DACHSER genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2022 in de sector Mobiliteit, Transport, Logistiek en Maritiem

DACHSER in Zevenaar is één van de tien genomineerden ‘beste leerbedrijf’ voor mbo-studenten in de sector MTLM. Maandag 21 maart maakte SBB dat bekend.

DACHSER genomineerd voor verkiezing beste leerbedrijf 2022 in de sector MTLM.

Mbo-studenten volgen het praktijkgedeelte van hun opleiding bij een door SBB erkend leerbedrijf. Erkende leerbedrijven zijn een schoolvoorbeeld voor de branche. Door studenten te helpen opleiden, leveren zij een belangrijke bijdrage aan de toekomst van het vakmanschap.

DACHSER leidt al jarenlang mbo-studenten op en biedt hun daarbij de ruimte om zich te ontwikkelen en wegwijs te geraken in de logistieke sector. Stefan Raimondo, General Manager Zevenaar Logistics Center, is blij verrast met de prijs: “Beroepsonderwijs is bij ons heel belangrijk. Wij zien het opleiden van studenten als een lange termijn investering. Om die reden blijven wij ons focussen op het opleiden en scholen de volgende generatie werknemers.” 

De basis voor een succesvolle carrière is gebouwd op een mix van theorie en praktijk. Omdat een logistiek toegewijde werknemer veel kennis en sociale vaardigheden nodig heeft, heeft DACHSER een aantal erkende leer-werkplaatsen met toekomstmogelijkheden in de verschillende afdelingen gecreëerd. “Logistiek is ontzettend dynamisch. Je kunt er alle kanten mee op: van planning, customer service, marketing, sales en human resources tot logistiek manager. Die veelzijdigheid biedt veel kansen voor de toekomst”, voegt Stefan toe.

Landelijke winnaar(s)

Maandag 16 mei organiseren de MBO Raad en SBB het Ambassadeursgala. Dan kiest een jury de beste mbo-student van Nederland en worden de landelijke winnaars van de verkiezing beste leerbedrijf en beste praktijkopleider bekendgemaakt. Zij mogen zich een jaar lang Beste Leerbedrijf of Beste Praktijkopleider van Nederland noemen. Met de verkiezing vragen het ministerie van OCW en SBB aandacht voor de 250.000 erkende leerbedrijven en de ruim 300.000 praktijkopleiders. In 2018 en 2019 werd DACHSER in Waddinxveen uitgeroepen tot sectorwinnaar in de provincie Zuid-Holland.

Het overzicht van alle winnaars vindt u op de website van SBB: https://www.s-bb.nl/bedrijven/verkiezing/

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Raisa Mertens