Situatie haven Ningbo en mogelijke gevolgen

In verband met de sluiting van de haven van Ningbo Meishan volgt hieronder een overzicht van de huidige situatie en de mogelijke gevolgen.

De sluiting van een van de drukste havens in China heeft grote gevolgen voor de zeevrachtmarkt en de wereldwijde supply chains. Aanzienlijke vertragingen bij de zendingen en toenemende achterstanden worden verwacht als gevolg van congestie en het aanhoudende tekort aan materieel.

Huidige situatie in de havens van Ningbo

  • Ningbo Meishan Port blijft gesloten en alle terminalactiviteiten zijn sinds 11 augustus 2021 opgeschort.
  • Alle andere terminals in Ningbo zijn in gebruik, maar met beperkingen. Voor exportzendingen is de terminal-ingang voor geladen containers beperkt tot 2 dagen voor de geplande aankomst van het schip.
  • Vooral schepen van de OCEAN-alliantie worden getroffen, aangezien deze alliantie meestal gebruik maakt van de haven van Meishan. De getroffen scheepvaartmaatschappijen hebben aangekondigd dat zij hun schepen naar andere terminals in Ningbo zullen omleiden of de haven zelfs helemaal zullen overslaan, wat waarschijnlijk tot aanzienlijke vertragingen zal leiden.
  • Andere terminals in Ningbo staan nu onder druk omdat meer schepen worden omgeleid, waardoor vertragingen als gevolg van congestie te verwachten zijn.

Mogelijke gevolgen

  • Als de sluiting van de haven van Meishan aanhoudt, zal het tekort aan materieel nog groter worden, waardoor meer vertragingen zullen ontstaan en meer schepen zullen worden omgeleid.
  • De betrouwbaarheid van de dienstverlening zal er waarschijnlijk onder lijden en dus verder achteruitgaan. De gemiddelde vertraging vóór het incident bedroeg reeds 7-10 dagen en zal blijven toenemen. Om de betrouwbaarheid van de diensten te verhogen, zouden scheepvaartmaatschappijen havens kunnen overslaan, wat zou kunnen leiden tot een groter aantal uitgestelde containerboekingen.
  • Over het algemeen zal de sluiting van de haven van Ningbo Meishan een negatief effect hebben op de reeds overbelaste capaciteit en leiden tot verdere verstoringen van het internationale containerverkeer.

Wij staan dagelijks in nauw contact met vervoerders en dienstverleners en doen ons best om uw supply chain zo soepel mogelijk te laten functioneren. Voor individueel advies kunt u contact opnemen met uw lokale vertegenwoordiger van DACHSER, zodat wij de beste logistieke oplossing voor u kunnen implementeren.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes