Manager aan het woord: Edwin Vermeulen

Edwin Vermeulen, General Manager van DACHSER Rotterdam Logistics Center.

Edwin Vermeulen, General Manager van DACHSER Rotterdam Logistics Center, vertelt over de laatste ontwikkelingen in de vestiging, zijn passie voor logistiek en DACHSERs unieke netwerk.

Wat is je professionele achtergrond?

Al sinds mijn 19e werk ik in de logistiek, je kunt mijn carrière ook wel een werkcarrière noemen. Ik heb op zo ongeveer alle afdelingen van het logistieke proces ervaring opgedaan, van de overslagloods tot de planning. Met deze opgebouwde logistieke ervaring begon ik in 2007 als General Manager van DACHSER Rotterdam Logistics Center en sinds de opening heb ik de vestiging steeds verder zien groeien. 

Wat inspireert jou in het werken in de logistiek?

Ik heb altijd al een passie gehad voor het logistieke vak. De diversiteit van de verschillende afdelingen, het klantcontact en de volop bewegende wereld fascineren mij. Ik werk graag met mensen en doe nu mijn voordeel met de ervaring die ik door de jaren heen heb opgebouwd op de verschillende afdelingen, waardoor ik mij goed in zowel klanten als collega’s kan inleven.

Hoe heeft Rotterdam Logistics Center zich de afgelopen jaren ontwikkeld?

Wij zijn van binnen en buiten enorm gegroeid. Bij de opening in 2007 begonnen we met een overslagloods van 3000 m². Al snel volgden uitbreidingen: de afdeling Cargoplus kwam erbij voor speciale zendingen op maat en ook warehousing (Contract Logistiek noemen we dat bij DACHSER) is aan de portefeuille toegevoegd, waardoor de klanten met DACHSER mee konden groeien en nu ook hun producten bij de vervoerder zelf konden opslaan. Inmiddels bestaat Rotterdam Logistics Center uit 50.000 m² met ruimte voor 55.000 pallets en 10.000 m² overslagloods, met 90 Europese vertrekken per etmaal. Al is de omvang nu veel groter, de korte lijnen met de klanten zijn gebleven en hier hechten we veel waarde aan.

Interview with: Edwin Vermeulen

General Manager van DACHSER Rotterdam Logistics Center

Wat maakt DACHSER aantrekkelijk als logistiek partner?

Als logistiek dienstverlener is DACHSER snel, flexibel en betrouwbaar. DACHSER Contract Logistics combineert intelligente warehousing met Europese palletdistributie. Hierbij maken we gebruik van ons Europees groupage netwerk van 332 eigen DACHSER vestigingen. Klanten die zowel warehousing als distributie bij ons onderbrengen, profiteren van vergaande voordelen. Door de naadloze overgang tussen warehouse en wegtransport is er bijvoorbeeld geen fysieke afhaling en gaan afgeronde orders binnen een paar uur op transport door heel Europa. De Europese distributie bestaat uit gegarandeerde vertrekken met een vast aankomstschema, waardoor we onze klanten snel en op tijd kunnen voorzien van leveringen. Samen met de divisies DACHSER Air & Sea Logistics kunnen we de gehele supply chain uit handen nemen en de goederen door het wereldwijde netwerk verzenden.

Op welk gebied ontwikkelt Rotterdam Logistics Center op dit moment vooral?

Met het recent geopende warehouse ontwikkelt de divisie Contract Logistics in hoog tempo. Klanten zijn op zoek naar een betrouwbare en transparante oplossing om hun klanten vanuit een centraal punt snel en efficiënt te bedienen, of het nu gaat om DIY met veelal hun gespecialiseerde aanleveringen of moderne Europese digitale platform logistiek. Vanuit onze vestiging kunnen we de gehele supply chain van onze klant uit handen nemen, zodat deze kan focussen op hun corebusiness. Met onze recente uitbreiding zijn er ruim 30.000 palletplaatsen bijgekomen, waardoor nog meer klanten kunnen profiteren van deze unieke combinatie van opslag en distributie.

Hoe ziet de toekomst van Rotterdam Logistics Center eruit?

DACHSER Interlocking, het combineren en het intensief samenwerken van DACHSER Air, Sea en Road Logistics, zal nog verder worden ontwikkeld. Het eigen netwerk blijft groeien en ook op IT-gebied zullen de processen nog verder geoptimaliseerd worden. Via DACHSER e-Logistics kunnen klanten hun zendingen in real-time volgen en is er volledige transparantie binnen de gehele supply chain, hierin zal steeds meer data beschikbaar worden. Al deze ontwikkelingen dragen bij aan onze missie: we create the world’s most intelligent combination and integration of logistical network services. We optimize the logistics balance sheet of our customers.

Bedankt voor het interview. 

DACHSER wereldwijd
Neem contact op