Luchtvracht: Shanghai Pudong Airport (PVG) status update

In verband met de problemen op de luchthaven Shanghai Pudong Airport (PVG) in China geven wij u een gedetailleerd overzicht van de huidige situatie.

Update luchthaven

  • De grondafhandelingscapaciteit op de luchthaven PVG ligt momenteel op ongeveer 60-70% van het normale niveau en zal de komende weken op dit niveau blijven.
  • Als gevolg van de COVID-gerelateerde maatregelen die door de Chinese overheid zijn opgelegd, kampen alle Chinese luchthavens met vergelijkbare personeelsproblemen bij de grondafhandeling. Alternatieve luchthavens van PVG, waaronder Beijing (BJS) en Zhengzhou (CGO), kampen ook met een tekort aan afhandelingscapaciteit.
  • Bij zendingen naar China ontstaan achterstanden op de belangrijkste luchthavens voor export, zoals Amsterdam (AMS), Luik (LGG), Parijs (CDG), Frankfurt (FRA), Hahn (HHN) en Chicago (ORD). Deze luchthavens, die een aanzienlijk volume exportzendingen naar China te verwerken krijgen, bereiken hun capaciteitsgrenzen nu expediteurs, afhandelaars en luchtvaartmaatschappijen steeds meer vracht in opslagplaatsen verzamelen die niet op tijd naar China kan worden gevlogen.

Gevolgen voor de gehele markt

  • De incidenten op de luchthaven PVG leiden tot een ongelukkige en zeer dynamische ontwikkeling op de wereldwijde markt voor transport en logistiek.
  • De situatie heeft niet alleen gevolgen voor bepaalde expediteurs of één enkele luchthaven, maar voor de gehele sector, waaronder verladers, expediteurs, luchthavens, luchtvaartmaatschappijen en grondafhandelingsbedrijven.
  • De achterstand bij zowel import als export vormt nu een grote uitdaging, die verstrekkende gevolgen heeft voor de gehele wereldwijde supply chain.
  • Sommige expediteurs zijn tijdelijk gestopt met het aannemen van extra vrachtvolume vanwege het gebrek aan vrachtcapaciteit en de enorme achterstand.
  • Door het capaciteitstekort stijgt de vraag naar luchtvracht explosief, in combinatie met de drukte voor de feestdagen vanwege China's Midherfstfestival, gevolgd door de Gouden week en de onrustige markt voor zeevracht.
  • Bovendien staat het traditionele hoogseizoen voor de deur, wanneer de toegenomen productie van de mode- en sportindustrie en de jaarlijkse lanceringen van bekende fabrikanten van smartphones en game-apparaten de vraag naar capaciteit drastisch zullen doen toenemen. Wij verwachten dat de stijging van de vraag tot eind 2021 niet zal omslaan.
  • Als gevolg van het bovenstaande zal de situatie op de luchtvrachtmarkt uiterst gespannen blijven, waardoor de tarieven in het derde kwartaal en daarna waarschijnlijk verder zullen stijgen.

De netwerkcapaciteit van DACHSER voor luchtvrachtzendingen blijft stabiel en veerkrachtig en we werken er voortdurend aan om dat zo te houden.

Als u zendingen van en naar China heeft, neem dan contact op met uw contactpersoon bij DACHSER om dit te bespreken en vooruit te plannen, zodat wij kunnen helpen om eventuele verstoringen in uw supply chain tot een minimum te beperken.

Voor vragen kunt u contact opnemen met uw lokale DACHSER-contactpersoon.

 

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Sebastiaan Hes