Transit embargo: Situatie van Lufthansa Cargo in Frankfurt

Lufthansa Cargo, luchtvaartpartner van DACHSER, wordt op de luchthaven in Frankfurt geconfronteerd met operationele verstoringen als gevolg van personeelstekort door COVID-19. Om die reden zijn de volgende maatregelen getroffen:

Vanaf woensdag 26 januari 2022 geldt er een verbod op doorvoer van vracht bij Lufthansa Cargo in Frankfurt voor zendingen uit Noord-Amerika en Europa.

  • Uitzonderingen op het transit embargo worden gemaakt voor BUP (Built Unitization Program), BXO (Emergency Solutions) en VAL (valuable cargo);
  • Vracht die reeds door Lufthansa is aangenomen zal zo spoedig mogelijk worden verzonden;
  • Nog niet afgeleverde vracht kan helaas niet meer door Lufthansa aangenomen worden.

DACHSER ziet daarom tot nader bericht af van boeking en vrachtplanning van relevante doorvoerzendingen via Frankfurt voor het Lufthansa-netwerk.

Zendingen met Frankfurt als eindbestemming worden momenteel nog wel bij Lufthansa gepland en geboekt.

Doorvoerzendingen moeten in de tussentijd of via andere luchtvaartmaatschappijen en afhandelingspartners worden omgeleid, of dankzij de geïntegreerde netwerkcapaciteiten van DACHSER, naadloos van de luchtvrachtgateway Frankfurt op het netwerk van DACHSER Road Logistics worden aangesloten voor een snelle doorzending in heel Europa naar de eindbestemming.

Door de koppeling van de divisies DACHSER Road Logistics en DACHSER Air & Sea Logistics kan DACHSER niet alleen geïntegreerde en efficiënte oplossingen voor het beheer van de supply chain bieden, maar ook onmiddellijk reageren op uitzonderlijke situaties, zoals deze.

De ontwikkeling bij Lufthansa wijst erop dat in Frankfurt en andere plaatsen tijdelijk verdere beperkingen in de operationele afhandeling kunnen worden verwacht.

Mocht u vragen hebben, neem dan contact op met uw contactpersoon van DACHSER voor meer informatie of om de mogelijke alternatieven te bespreken.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes