Doorgroeien in een familiebedrijf

Patrik Steinbach heeft altijd al een passie gehad voor logistiek. Opgeleid als logistiek loods specialist deed hij ervaring op in de sector. Toen de DACHSER-vestiging in Grevenmacher zijn deuren opende, maakte Patrik de overstap naar het familiebedrijf en tien jaar later werkt hij hier nog steeds met veel plezier.

Patrik Steinbach heeft altijd al een passie gehad voor logistiek.

Patrik’s carrière bij DACHSER begon in 2011 in de loods in Grevenmacher. In februari 2015 vertrok Patrik voor een week naar Dartfort om een vestiging in Engeland te ondersteunen. Met zijn logistieke ervaring leverde Patrik een mooie bijdrage en dit bleef niet onopgemerkt. Terug in Luxemburg kreeg hij een functie aangeboden op kantoor. Patrik dacht er al een tijdje over na om de loods te verruilen voor het kantoor, dus accepteerde hij het aanbod en ging aan de slag op de short distance afdeling.

Vanaf dat moment ging het snel. Patrik werd met open armen ontvangen in het team en zijn collega's werkten hem in. Hoewel deze logistieke taken compleet nieuw waren voor Patrik, leerde hij snel en duurde het niet lang voordat hij zelfstandig aan de slag ging. In 2018 kwam de functie van teamleider short distance beschikbaar op de vestiging. Nadat Patrik inmiddels drie jaar ervaring op de afdeling had opgedaan en alle processen en procedures onder de knie had, kreeg hij deze geweldige kans aangeboden, die hij graag aannam. Hij realiseerde zich dat het leiden van de afdeling short distance zijn wens was voor de lange termijn en vond zijn uitdaging in het verder uitbreiden van zijn team, dat vandaag de dag bestaat uit vier medewerkers en een stagiair.  

Toekomst bij DACHSER

Patrik kan het iedereen aanraden om logistieke ervaring op te doen in de loods. "Ongetwijfeld werkt dit in je voordeel, want het geeft je een heel ander inzicht in het proces. Het is bijvoorbeeld heel nuttig geweest bij het plannen van zendingen". Hij waardeert ook de openheid en flexibiliteit bij DACHSER. "Het is geven en nemen, als je je inzet voor het bedrijf, krijg je er veel voor terug. Ik hoop dat ik nog vele jaren voor het familiebedrijf mag werken.''

DACHSER wereldwijd
Neem contact op