terug
Marktinformatie Nieuws

Het nieuwe DACHSER magazine is er!

De logistiek zit vol innovaties die steeds sneller hun weg vinden in het dagelijks werk. Deze omvatten alternatieve aandrijvingen, een breed scala aan digitale toepassingen, het slimme gebruik van data en nieuwe, autonome hulpmiddelen bij overslag en opslag.

DACHSER magazine 03/22

De technologische vooruitgang geeft de sector een nieuwe vorm. In het nieuwste DACHSER magazine kijken we echter naar een nog belangrijkere factor voor de toekomst: mensen. Want zonder goed opgeleide en gemotiveerde collega's komt er in de logistieke wereld niets van de grond. Dit geldt voor zowel zendingen als innovaties. Vanaf pagina 6 maakt u kennis met drie collega’s die de ongeveer 32.000 medewerkers vertegenwoordigen die zich onvermoeibaar inzetten voor onze klanten over de hele wereld.

Een mooi voorbeeld van deze klantgerichtheid vindt u vanaf pagina 16. DACHSER werkt voor het Zwitserse Georg Fischer op veel verschillende plaatsen in de wereld. In het magazine doen we verslag van Fredrik Rånge en zijn team in het warehouse van DACHSER in Jönköping, Zweden. Van daaruit wordt heel Noord-Europa voorzien van alle soorten leidingsystemen – snel, betrouwbaar en met veel passie en betrokkenheid.

Innovaties zijn een essentieel onderdeel om ervoor te zorgen dat de medewerkers van DACHSER onze klanten het allerbeste kunnen bieden. De @ILO-terminal heeft de potentie om een nieuwe mijlpaal tijdens deze reis te worden. Deze “overslagloods van de toekomst” gebruikt datamatrixcodes, scanapparatuur aan het plafond van de loods, op AI gebaseerde algoritmen en speciale software om een ‘digitale tweeling’ te creëren - een virtueel en nauwkeurig model van het hele proces. Dit brengt een nieuw niveau van transparantie. Blader naar pagina 22 voor meer informatie over de technologie, de mogelijkheden ervan en maak kennis met de twee pilotinstallaties.

Deze nieuwste uitgave gaat ook in op een ander belangrijk onderdeel bij het stimuleren van innovatie en transparantie. In een interview leggen CEO Burkhard Eling en CDO Stefan Hohm uit waarom DACHSER deel uitmaakt van de Open Logistics Foundation en hoe belangrijk digitalisering volgens gemeenschappelijke standaarden is voor ons bedrijf en de sector als geheel.

Download uw exemplaar

Download hier de PDF-versie van het DACHSER magazine, wij wensen u veel leesplezier. Benieuwd naar de vorige edities van het DACHSER magazine? Klik hier voor een overzicht.

DACHSER magazine 03/22 - Engels PDF (7,03 MB)
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Danielle van der Kraan Public Relations