Echo Labs by FERCAM & DACHSER: Non-profitbedrijf met een nieuwe structuur

DACHSER & FERCAM Italia heeft 50 procent van de aandelen in FERCAM Echo Labs verworven; het non-profitbedrijf blijft actief onder de naam ‘Echo Labs by FERCAM & DACHSER’.

FERCAM Echo Labs blijft actief onder de naam ‘Echo Labs by FERCAM & DACHSER’. Het non-profitbedrijf zet zich sinds eind 2021 in voor de circulaire economie en het hergebruik van verpakkingsafval.

Een goed idee heeft toekomst: FERCAM en DACHSER & FERCAM Italia gaan in de toekomst samen door met Echo Labs. Het non-profitbedrijf is opgezet als een ‘sociaal innovatielaboratorium’ en zet zich sinds eind 2021 in voor de circulaire economie en het hergebruik van verpakkingsafval. Echo Labs by FERCAM & DACHSER gebruikt afgedankte houten wegwerppallets of transportkratten om houten meubels voor binnen en buiten, bijenkorven, insectenhotels, plantenbakken of decoratieve voorwerpen te maken - samen met schoolkinderen, sociale instellingen of voorzieningen voor beroepsintegratie voor asielzoekers. De meubels met een logistiek verleden zijn nu te vinden in veel bedrijven en openbare instellingen in Italië.

"Echo Labs by FERCAM & DACHSER is een uitstekend voorbeeld van hoe ecologische en sociale duurzaamheid gecombineerd kunnen worden en toch heel dicht bij de kern van het logistieke bedrijf kunnen blijven", legt Alexander Tonn, COO Road Logistics bij DACHSER, uit. "Daarom willen we dit goede idee met DACHSER & FERCAM Italia ondersteunen en het meer ruimte geven om te groeien."

"We zijn verheugd dat het goede idee van Echo Labs wordt voortgezet door een gezamenlijke verbintenis zonder winstoogmerk", legt Bettina Baumgartner, Innovation Manager bij FERCAM, uit. "Het verminderen en recyclen van verpakkingsafval is zinvol en draagt bij aan de duurzaamheidsdoelstellingen van de Verenigde Naties."

Startsein: een pauzeruimte gemaakt van 1.200 pallets

Waarom produceert de logistiek zoveel verpakkingsafval? Is er geen betere bestemming voor afgedankte houten wegwerppallets of transportkratten dan afval? Deze vragen leidden eind 2021 tot de oprichting van het non-profitbedrijf. Concreet verwerkte de FERCAM-vestiging in Rome, onder leiding van Regional Manager Dino Menichetti, ongeveer 1.200 oude pallets om een pauze- en loungeruimte voor chauffeurs te bouwen. Zo ontstond een uitstekend voorbeeld van hergebruik in de logistiek, d.w.z. de levenscyclus van een afgedankt voorwerp wordt aanzienlijk verlengd in het belang van de circulaire economie.

"Dit innovatieve en praktische non-profitbedrijf, dat ecologische en sociale duurzaamheid combineert, heeft nu naam gemaakt in Italië", zegt Dino Menichetti, die momenteel aan het hoofd staat van Echo Labs by FERCAM & DACHSER. "Het huidige werk en de verdere ontwikkeling van dit goede idee is nu veiliggesteld door de toetreding van DACHSER & FERCAM Italia."

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder