Het conflict tussen Rusland en Oekraïne: gevolgen voor de wereldwijde lucht- en zeevrachtactiviteiten van DACHSER

Hierbij informeren wij u over de impact van het conflict tussen Rusland en Oekraïne op de internationale luchtvracht-, zeevracht- en spooractiviteiten. Wij brengen u daarnaast op de hoogte van de maatregelen die wij hebben moeten nemen om de supply chains zoveel mogelijk te beschermen.

Tot nader order schorten wij alle boekingen van of naar Oekraïne op. Daarnaast kunnen wij geen boekingen meer aanvaarden voor onze Rail Services-verbindingen tussen Azië en Europa. Dezelfde boekingsstop geldt voor intercontinentaal vrachtvervoer tussen Azië en Europa wanneer dergelijke zendingen Rusland, Wit-Rusland of Oekraïne zouden doorkruisen. De reden voor deze maatregelen is dat wij een veilige doorvoer van vracht van onze klanten via de genoemde landen niet langer kunnen garanderen.

Wij blijven boekingen aanvaarden van of naar Rusland en Wit-Rusland, op voorwaarde dat de luchtvaartmaatschappijen en rederijen capaciteit op deze routes blijven aanbieden. Wij zien dat de eerste luchtvaartmaatschappijen en rederijen hun activiteiten met betrekking tot het vervoer van/naar deze landen opschorten. Uiteraard moet bij boekingen van of naar Rusland en Wit-Rusland rekening worden gehouden met recente sancties die de regering deze landen heeft opgelegd.

Naast deze specifieke maatregelen verwachten wij ook nog andere gevolgen voor onze operationele activiteiten. Het conflictgebied of de landen die bij het conflict betrokken zijn, zijn van groot belang voor de internationale olie- en energiemarkten. Dit leidt nu al tot een zeer dynamische ontwikkeling van de olieprijzen en dus ook van de olie gerelateerde toeslagen, zoals BAF en brandstoftoeslagen. Wij zullen de verdere ontwikkelingen op de voet volgen en u op de hoogte houden. Daarnaast wordt het begin van een capaciteitstekort op de luchtvrachtmarkt nu al zichtbaar, aangezien Europese luchtvaartmaatschappijen geen toegang hebben tot het Russische luchtruim en Russische luchtvaartmaatschappijen geen toegang hebben tot het Europese luchtruim.

Op dit moment valt niet te voorspellen hoelang deze situatie zal duren of hoe de situatie zich zal ontwikkelen. Wij zullen alles aan doen om onze klanten oplossingen te bieden en u op de hoogte te houden van toekomstige ontwikkelingen om de continuïteit van uw internationale supply chains te waarborgen.

Onze teams zullen contact met u opnemen. Mocht u op dit moment vragen en/of opmerkingen hebben, neem dan contact op met uw contactpersoon bij DACHSER om uw specifieke situatie te evalueren en verdere regelingen voor uw luchtvracht-, zeevracht- & spoorzendingen te bespreken.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens