DACHSER opnieuw hoofdsponsor van ‘Sterkste Man Van Nederland’

Op zaterdag 18 juni 2022 komen de allersterkste mannen ter wereld naar Doetinchem waar ze het tegen elkaar opnemen in de Strongman Champions League Holland. DACHSER sponsort het traditionele onderdeel truckpulling.

Eerdere editie van het onderdeel vrachtwagen trekken van de 'Sterkste Man Van Nederland’

In het centrum van Doetinchem zullen veertien topatleten, waaronder drie Nederlanders, hun krachten tonen. Dit doen zij tijdens zes verschillende onderdelen waar zeer zware voorwerpen worden opgetild en getrokken. Een belangrijk onderdeel is het vooruit trekken van een dan achttien ton wegende vrachtwagen. DACHSER sponsort voor de vijfde keer dit onderdeel waarbij er een vrachtwagen ter beschikking wordt gesteld. 

Bij de logistiek dienstverlener staan sport, beweging en een gezonde levensstijl hoog in het vaandel. “We zijn dan wederom erg verheugd dat we opnieuw de kans krijgen dit mooie evenement te mogen steunen”, zegt Stefan Raimondo, General Manager van DACHSER Zevenaar Logistics Center. “Met het leveren van een truck voor het onderdeel truckpulling, leveren we een bijdrage die perfect bij ons als grote logistieke speler past.”

Strongman Champions League Holland

De Strongman Champions League Holland wordt sinds 2003 georganiseerd in de regio Achterhoek en Liemers en trekt jaarlijks duizenden bezoekers. Elk jaar zijn er vijftien Champions League wedstrijden over de hele wereld waaraan alleen de wereldtop mag deelnemen, inclusief twee of drie extra atleten vanuit het organiserende land. Per wedstrijd kunnen atleten punten verdienen en aan het einde van de competitie wint de atleet met de meeste punten. Deze atleet mag zich een jaar lang de Strongman Champion noemen.

Het evenement start aanstaande zaterdag 18 juni om 13:00 uur en is gratis te bezoeken op het Raadhuisstraat 2 in Doetinchem. In september of oktober van dit jaar zal de wedstrijd worden uitgezonden op RTL 7. 

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens