DACHSER Mexico levert per helikopter aan autofabrikant

Speciale zendingen vragen om speciale oplossingen: voor een autoleverancier uit Celaya, Mexico, organiseerde DACHSER een helikoptertransport naar de zo’n 300 kilometer verderop gelegen hoofdstad. Met een productiestilstand op de loer, bespaarde de ongebruikelijke logistieke oplossing tijd en vooral kosten.  

De ongebruikelijke logistieke oplossing bespaarde tijd en vooral kosten.

Er moest snel gehandeld worden toen DACHSER de opdracht binnenkreeg om 120 kratten met belangrijke auto-onderdelen, met een gewicht van meer dan 780 kg, te transporteren van de productielocatie in Celaya naar een grote autofabriek aan de rand van Mexico-Stad. De zending zou per vrachtwagen normaal gesproken vijf tot zes uur duren. Gezien de urgentie charterde DACHSER Mexico een passagiershelikopter om de levering te versnellen. Dit was de snelste en meest efficiënte oplossing voor de klant en voorkwam een productietilstand die 3.000 dollar per minuut zou hebben gekost.  

Aangezien de limiet van de helikopter 600 kg bedroeg, werd de resterende, minder urgente vracht over land vervoerd, zodat er geen tweede helikopter hoefde te worden gecharterd. Bij aankomst op het fabrieksterrein stonden de vrachtwagens al te wachten om de auto-onderdelen rechtstreeks naar de productielijn te brengen. Ook waren er medewerkers van DACHSER aanwezig om het lossen te begeleiden en de nodige ondersteuning te bieden. Het team coördineerde de landing van de helikopter en informeerde de lokale fabrieksmedewerkers om het kwartier over het vertrek en de aankomst van de helikopter. Ze rapporteerden ook over de levering van de goederen die over land kwamen, waardoor er volledige transparantie en communicatie gewaarborgd werd.

Jarenlange ervaring, ondersteund door een wereldwijd netwerk

‘’Door onze jarenlange ervaring met wereldwijde autofabrikanten, OEMs en Tier 1-leveranciers, zijn we in staat om maximale snelheid en efficiëntie te combineren met gelijktijdige kostenbeheersing’’, zegt Edgardo Hamon, Managing Director DACHSER Mexico. ‘’Wij bieden een eersteklas portfolio van geïntegreerde oplossingen en diensten aan om te voldoen aan de specifieke behoeften van de auto-industrie. Bovendien biedt DACHSER, net als bij deze levering in Mexico, lokale diensten aan, die speciaal zijn afgestemd op de bijzonder urgente zendingen van de auto-industrie.’’

DACHSER wereldwijd
Neem contact op