Uitbreiding DACHSER Contract Logistics in Waddinxveen

René van Zandbergen, Regional Contract Logistics Manager Benelux.

Binnenkort wordt het nieuwe warehouse voor Contract Logistics in Waddinxveen geopend. René van Zandbergen, Regional Contract Logistics Manager Benelux, aan het woord over zijn passie voor DACHSER Contract Logistics en de ontwikkelingen rondom het nieuwe warehouse.

Wat is uw professionele achtergrond?

Mijn vader had een logistiek bedrijf, waardoor de passie voor logistiek mij met de paplepel is ingegoten. Na mijn afstuderen aan de Business School of Economics had ik mijn eerste baan als inkoper. Dit was mijn eerste stap in de logistieke wereld, maar mijn ambities waren groter. Enkele jaren later begon ik bij mijn vader in zijn logistieke bedrijf. Na 10 jaar hier werkzaam te zijn geweest, werd ik door DACHSER gevraagd om de divisie DACHSER Contract Logistics (warehousing) in Waddinxveen op te zetten. Nu zijn we 12,5 jaar verder en zijn we gegroeid van 500 naar 50.000 m². We zijn nu een trots, professioneel en succesvol onderdeel van het Rotterdam Logistics Center.

Wat inspireert u persoonlijk als het gaat om warehousing?

In warehousing werk je met bijna alle onderdelen van de logistiek en verder is het inspirerend omdat elke klant anders is. Elke keer begin je met een lege bladzijde en begin je samen met de klant te werken en te bouwen aan hun wensen en logistieke behoeften. De eerste fase vormt de basis voor de toekomstige samenwerking. Het ontwikkelen van individuele oplossingen met ons team en het verbinden van alle diensten van DACHSER zal resulteren in een geoptimaliseerde oplossing voor de klant.

Het nieuwe warehouse in Waddinxveen wordt binnenkort geopend. Wat zijn voor de klant de voordelen van warehousing in de Benelux-landen?

De geografische ligging van de Benelux-landen binnen Europa is een groot voordeel voor bedrijven, waardoor de regio een belangrijke plaats inneemt in de wereldwijde logistiek. Met de havens van Rotterdam, Antwerpen, Gent en Zeebrugge, plus Schiphol Airport vlakbij Amsterdam, Maastricht Airport en Brussels Zaventem Airport is het netwerk van de Benelux-landen een aantrekkelijke en effectieve toegangspoort tot de wereld. Snelwegen, spoorwegen en waterwegen verbinden deze internationale hubs nauw met regionale en naburige productiecentra en consumenten.

Een dicht transportnetwerk met verbindingen naar de rest van de wereld vormt de ideale basis voor geïntegreerde bevoorradingsketens. Het nieuwe warehouse in Waddinxveen ligt op slechts 40 kilometer van Schiphol en 45 kilometer van de haven van Rotterdam. Met ons eigen uitgebreide internationale netwerk en 90 dagelijkse vertrekken vanuit onze branch kunnen we de goederen van de klant snel en efficiënt verplaatsen en afleveren op de gewenste bestemming, waar ook ter wereld. DACHSER verzorgt wegtransport, lucht- en zeevracht en heeft ook een speciale afdeling voor zendingen op maat. Deze afdeling noemen we Cargoplus en hier worden de zendingen verzorgd die niet binnen onze groepage-lijndiensten passen, de afmetingen of het gewicht wijken bijvoorbeeld af. Hierdoor kunnen we de gehele supply chain van de klant bedienen.

Vanwege de Brexit verwachten we dat meer bedrijven zullen besluiten om hun goederen op het Europese vasteland op te slaan. Met onze vestiging in Waddinxveen bij Rotterdam en de opening van ons nieuwe contractlogistiek warehouse kunnen wij onze klanten uitstekend van dienst zijn. We zijn niet alleen naadloos geïntegreerd in het DACHSER-netwerk en kunnen onze klanten 350 dagelijkse vertrekken binnen Europa en naar andere landen aanbieden, maar we hebben ook hoogopgeleide medewerkers. Zij reageren zo snel mogelijk en begrijpen de behoeften van onze klanten, die net als zij van over de hele wereld komen.

Interview with: René van Zandbergen

Regional Contract Logistics Manager Benelux

Heeft u individuele warehousing oplossingen voor verschillende klanten in Waddinxveen? Hoe zijn deze ontwikkeld?

Wij zijn een partner van twintig klanten in verschillende sectoren en dus met verschillende eisen. Door de jaren heen zijn we stap voor stap gegroeid en hebben we niet alleen  warehouses gevuld, maar zijn er ook steeds meer klanten bijgekomen die gebruik maken van onze interlocking services. Het concept ‘Interlocking’ is er een waarin wij sterk geloven en waar zowel de klant als DACHSER baat bij hebben. We kunnen de gehele supply chain van de klant bedienen door middel van ons uitgebreide service-aanbod, waaronder Contract Logistics, European Logistics en Air & Sea Logistics. Daarnaast is er ook een speciale afdeling voor uitzonderlijke zendingen. Al deze diensten zijn met elkaar verbonden, dit noemen we Interlocking. We vierden dit jaar met 3 Contract Logistics klanten het 10-jarig bestaan van onze samenwerking, met 14 klanten hebben we al meer dan 5 jaar een partnerschap. Met ons nieuwe warehouse zijn we klaar om nog complexere logistieke oplossingen en langdurige samenwerkingsverbanden te creëren.

Wat zijn de bijzondere kenmerken van het nieuwe warehouse?

Het nieuwe warehouse op de logistieke hotspot distripark Doelwijk naast de A12 biedt 17.278 m² opslagcapaciteit voor meer dan 30.000 palletplaatsen. Door de uitbreiding heeft DACHSER in Waddinxveen nu een terrein met een totale oppervlakte van circa 93.000 m², waarvan meer dan 50.000 m² magazijnruimte. De uitbreiding zal naar verwachting ongeveer 30 nieuwe banen opleveren.

Welke voordelen biedt het nieuwe warehouse voor de klant?

Met ons nieuwe warehouse en onze fiscale voordelen in Nederland zijn we aantrekkelijk voor buitenlandse bedrijven over de hele wereld. We hebben een douane-entrepot en kunnen ondersteuning bieden bij de fiscale vertegenwoordiging.

Klik hier voor het aantal beschikbare palletplaatsen. Neem voor meer informatie contact op met René van Zanbergen via rene.van_zandbergen@dachser.com

DACHSER wereldwijd
Neem contact op