terug

"We gaan vol vertrouwen het nieuwe jaar in"

Burkhard Eling, CEO van DACHSER, kijkt terug op het jaar 2023, dat werd gekenmerkt door overcapaciteit, stijgende inflatie en volatiele omstandigheden voor de sector - kortom: de bijzondere opleving in de logistiek is ten einde. Toch is er een goede reden om vol vertrouwen en gedrevenheid aan 2024 te beginnen.

Burkhard Eling, CEO van DACHSER

"We kunnen terugkijken op een jaar waarin de wereldwijde supply chains grotendeels zijn versoepeld en weer genormaliseerd. Tegelijkertijd zorgde de combinatie van overcapaciteit en hoge inflatie echter voor nieuwe omwentelingen, vooral in de lucht- en zeevracht. Het is duidelijk dat er in 2023 een einde is gekomen aan de bijzondere opleving van de logistiek.

Ontspanning en normalisering - als logistieke medewerkers en wereldburgers werken we in volatiele structuren en omstandigheden waarin deze twee termen niet van toepassing zijn. Geopolitieke omwentelingen en structurele langetermijntrends zullen blijven leiden tot hoge en stijgende kosten, bijvoorbeeld voor energie, personeel en transportpartners. Bovendien moeten we aanzienlijk blijven investeren in digitalisering en automatisering, evenals in klimaatbeschermingsmaatregelen, om onze diensten ook in de toekomst met overtuigende kwaliteit te kunnen aanbieden.

Strategische oriëntatie werpt zijn vruchten af

Net als de hele sector stelt de transformatie ons voor een gigantische opgave. Toch hebben we een goede reden om vol vertrouwen het nieuwe jaar in te gaan. Want we volgen een duidelijk plan - onze 2030-visie. We weten waar we naartoe willen - voor onze klanten - en we hebben al de eerste vruchten geplukt van onze strategische oriëntatie: De digitale transformatie bij DACHSER vordert snel. Onze maatregelen voor klimaatbescherming brengen het hele bedrijf vooruit. We hebben ons eigen netwerk aanzienlijk uitgebreid met overnames in Nederland, Australië, Zuid-Afrika en Italië. Maar bovenal breiden we geleidelijk ons aanbod van wereldwijde end-to-end transportoplossingen voor groupage uit. De proefprojecten om operationele processen in lucht- en zeevracht te koppelen aan Europees landvervoer zijn succesvol. De tastbare voordelen overtuigen al een aantal wereldwijde klanten. Met deze succesvolle projecten nemen we veel momentum mee het nieuwe jaar in."
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder