DACHSER kondigt Raad van Bestuur voor de toekomst aan

Het toekomstige Executive Board team, onder leiding van Burkhard Eling, neemt het roer over op 1 januari 2021: Bernhard Simon en Michael Schilling treden in 2021 toe tot de Supervisory Board.

Na 31 jaar nauwe samenwerking in operationele managementfuncties bij DACHSER, zullen CEO Bernhard Simon en zijn plaatsvervanger Michael Schilling, COO Road Logistics, in 2021 toetreden tot de Supervisory Board van de logistiek dienstverlener, met Bernhard Simon als voorzitter. Burkhard Eling, die in 2013 toetrad tot de DACHSER Executive Board als CFO, wordt per 1 januari 2021 de nieuwe CEO van het familiebedrijf.

Van links naar rechts: Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (vanaf 1/1 2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (vanaf 1/1/2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (vanaf 1/1/2021 CDO).
Van links naar rechts: Alexander Tonn, Managing Director European Logistics Germany (vanaf 1/1 2021 COO Road Logistics), Michael Schilling, COO Road Logistics; Burkhard Eling, CFO (vanaf 1/1/2021 CEO); Bernhard Simon, CEO; Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics; Stefan Hohm, Corporate Director Corporate Solutions, Research & Development (vanaf 1/1/2021 CDO).

“Eind 2020 zullen Michael Schilling en ik onze verantwoordelijkheid in de Executive Board overdragen aan de volgende managementgeneratie. Deze gezamenlijke stap, die al langere tijd in de planning staat, zal een nieuwe impuls geven aan de toekomst van het bedrijf”, legt Bernhard Simon, CEO van DACHSER, uit. “De Coronaviruscrisis is zeker een grote uitdaging voor het hele managementteam, maar stelt onze langetermijnstrategie niet ter discussie. Wat nu belangrijk is, is om het bedrijf door te geven aan een nieuwe generatie, te beginnen bij de top. We zijn ervan overtuigd dat we DACHSER de komende maanden goed kunnen sturen. Door ons eigen netwerk stabiel te houden en de supply chains draaiende te houden, blijven we onze klanten met betrouwbaarheid en kwaliteit bedienen.”

Eind 2020 zullen Michael Schilling en ik onze verantwoordelijkheid in de Executive Board overdragen aan de volgende managementgeneratie. Deze gezamenlijke stap, die al langere tijd in de planning staat, zal een nieuwe impuls geven aan de toekomst van het bedrijf.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Nieuwe Executive Unit: IT & Development

Op 1 januari 2021 zal Stefan Hohm ook de verantwoordelijkheid op zich nemen als Chief Development Officer (CDO) voor de nieuwe uitvoerende eenheid IT & Development, die zich bezighoudt met Research & Development, innovatie, IT, contractlogistiek en Global Industry Solutions.

Alexander Tonn wordt COO Road Logistics van DACHSERs Executive Board. Edoardo Podestà blijft in de Executive Board als COO Air & Sea Logistics. De functie van CFO zal ook te zijner tijd zijn ingevuld.

"Burkhard Eling, Stefan Hohm en Alexander Tonn hebben zich gedurende vele jaren bewezen in verantwoordelijke posities binnen het bedrijf en hebben in die tijd een beslissende rol gespeeld bij het vormgeven van de ontwikkeling van DACHSER", vervolgt Simon. "Samen met Edoardo Podestà en onze toekomstige CFO zullen zij vanaf 2021 een managementteam vormen dat de centrale thema's van het volgende decennium dynamisch zal aanpakken: digitalisering gecombineerd met klantgerichtheid, duurzaamheid en focussen op gekwalificeerde medewerkers."

Solide basis voor de toekomst.
Solide basis voor de toekomst.

