Een carrière binnen DACHSER: een weg met mogelijkheden

Christian Broersma werkt 7 jaar bij DACHSER en heeft in deze tijd al verschillende stappen gezet binnen zijn carrière. Hij staat altijd open voor veranderingen en pakt interessante uitdagingen met beide handen aan. De mogelijkheden die DACHSER geeft zorgen dat hij al een hoop ervaring heeft opgedaan en nog steeds met veel plezier bij de logistiek dienstverlener werkt.

Christian Broersma terug bij de DACHSER vestiging in Waddinxveen.

In 2013 kwam Christian via een afstudeerstage voor zijn opleiding Logistiek en Economie in contact met DACHSER in Waddinxveen. Na het behalen van zijn studie ging hij als internationaal vrachtwagenchauffeur aan de slag, maar verlangde na een tijd toch naar een kantoorbaan en had daarbij nog goed contact met DACHSER. Na 1,5 jaar stopte hij als chauffeur en begon hij met een interne opleiding binnen DACHSER: het Job Rotation Program. “Tijdens deze opleiding werk je een aantal maanden op elke afdeling en leer je DACHSER en de werkwijze van het bedrijf goed kennen.” De internationale kant van de logistiek trok hem al, maar hij wilde graag zijn horizon verbreden. “Ik ben DACHSER dankbaar dat ik deze mogelijkheid kreeg.” Rijden in een vrachtwagen vindt Christian nog wel leuk om te doen voor de afwisseling en hij doet dit ook af en toe in het weekend erbij. “Het onderweg zijn vind ik leuk en je ziet veel.”

In het buitenland werken was een uitdaging waar Christian zeker voor openstond. Na het afronden van het Job Rotation Program in 2017 werd dit werkelijkheid en ging hij aan de slag bij DACHSER in Luxemburg. “Luxemburg is natuurlijk niet heel ver weg, maar het heeft wel een andere cultuur. Dat vind ik gaaf en die kans heb ik met beide handen aangepakt.” Christian startte met een inwerktraject bij de vestiging in Grevenmacher en leerde de operationele afdelingen kennen. “Ik heb nog een tijdje op de binnenlandplanning meegewerkt om het bedrijf beter te begrijpen en de klanten te leren kennen.”

Na een half jaar kwam Christian op de afdeling Export terecht. Hij werd teamleider van deze afdeling en was verantwoordelijk voor de buitenlandplanning met daarin de groupage lijndiensten en ook de cargoplus / charterzendingen. “Ik had veel contact met vervoerders. Daarbij heb ik lijndiensten onderhouden of veranderd en nieuwe lijndiensten opgebouwd. Uiteraard heb ik daarbij ingespeeld op de klantenwensen.” Ook plannen was een onderdeel van de werkzaamheden, waarbij Christian al gelijk merkte dat de vele feestdagen in Duitsland een uitdaging zijn. De verantwoordelijkheid die bij zijn functie hoorde en het samenwerken met zijn team vond hij erg leuk. “Samen successen behalen en samen ook weleens problemen oplossen. Uiteindelijk samen met het team iets opbouwen, dat is het mooiste wat er is.”

Christian had een woning in Duitsland en na een jaar trok zijn vriendin bij hem in, toen zij was afgestudeerd en ook een baan in Luxemburg had gevonden. Na 5 jaar met veel plezier hier te hebben gewoond en in Luxemburg te hebben gewerkt, verlangden Christian en zijn vriendin naar het vertrouwde Nederland. Door de reisrestricties als gevolg van corona, beseften zij nog meer dat zij 400 kilometer van vrienden en familie verwijderd waren. Dit was dan ook de reden dat Christian samen met zijn vriendin besloot om terug te keren naar Nederland en daarmee weer terug te komen bij DACHSER in Waddinxveen. Hier is hij recentelijk gestart op de afdeling Cargoplus, waar hij vanuit zijn functie in Luxemburg ook vaker contact mee had.

Internationaal werken

Het werken in een ander land is iets wat Christian zeker kan aanbevelen. “De ervaring met een andere cultuur en taal is iets dat je voor heel je leven meeneemt.” Het spreken en schrijven in het Duits, de voertaal in Grevenmacher, is bij Christian nu beter dan ooit. Daarnaast heeft hij DACHSER nog beter leren kennen. “DACHSER in Grevenmacher is een kleinere vestiging dan bijvoorbeeld DACHSER in Waddinxveen, waardoor je veel contact hebt met alle afdelingen en ook met alle mensen. Ik kende mijn collega’s dan ook door en door.” Ook het contact met de medewerkers in het warehouse is er anders. “Ik ging elke middag even het warehouse in om het plan te bespreken.” Dat is in Waddinxveen niet mogelijk met de grote hoeveelheid medewerkers. Het kleinere team van medewerkers in Grevenmacher maakte dat Christian flexibel te werk ging en veel zelf kon oppakken. “Dat komt alleen maar ten goede aan je kwaliteiten.”

Voorlopig is Christian nog niet uitgeleerd. De komende tijd wordt hij op de afdeling Cargoplus van DACHSER in Waddinxveen verder ingewerkt, waarna hij gedeeltelijk ook bij DACHSER in Zevenaar zal gaan werken om onder andere projecten op te pakken voor de afdeling Cargoplus voor de Benelux. Uiteindelijk zal Christian volledig aan de slag gaan voor de afdeling Cargoplus voor de Benelux. “Ik sta altijd open voor meer veranderingen. Het is ook een beetje wat er op je pad komt natuurlijk en wat er mogelijk is. Tot nu toe heb ik in de 7 jaar bij DACHSER altijd met plezier gewerkt. De cultuur binnen de organisatie en het directe contact met mensen vind ik fijn.” Ook waardeert Christian de uitdagingen en mogelijkheden die DACHSER geeft. “Ik denk dat ik tot nu toe wel tot een mooi resultaat ben gekomen in mijn carrière, ook voor DACHSER zelf. We hebben samen wat opgebouwd en ik hoop dat nog lang voort te zetten.”

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Danielle van der Kraan Public Relations