Statement van Dachser CEO Burkhard Eling over het militaire conflict in Oekraïne

Vrede en vrij verkeer van goederen zijn fundamentele voorwaarden voor een positieve, vrije ontwikkeling van alle samenlevingen. Hierdoor is Dachser in de afgelopen decennia gegroeid als internationale logistiek dienstverlener. Daarom betreuren wij de escalatie van het militaire conflict in Oekraïne ten zeerste. Het conflict zal onder meer ook een aanzienlijke invloed hebben op de supply chains in Oost-Europa.

Onze eerste prioriteit is de veiligheid van alle chauffeurs die in opdracht van Dachser zendingen vervoeren. Daarom hebben wij een onmiddellijke stop ingesteld op het aannemen en laden van alle zendingen naar Oekraïne. Dit geldt voor alle Europese zendingen van ons Cargoplus-segment, en voor alle transporten van het European Logistics netwerk die in Oekraïne door onze partner ACE worden afgehandeld. De vaste lijndienst van onze vestiging in Strykow (Polen) naar Kiev zal worden stopgezet. Alle vrachtwagens die nu nog onderweg zijn naar Oekraïne, moeten in samenspraak met de klanten worden teruggestuurd. Wij staan in nauw contact met onze Oekraïense partner, die ook zijn warehouses heeft gesloten.

Wat betreft luchtvrachtvervoer, is een groot deel van het luchtruim boven Oekraïne gesloten. Doordat het niet mogelijk is om op te stijgen en te landen, is er een risico dat er opstoppingen ontstaan bij alternatieve luchthavens.

Onze teams van European Logistics en Air & Sea Logistics volgen de ontwikkeling van de situatie op de voet en staan in nauw contact met onze klanten. Dit geldt ook voor de beperkingen op het goederenverkeer die in de komende dagen kunnen ontstaan als gevolg van de aangekondigde sancties tegen Rusland.

Achtergrond: Dachser's activiteiten in Oekraïne en Rusland

Dachser heeft geen eigen vestigingen in Oekraïne, maar werkt daar samen met zijn partner ACE Logistics. Het bedrijf uit Estland is ook partner van Dachser voor de Baltische staten en joint venture partner in Finland. Onze afdeling Cargoplus verzorgt aanvullende diensten voor FTL-zendingen.

Dachser wordt in Rusland sinds 2008 vertegenwoordigd door een eigen nationale onderneming en levert diensten in de bedrijfssegmenten Road Logistics en Air & Sea Logistics. Er werken ongeveer 160 werknemers op zeven locaties. In 2020 verwerkte Dachser Rusland ongeveer 17.000 zendingen en genereerde een omzet van 21,6 miljoen euro.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens