DACHSER behoudt zijn sterke positie in Europese TOP 100-ranglijst

In de nieuwe studie ‘TOP 100 in European Transport and Logistics Services 2021/2022’ van het Fraunhofer Center for Applied Research on Supply Chain Services (SCS), positioneert DACHSER zich opnieuw goed op verschillende ranglijsten van relevante logistieke segmenten.

DACHSER behoudt zijn sterke positie in Europese TOP 100-ranglijst

In het segment ‘Less-than-Truckload’ (LTL) staat de logistiek dienstverlener in Europa op de tweede plaats en in het segment ‘Full Truckload’ (FTL) staat DACHSER op de negende plaats – dezelfde notering ten opzichte van de laatste Europese TOP 100-studie van twee jaar geleden. In de categorie ‘Specialized Surface Transportation’, dat gespecialiseerde transport- en logistieke diensten voor de levensmiddelenindustrie, de automotive sector en tank- en silotransporten in Europa omvat, is DACHSER van de zevende plaats naar de vijfde plaats gestegen. Wanneer er in dit segment enkel naar omzet in levensmiddelenlogistiek gekeken werd, zou DACHSER op de derde plaats staan.

Voor het lucht- en zeevracht segment heeft Fraunhofer voor het eerst een gecombineerde lijst voor Europa gepubliceerd. Hierin staat DACHSER op de tiende plaats, waarmee het bedrijf meteen tot de top tien van de lucht- en zeevrachtaanbieders in Europa behoort.

DACHSER staat op de vijftiende plaats in de algemene ranglijst van logistieke bedrijven in Europa, die onder andere aanbieders van koeriers-, expres- en pakketdiensten, postbedrijven en rederijen omvat. Wanneer er alleen wordt gekeken naar de directe concurrenten en hun omzet in de bovengenoemde categorieën, staat DACHSER op de zevende plaats.

Meest gedetailleerde en best verkochte studie van de logistieke markt

Aan het eind van elk jaar biedt de TOP 100-studie kerncijfers over marktvolumes, segmenten en verkoopklassementen voor de grootste aanbieders in Duitsland en Europa. Het is de meest gedetailleerde en best verkochte studie over de Duitse en Europese logistieke markt.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes