DACHSER Noorwegen opent vestiging in Kristiansand

De logistiek dienstverlener breidt zijn aanwezigheid op de Noorse markt uit om logistieke diensten te verlenen aan klanten in het zuiden en westen van Noorwegen en hen zo toegang te bieden tot de Europese markten. 

DACHSER Noorwegen opent vestiging in Kristiansand.

DACHSER zet zijn groei op de Noorse markt onverminderd door. In februari 2024 opent de logistiek dienstverlener een kantoor in Kristiansand, in het zuiden van Noorwegen. DACHSER zet hiermee een volgende stap in de strategische ontwikkeling van zijn Noorse landenorganisatie. De nieuwe vestiging wordt een belangrijke hub om het netwerk van DACHSER in Noorwegen, maar ook in de hele Scandinavische regio en in Europa te versterken. DACHSER zal dan zijn klanten in de regio logistiek op maat en uitgebreide import- en exportdiensten bieden. Hiermee opent DACHSER nieuwe mogelijkheden voor hen om makkelijker toegang te krijgen tot de Europese markten. Tot nu toe werd DACHSER Noorwegen vertegenwoordigd door een verkoopkantoor in Kristiansand. 

"Het zuiden van Noorwegen is een belangrijk centrum voor handel en industrie. We zijn blij dat we onze klanten daar dagelijkse vertrekken naar Europa, korte doorlooptijden en een betrouwbaar netwerk kunnen bieden. Geïntegreerde en uniforme werkwijzen en systemen vormen de basis voor de kwaliteit en stabiliteit waarmee DACHSER zich onderscheidt in de logistieke markt. Met deze norm ondersteunen we onze klanten in Kristiansand en het zuiden van Noorwegen om succesvol te zijn op de nationale en internationale markt," zegt Magnus Asbjørnsen, sales manager bij DACHSER in Kristiansand.

Versterkte directie

In lijn met de positieve ontwikkeling van DACHSER Noorwegen, wordt de lokale directie ook versterkt. General manager Armend Krasniqi wordt benoemd tot country manager. Krasniqi trad in 2019 in dienst bij DACHSER en heeft een belangrijke rol gespeeld bij het versterken van DACHSER's marktpositie in Noorwegen. De resultaten van de afgelopen jaren laten een gestage ontwikkeling van de landenorganisatie zien, waarbij de jaarresultaten van 2022 een omzetstijging van 16 procent laten zien ten opzichte van 2021.

"Ik kijk ernaar uit om het groeitraject dat we in Noorwegen hebben uitgezet voort te zetten. We zullen doorgaan met het identificeren van groeikansen en het optimaliseren van supply chains voor onze klanten," zegt Krasniqi.

DACHSER Noorwegen is opgericht in 2005 en is sindsdien continu gegroeid met DACHSER's Europese netwerk voor wegtransport. Naast de nieuwe vestiging in Kristiansand heeft DACHSER een vestiging in Vinterbro bij Oslo. De combinatie van lokale kennis en wereldwijde aanwezigheid speelt een belangrijke rol bij het bieden van oplossingen op maat voor de specifieke behoeften van klanten in de regio.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes