Energie-opslag voor de wereld

Hun producten zijn letterlijk 'electrified': batterijfabrikant ARTS Energy, een premiumleverancier van allerlei oplossingen voor energieopslag, maakt zijn producten in een Frans binnenwater. Deze oplossingen voorzien haar klanten in Europa en de rest van de wereld. DACHSER verzorgt de logistiek.

ARTS Energy is het enige bedrijf in zijn categorie dat zijn producten in Europa produceert.

In het licht van het debat over interne verbrandingsmotoren, is er één technologie in het bijzonder echt in trek: batterijen. In Nersac, een stad met slechts 3000 inwoners in het departement Charente in West-Frankrijk, werken bijna 300 mensen voor ARTS Energy. Wat ARTS Energy speciaal maakt op de markt, is dat ARTS het enige energiebedrijf is dat zijn producten produceert in Europa; de rest van de competitie is gevestigd in Azië.

De kern van dit bedrijfsidee was en is oplaadbare nikkel- en lithium-ion batterijen, die ARTS Energy levert van Frankrijk tot heel Europa en de rest van de wereld. Het transporteren ervan was de afgelopen vier jaar de verantwoordelijkheid van de Niort-vestiging van DACHSER bij La Rochelle.  

Aan het einde van 2014 behandelde DACHSER in eerste instantie 20 procent van het transport over land door te leveren aan klanten van de batterijfabrikant in Oostenrijk, België, Tsjechië, Polen en Spanje. Een jaar later was dat aantal gegroeid tot 50 procent.

Tegenwoordig levert DACHSER, naast de thuismarkt in Frankrijk, voornamelijk aan klanten in Duitsland, het Verenigd Koninkrijk, Nederland en Spanje. Bovendien werd DACHSER een jaar geleden de exclusieve partner van het bedrijf voor zeevracht. Vanuit Nersac worden de goederen per vrachtwagen naar de haven van Hamburg vervoerd en vandaar naar de Verenigde Staten, Canada, Hong Kong, Australië en Singapore. En als er tijdsdruk is kan DACHSER ook luchtvrachtservices organiseren.

Kortere transporttijden

De bezorgsnelheid is ook belangrijk voor ARTS Energy. Dankzij DACHSER kan het bedrijf de transporttijden naar Oostenrijk terugbrengen van vier tot twee dagen en de levertijden halveren voor transporten naar Hongarije en Roemenië. Dit vraagt om een hoge mate van betrouwbaarheid, transparantie en natuurlijk een even hoge kwaliteit. DACHSER streeft er voortdurend naar om dit te bereiken met zijn eigen software, zoals het MIKADO-magazijnbeheersysteem en het DOMINO-transportbeheersysteem.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op