Burkhard Eling zal op 1 januari 2021 de functie van CEO (Chief Executive Officer) en woordvoerder van de Executive Board op zich nemen. De 48-jarige Eling trad in 2013 toe tot de Executive Board van DACHSER als CFO. Hij was verantwoordelijk voor de wereldwijde implementatie van het SAP-systeem en heeft de overgang van het bedrijf naar de juridische bedrijfsvorm ‘SE’ vormgegeven. Hij leidde ook het concern brede strategisch innovatieprogramma genaamd ‘Idea2net’. Samen met Michael Schilling en Bernhard Simon begeleidde hij de integratie na de fusie van de Iberische logistieke dienstverlener Azkar (nu DACHSER Iberia).

Stefan Hohm zal vanaf 1 januari 2021 leidinggeven aan een nieuw opgerichte Executive Unit, IT & Development, als CDO (Chief Development Officer). De ervaren manager die al 27 jaar bij het bedrijf werkt, zal niet alleen verantwoordelijk zijn voor Research & Development maar ook voor de verdere ontwikkeling van IT, contractlogistiek en de Global Industry Solutions. De 47-jarige Hohm begon zijn carrière in contractlogistiek bij DACHSER voordat hij het management van de vestigingen in Erfurt en Hof, Duitsland, overnam. Als Corporate Director sinds 2016 is hij verantwoordelijk voor de onderzoeks- en ontwikkelingswerkzaamheden en oplossingen van de logistiek dienstverlener.

Alexander Tonn zal op 1 januari 2021 de functie van COO Road Logistics op zich nemen, met de verantwoordelijkheid voor de bedrijfsontwikkeling van de businessunits European Logistics en Food Logistics. De 46-jarige Tonn is al meer dan 20 jaar werkzaam bij het bedrijf. Na zijn eerste managementtaken als adjunct-vestigingsmanager in Memmingen, verhuisde Tonn in 2014 naar het hoofdkantoor van DACHSER, waar hij verantwoordelijk was voor de internationale ontwikkeling van contractlogistiek. Sinds 2017 leidt hij ook de businessunit European Logistics Germany; hij zal deze rol blijven vervullen na zijn aanstelling als COO Road Logistics. Alfred Miller behoudt zijn rol als algemeen directeur van de businessunit Food Logistics.

Het toekomstige managementteam wordt verder aangevuld door Edoardo Podestà, die sinds oktober 2019 lid is van de DACHSER Executive Board als COO Air & Sea Logistics. Podestà is verantwoordelijk voor de wereldwijde lucht- en zeevrachtactiviteiten, evenals de spoorwegdiensten tussen Europa en China, en hij staat ook aan het hoofd van de businessunit ASL Asia Pacific.

Burkhard Eling, Stefan Hohm en Alexander Tonn hebben zich gedurende vele jaren bewezen in verantwoordelijke posities binnen het bedrijf en hebben in die tijd een beslissende rol gespeeld bij het vormgeven van de ontwikkeling van DACHSER.

Bernhard Simon, CEO DACHSER

Solide basis voor de toekomst

Bernhard Simon is sinds 1999 lid van de Raad van Bestuur van DACHSER en leidt sinds 2005 het familiebedrijf als vertegenwoordiger van de shareholders. De sterke groei en internationalisering van het bedrijf zijn grotendeels te danken aan Simon's inspanningen. Onder zijn leiding is DACHSER uitgegroeid tot een van de meest gerenommeerde logistieke dienstverleners in Europa en wereldwijd.

Michael Schilling trad in 2002 toe tot de DACHSER Executive Board; sindsdien heeft hij een van de efficiëntste Europese groupage-netwerken opgebouwd. Met deze prestaties is en blijft hij de drijvende kracht en motivator voor duurzame groei met grensoverschrijdend transport- en contract logistieke diensten. De onder zijn leiding ontwikkelde gestandaardiseerde processen, IT-systemen en IT-platforms vormen de basis voor het hoge niveau van kwaliteit en betrouwbaarheid dat DACHSER onderscheidt in de logistieke markt.

DACHSERs Executive Board vanaf januari 2021: 

  • Burkhard Eling, CEO en voorzitter van de Executive Board
  • Stefan Hohm, CDO
  • Edoardo Podestà, COO Air & Sea Logistics
  • Alexander Tonn, COO Road Logistics
  • N.N., CFO
DACHSER wereldwijd
Neem contact op