“Voor ons is het een begin, geen afscheid”

Op 1 januari traden DACHSER CEO Bernhard Simon en Michael Schilling, COO Road Logistics, toe tot de Raad van Commissarissen van het familiebedrijf. Zij laten een nieuw Raad van Bestuur en een zeer stabiel en crisisbestendig bedrijf achter. Bernhard Simon over de veranderingen op het topmanagementniveau van DACHSER.

Voormalig DACHSER-CEO Bernhard Simon

We laten ons niet door de coronaviruspandemie leiden. Dit was onze leidraad toen we eind maart - midden in de ‘lockdown’ in Europa en vele andere landen in de wereld - de ver vooruit geplande veranderingen in het topmanagement van DACHSER, die voor 1 januari 2021 waren gepland, communiceerden.

In die tijd, vol onzekerheid en pessimistische vooruitzichten voor de toekomst, was dit een moedige stap. Maar het kwam precies op het juiste moment. Het jaar 2020 laat op indrukwekkende wijze zien hoe robuust en flexibel het DACHSER netwerk, bestaande uit mensen, vestigingen en IT-systemen, zelfs in een crisis kan zijn. We stonden altijd klaar om te leveren, soms onder de moeilijkste omstandigheden. Zowel onze klanten als onze servicepartners hebben van deze kracht kunnen profiteren.

Een nieuw tijdperk bij DACHSER

Na 31 jaar samenwerking in de bedrijfsvoering laten mijn collega-bestuurslid en plaatsvervanger, COO Road Logistics Michael Schilling, en ik een zeer stabiel en crisisbestendig bedrijf achter: ons levenswerk. In de Raad van Commissarissen zullen we ons beiden blijven inzetten voor ons werk voor DACHSER. Voor ons is het een begin, geen afscheid.

Het afgelopen jaar hebben Burkhard Eling en zijn aantredende directieteam weer eens uitstekend bewezen wat ze waard zijn. Ze beginnen nu aan het volgende tijdperk op onze weg om 's werelds meest geïntegreerde logistieke dienstverlener te worden. Daarmee zetten ze een waardige traditie voort: het creëren van meerwaarde en het optimaliseren van de logistieke balans van DACHSER klanten.    

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens