DACHSER Luxemburg viert 10-jarig jubileum

De DACHSER vestiging in Grevenmacher, Luxemburg, viert zijn tienjarig bestaan. De logistiek dienstverlener opende zijn vestiging in Luxemburg op 7 februari 2011.

DACHSER vestiging in Grevenmacher, Luxemburg.
DACHSER vestiging in Grevenmacher, Luxemburg.

DACHSER Luxemburg Sàrl is gevestigd in Grevenmacher, tussen Trier (Duitsland) en Luxemburg-stad. Door deze geografische ligging is de vestiging direct verbonden met de Eurohubs van DACHSER in Überherrn in Saarland (Duitsland). Hierdoor zijn klanten naadloos verbonden met het Europese netwerk van DACHSER en de rest van de wereld.

Luxemburg heeft een zeer strategische ligging en is daardoor van toegevoegde waarde voor het DACHSER netwerk. Met de beslissing om de Benelux onder één management te brengen, vertegenwoordigen we de drie landen als één.

Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux

De afgelopen tien jaar heeft de vestiging een constante groei doorgemaakt. Bij de opening begon DACHSER Luxemburg met 18 medewerkers in een overslagloods van 2700 m² en 600 m² kantoorruimte. Inmiddels is de vestiging uitgegroeid tot 4600 m² en 52 medewerkers. In 2019 genereerde de DACHSER vestiging in Grevenmacher een jaaromzet van 15 miljoen euro. In datzelfde jaar verwerkte de logistiek dienstverlener 214.300 zendingen met een gewicht van 74.700 ton.

Aanvankelijk was Grevenmacher als satellietvestiging van DACHSER in Überherrn in Duitsland aangesloten op het wereldwijde netwerk. In 2013 werd Aat van der Meer, Managing Director DACHSER Benelux, benoemd tot Country Manager voor DACHSER Luxemburg, waarmee hij de gehele Benelux onder zijn beheer bracht. Vanaf dat moment werd DACHSER Grevenmacher een volledig zelfstandige vestiging binnen DACHSER Benelux. ''Luxemburg heeft een zeer strategische ligging en is daardoor van toegevoegde waarde voor het DACHSER netwerk. Met de beslissing om de Benelux onder één management te brengen, vertegenwoordigen we de drie landen als één'', aldus Van der Meer. ''Daarnaast is Luxemburg ook zeer internationaal qua taal, de Benelux-paraplu heeft door zijn meertaligheid dus ook bijgedragen aan de zeer positieve ontwikkeling van de Europese business.''

Betrokkenheid, openheid en transparantie

In 2016 werd Janine Weber benoemd tot branch manager van DACHSER Luxemburg. Weber hecht veel waarde aan communicatie: ''Onze managementstijl kenmerkt zich door betrokkenheid, openheid en transparantie. Voor mij is het erg belangrijk om voortdurend in contact te zijn en informatie uit te wisselen met alle medewerkers in onze vestiging, zowel op kantoor als in de loods''.

Aat van der Meer kijkt met tevredenheid terug op de afgelopen jaren. "De afgelopen jaren heeft het team in Luxemburg zijn logistieke expertise en flexibiliteit bewezen", voegt hij toe. ''DACHSER kenmerkt zich door de sterke band tussen de medewerkers, net als een familie, en ik ben dan ook erg trots op onze DACHSER familie in Grevenmacher. Hun kennis en inzet hebben geleid tot de groei en het succes van de vestiging.''

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens