Kleine en grote successen: Jaarverslag over de samenwerking met Terre des Hommes

De levensomstandigheden en onderwijskansen van kansarme kinderen en jongeren verbeteren - met dit hoofddoel ondersteunt DACHSER sinds 2005 de kinderhulporganisatie Terre des Hommes. Het jaarverslag van 2022 geeft een overzicht van de wereldwijde projecten en hun concrete successen.

Kleine en grote successen.

De 25-jarige Neha woont in Holambi Kalan, Delhi in het noorden van India. Sinds het overlijden van haar moeder in december 2020 moet ze meehelpen om in het levensonderhoud van haar negen gezinsleden te voorzien. Met de steun van Terre des Hommes en DACHSER kon ze een computercursus volgen, Engels leren en zo een baan vinden als administratief medewerker. Ze heeft nu een inkomen en blijft betrokken bij een jongerengroep.

Dit is een van de vele kleine en grote succesverhalen van de gezamenlijke projecten van DACHSER en Terre des Hommes. Momenteel strekt de samenwerking zich uit tot Zuid-Azië, zuidelijk Afrika, Latijns-Amerika en sinds 2022 ook Oekraïne. De focus ligt vooral op sociaal en economisch achtergestelde bevolkingsgroepen.

De projecten worden niet uitgevoerd door Terre des Hommes-medewerkers die naar de betreffende landen reizen, maar door lokale projectpartners die de lokale omstandigheden, behoeften en uitdagingen goed kennen.

Jaarverslag

DACHSER’s steun is voor de lange termijn, met steeds nieuwe projecten en initiatieven. Wat er momenteel gezamenlijk wordt uitgevoerd en welke successen er te melden zijn, is te vinden in het huidige Engelstalige jaarverslag (zie download).

Annual report 2022 PDF (7,48 MB)
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes