Het nieuwe DACHSER magazine is er!

De economie, logistiek en mensen over de hele wereld - waar je ook kijkt, we proberen allemaal nog steeds onze weg te vinden in zeer onzekere tijden. We hebben het coronavirus nog niet in bedwang, zoals de massale uitbraak in het internationale handelscentrum Hongkong onlangs duidelijk heeft gemaakt. Ondertussen kijkt de wereld vol ongeloof naar wat er in het hart van Europa gebeurt. De verschrikkelijke oorlog in Oekraïne leidt ertoe dat talloze burgers hun huizen ontvluchten.

DACHSER magazine 01/22

Deze ontwikkelingen brengen veel leed en onzekerheid met zich mee, wat ook een enorme impact heeft op de wereldwijde supply chains. Het is moeilijker dan ooit om prognoses te maken voor de nabije toekomst, zelfs voor de komende weken. De goederenstromen worden nog steeds geconfronteerd met een groot aantal organisatorische uitdagingen. Maar tegelijkertijd zijn er ook veel creatieve oplossingen om de uitdagingen aan te gaan – iets waar DACHSER bijzonder goed in is.

Voor DACHSER is het ook belangrijk om de grote ontwikkelingslijnen in de logistiek aan te pakken en vorm te geven. In de nieuwste uitgave van het DACHSER magazine wordt er dan ook gekeken naar het grote geheel. Aan de hand van vijf tastbare thema's wordt beschreven welke logistieke mijlpalen ons op lange termijn te wachten staan en hoe we die zullen bereiken. Het is glashelder dat duurzaamheid, digitalisering, betrouwbaarheid en wendbaarheid bepalende termen zijn, maar de hoofdrol wordt gespeeld door mensen. Onze medewerkers zijn en blijven de kern van ons bedrijf - logistiek is immers mensenwerk. Lees hier meer over op pagina 6.

Ook Alexander Tonn, Chief Operations Officer Road Logistics, benadrukt het belang van een deskundig en gemotiveerd team. Op pagina 20 leest u het interview waarin hij ingaat op de uitdagingen waar de logistiek momenteel voor staat, waaronder het steeds nijpender tekort aan chauffeurs. Ook blikt hij terug op zijn carrière bij DACHSER tot nu toe. Lees het carrièreprofiel vanaf pagina 24 en ontdek hoe u de volgende generatie met succes kunt aantrekken en behouden. We stellen u voor aan een jonge collega, die het feit dat hij met een mobiliteitsbeperking geboren is, nooit in de weg heeft laten staan om zijn ambities te verwezenlijken.

Download uw exemplaar

Deze en vele andere verhalen vindt u in dit nummer van het magazine, dat overigens in een fris nieuw jasje is gestoken. 

Download hier de PDF-versie van het DACHSER magazine, wij wensen u veel leesplezier.

Benieuwd naar de vorige edities van het DACHSER magazine? Klik hier voor een overzicht.

DACHSER magazine 01/22 - Engels PDF (10,80 MB)
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes