteit en op tijd bereiken.

Dit is waar DACHSER in beeld komt, met al zijn ervaring en innovatieve branchespecifieke oplossingen. DACHSER Fashion Logistics richt zich uitsluitend op kleding, schoenen en accessoires voor klanten in de luxe, exclusieve en algemene segmenten.

"De modewereld stelt hoge eisen aan de levering van haar producten en de aanvullende branchespecifieke diensten. Belangrijk hierbij zijn het kreukvrij verzenden van hangende items en het zo snel mogelijk ophalen van retourzendingen en goederen met gebreken. Daarnaast vereist de modebranche een snelle uitwisseling van producten tussen individuele winkels via shop-to-shop services", legt Uwe Riechel, Department Head DACHSER Fashion Logistics, uit. "Met onze branchespecifieke oplossing hebben we onszelf uitgerust om aan de uiteenlopende eisen van de modewereld te voldoen."

Volgens Riechel is deze mogelijkheid gebaseerd op gestandaardiseerde processen en procedures in alle vestigingen van het DACHSER netwerk. Hierbij komt de nauwe integratie van het Europese wegvervoer en zeevrachtdiensten als onderdeel van DACHSER Interlocking. “Wij kunnen op maat gemaakte, transparante en geïntegreerde logistieke oplossingen uit één bron aanbieden aan onze klanten in de modebranche, die vaak wereldwijd opereren. En dat doen we met getraind personeel dat gespecialiseerd is in de behoeften van de modebranche."

Een modieuze logistieke ‘rits’

Deze totaalaanpak komt tot uiting in het concept van de ‘DACHSER Fashion Logistics Zipper’. De ‘Zipper’ combineert alle logistieke diensten: inkoop, value-added services, warehousing, distributie in de B2B-sector en naar het verkooppunt, en retourmanagement. "We houden rekening met het volledige spectrum van logistieke taken en bieden hiervoor een compleet dienstenpakket. Op deze manier biedt DACHSER echte toegevoegde waarde voor de industrie," zegt Riechel.

"We kunnen op maat gemaakte, transparante en geïntegreerde logistieke oplossingen uit één hand aanbieden aan onze klanten in de mode-industrie, die vaak wereldwijde spelers zijn," zegt Uwe Riechel, Department Head DACHSER Fashion Logistics.

Speciale aandacht wordt besteed aan het professioneel omgaan met kwalitatieve en delicate kleding. De producten moeten tenslotte in optimale staat de winkel bereiken. De fashion logistics-experts van DACHSER vertrouwen hier op twee innovatieve oplossingen: de ‘Roll&GOH’ en de ‘ProFashional Box’.

Prêt-à-porter: Kreukvrij op het rek
Prêt-à-porter: Kreukvrij op het rek

Mobiele garderobe

De ‘GOH’ in Roll&GOH staat voor ‘Garment On Hanger’ (kledingstuk op hanger). In deze rolcontainer kunnen hangende kledingstukken in heel Europa worden vervoerd en rechtstreeks van de vrachtwagen naar de winkel worden gebracht. Om optimaal gebruik te maken van de ruimte in de Roll&GOH, kunnen platte goederen in dozen op de vloer worden opgeborgen. Een speciale hoes houdt de producten veilig verpakt en beschermt ze tegen regen en stof. Eenmaal in de winkel kunnen medewerkers de kleding direct en in perfecte staat opbergen zonder tijdrovend extra werk. "Met DACHSER’s Roll&GOH-oplossing kunnen we onze veeleisende klanten eindelijk de mogelijkheid bieden om hun goederen, inclusief hangende kledingstukken, 's nachts en in topkwaliteit te ontvangen. We kunnen dit concurrentievoordeel niet laten liggen," zegt Martina Buckenmaier, CEO van het door de familie Buckenmaier gerunde modemerk RIANI.

Als een breed scala aan distributieoplossingen voor hangende kleding biedt DACHSER Fashion Logistics snelle en betrouwbare levertijden – levering in Duitsland binnen één dag en levering in Europa binnen 48 tot 72 uur.

Ook perfecte verzending per luchtvracht

DACHSER Fashion Logistics heeft nog een innovatieve oplossing: de ProFashional Box. Deze is speciaal ontworpen voor efficiënte wereldwijde verzending van hangende en platte goederen in luchtvrachtcontainers, de zogenaamde unit load devices (ULD's). De ProFashional Box is gemakkelijk te gebruiken en kosteneffectief, omdat het een veilig transport van delicate goederen mogelijk maakt en meerdere keren kan worden gebruikt.

Zowel de Roll&GOH als de ProFashional Box zijn ontworpen met het oog op duurzaamheid. "Het vervoeren van hangende goederen is een uitdaging als je optimaal gebruik wilt maken van de laadruimte die dat in beslag neemt", zegt Riechel. De rolcontainer die DACHSER heeft ontwikkeld, kan tegelijkertijd hangende kledingstukken en dozen voor platte goederen bevatten, waardoor zeer efficiënt vervoer mogelijk is tot aan het verkooppunt. Bovendien kan het meerdere keren worden gebruikt, wat tijd en geld bespaart op het afvoeren van verpakkingsmaterialen.

Nieuw: ‘Roll&GOH’ voor de detailhandel
Nieuw: ‘Roll&GOH’ voor de detailhandel

Emissievrij naar het kledingrek

In twaalf grote Europese steden biedt DACHSER ook de optie ‘emissievrije levering’ aan, met elektrische voertuigen in een bepaald gebied in de binnenstad. Dit is een belangrijk voordeel voor het milieu, vooral voor de modebranche, aangezien de winkels vaak gevestigd zijn in stadscentra.

Het verminderen van de CO₂-uitstoot is slechts een van de voordelen van DACHSER Fashion Logistics: klanten kunnen ook vertrouwen op logistieke standaarden die in heel Europa gelden en een volledig transparant verzendproces. Ongeacht waar de kleding naartoe vervoerd moet worden, het DACHSER netwerk van weg-, lucht- en zeevrachtlogistiek biedt altijd passende modeoplossingen met uniforme proces- en servicenormen in het hele wereldwijde netwerk.

Warehouses in heel Europa en over de hele wereld bieden de grootst mogelijke flexibiliteit om nauwkeurige levering aan veeleisende modieuze klanten mogelijk te maken. Riechel: "Ons motto is: 'De juiste goederen op het juiste moment op de juiste plaats krijgen, in perfecte staat'."

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder