terug
magazine

Nieuwe DACHSER vestiging in Finland is operationeel

DACHSER heeft de nieuwe vestiging in Finland operationeel in gebruik genomen. Met de opening van de eerste overslagloods in Kerava, in de buurt van Helsinki, breidt DACHSER zijn diensten op de Finse markt uit.

De nieuwe branch in Kerava vlakbij Helsinki.

De faciliteit heeft een overslaghal van 4.000 vierkante meter en ongeveer 600 vierkante meter kantoorruimte. DACHSER behandelt alle import- en exportzendingen in de nieuwe terminal en verzorgt de distributie in het gebied van Helsinki, waar veel Finse bedrijven zijn gevestigd, zelf. De nieuwe vestiging ligt centraal gelegen aan de E75 snelweg, vlakbij het vliegveld en de haven van Vuosaari. 

‘’Met ons nieuwe, ruime pand en onze eigen afdeling voor binnenlandse ritten kunnen we onze klanten in Finland de hoge kwaliteitsnormen van DACHSER bieden. Daarnaast is Finland nu optimaal verbonden aan ons hoogwaardig Europees netwerk voor wegtransport’’, Tuomas Leimio, Managing Director, European Logistics, DACHSER Finland Oy.

Een wereldwijde samenwerking

Ook in Finland heeft de coronacrisis de belangstelling voor de logistieke sector versterkt. "Tijdens de crisis hebben we hebben op indrukwekkende wijze onze betrouwbaarheid aangetoond en hebben we ondersteuning geboden in leveringszekerheid van Finland’’, vervolgt Leimio. ‘’Door nauw samen te werken met onze collega's over de hele wereld wisten we al vroeg welke impact de crisis zou kunnen hebben op de supply chain. Dit was een groot voordeel voor ons en onze klanten hier in Finland, omdat we ons snel konden aanpassen aan de nieuwe uitdagingen en de activiteiten te allen tijde stabiel konden houden".

DACHSER Finland Oy werd in 2014 opgericht als een joint venture van DACHSER en ACE Logistics Group. ACE Logistics Group, gevestigd in Tallinn, Estland, is in bezit van 50 procent van de aandelen in de joint venture en is de langdurige netwerkpartner van DACHSER op het gebied van wegtransport in de Baltische staten. Daarnaast heeft DACHSER Air & Sea Logistics vier locaties in Finland.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op