De koning op bezoek op je eerste werkdag

V.l.n.r. Hannie Vlug, directievoorzitter van SBB, Koning Willem-Alexander, Zijne Majesteit de Koning, Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux, Edwin Vermeulen, General Manager DACHSER Rotterdam Logistics Center, Justin Schop, Human Resource specialist, Laurens van der Flier, IT specialist.

Het was een grote verrassing voor de medewerkers van DACHSER Waddinxveen toen op 1 juli koning Willem-Alexander op bezoek kwam. Maar misschien nog wel het meest voor Laurens van der Flier, die op zijn eerste werkdag bij DACHSER onverwachts in gesprek mocht met de koning.

Laurens van der Flier (20 jaar) heeft voor zijn opleiding ICT Beheerder (niveau 4) stage gelopen bij DACHSER. “Mijn opleiding ICT Beheerder deed ik via MBO Rijnland Gouda, hier ben ik in 2016 begonnen met Medewerker Beheer ICT (Niveau 3). Hierna ben ik doorgestroomd naar de opleiding ICT Beheerder (niveau 4) in BBL-vorm, dit houdt in dat je 4 dagen werkt/stage loopt (32 uur) en 1 dag in de week naar school gaat. Via een oude bekende ben ik bij DACHSER Waddinxveen terechtgekomen, hier heb ik 2 jaar mijn BBL-studie gevolgd.” Met succes: recent is Laurens geslaagd en met zijn diploma in de pocket is hij bij DACHSER als IT medewerker aan de slag gegaan.

Toen brak je eerste werkdag aan en kwam koning Willem-Alexander binnenlopen. Wat dacht je?

“Nadat ik mijn opleiding ICT had afgerond, heb ik een fulltime (40 uur) contract gekregen, waarna ik gelijk op mijn 1e officiële werkdag een interview met de koning had. Enkele dagen van te voren werd ik gevraagd of ik mee wilde doen aan een interview, omdat ik mijn stage bij DACHSER Waddinxveen had gevolgd. Er werd verteld dat er waarschijnlijk een minister of soort gelijk persoon langs zou komen voor een klein gesprekje. Uiteindelijk kreeg ik 20 minuten van te voren te horen dat ik een gesprek met Koning Willem-Alexander zou krijgen. Dit was toch wel iets wat ik niet had verwacht.”

Waar mocht je de koning over spreken?

“Ik mocht de koning spreken over mijn opleiding die ik gevolgd had en mijn BBL-tijd bij DACHSER Waddinxveen. Hij stelde een aantal vragen, waaronder welke opleiding ik gevolgd had en via welke school en ook een stukje over de IT afdeling algemeen.”

Wat vond je het leukst aan zijn bezoek?

“Ik merkte dat koning Willem Alexander goed wist waar hij over praatte, en zich ook goed richtte op de jeugd, dus niet alleen op mij. Hij vroeg bijvoorbeeld ook of er in de toekomst nog plek was voor een andere stagiaire/leerling op de IT. En het feit dat natuurlijk niet iedereen een interview met de koning krijgt, en ik als 1 van de personen werd uitgekozen.”

Op woensdag 1 juli bracht koning Willem-Alexander een werkbezoek aan DACHSER in Waddinxveen, een door de Samenwerkingsorganisatie Beroepsonderwijs Bedrijfsleven (SBB) erkend leerbedrijf. SBB heeft vanwege de coronacrisis het actieplan ‘Stages en Leerbanen’ gelanceerd, omdat er extra druk is ontstaan op de beschikbaarheid van leerplekken. Bij DACHSER zijn tijdens de coronacrisis alle stagiaires in dienst gebleven.

Interview with: Laurens van der Flier

 IT specialist DACHSER Waddinxveen

DACHSER wereldwijd
Neem contact op