DACHSER behaalt TISAX® label voor informatiebeveiliging

De logistieke dienstverlener voldoet aan de strenge IT-beveiligingseisen van de auto-industrie

Na een intensieve voorbereiding heeft DACHSER de TISAX® Level 2-certificering behaald. Deze internationaal erkende norm voor informatiebeveiliging en gegevensbescherming in de auto-industrie wordt steeds belangrijker om supply chains in de auto-industrie te beschermen tegen cyberaanvallen. TISAX staat voor Trusted Information Security Assessment Exchange.

DACHSER voldoet aan de strenge IT-beveiligingseisen van de auto-industrie.
DACHSER voldoet aan de strenge IT-beveiligingseisen van de auto-industrie.

DACHSER is al meer dan tien jaar ISO 27001 gecertificeerd en heeft herhaaldelijk aangetoond te voldoen aan sectie 8a van de Duitse wet op de informatiebeveiliging (BSIG) met betrekking tot kritieke infrastructuur zoals gedefinieerd door de BSI-KritisV-regelgeving. "Het behalen van het TISAX label is opnieuw een bevestiging dat DACHSER een hoog informatiebeveiligingsniveau biedt", legt Stefan Hohm uit, Chief Development Officer bij DACHSER, die direct verantwoordelijk is voor IT-beveiliging. "Onze klanten stellen hoge eisen aan veiligheid, betrouwbaarheid en kwaliteit. Informatiebeveiliging is daarom een essentieel onderdeel van de diensten die we leveren.

Het behalen van het TISAX label is opnieuw een bevestiging dat DACHSER een hoog niveau van informatiebeveiliging biedt.

Stefan Hohm, Chief Development Officer bij DACHSER

De beoordeling bestond onder andere uit de certificering van DACHSER's Corporate IT, dat IT-diensten beheert voor alle vestigingen en landelijke organisaties wereldwijd vanuit het hoofdkantoor in Kempten, Duitsland. De nadruk lag op de beveiliging van de datacenters van het bedrijf, die de kern vormen van de IT van de Group. De beoordeling werd afgerond zonder klachten of bezwaren van de toegewezen auditor.

Christian von Rützen, Department Head IT Security bij DACHSER, zegt: "DACHSER beschouwt de beveiliging van klantgegevens als een belangrijk kwaliteitskenmerk. Daarom is dit voor ons een topprioriteit. We hebben nauw samengewerkt met onze klanten in de auto-industrie om ervoor te zorgen dat we voldeden aan de strenge criteria die vereist zijn om het TISAX label te krijgen."

Oplossing voor de automotive sector

DACHSER Automotive Logistics biedt toeleveranciers van de autosector (Tier 1 tot 3) een op maat gemaakte consolidatieoplossing voor kopers die het wereldwijde supply chain management vergemakkelijkt en optimaliseert. Zendingen auto-onderdelen van verschillende Europese leveranciers worden naar een centraal verzamelpunt vervoerd, waar ze worden gegroepeerd en in zeecontainers geladen en vervolgens afgeleverd bij overzeese productielocaties. DACHSER beheert het hele proces via zijn Automotive Coordination Tower in Hamburg. Het resultaat is een transparante, alles-in-één oplossing die de supply chain in de auto-industrie minder complex maakt.

We hebben nauw samengewerkt met onze klanten in de auto-industrie om ervoor te zorgen dat we voldeden aan de strenge criteria die vereist zijn om het TISAX label te krijgen.

Christian von Rützen, Department Head IT Security bij DACHSER

"De succesvolle TISAX-beoordeling is het bewijs dat de informatie-uitwisseling tussen onze klanten en de IT-systemen van DACHSER voldoet aan de strenge beveiligingseisen van de auto-industrie", zegt Stefan Dahnken, afdelingshoofd DACHSER Automotive Logistics. "Dit is een belangrijke stap in de verdere digitalisering van de gegevensstroom binnen de supply chain van onze klanten."

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Anouska Kroon