terug

Verandering aan de top bij DACHSER Food Logistics

Alfred Miller gaat aan het eind van het jaar met pensioen en geeft het stokje over aan Alexander Tonn, COO Road Logistics

Alfred Miller, Managing Director bij DACHSER Food Logistics (links) en Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics bij DACHSER (rechts).
Alfred Miller, Managing Director bij DACHSER Food Logistics (links) en Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics bij DACHSER (rechts).

Alfred Miller, al jarenlang Managing Director van DACHSER Food Logistics, gaat aan het eind van het jaar met pensioen. Met ingang van 1 januari 2024 zal Alexander Tonn de business unit leiden in combinatie met zijn andere rol als COO Road Logistics. Tonn zal de strategie voor Food Logistics bij DACHSER verder ontwikkelen, met name op internationaal niveau.

Als een uitstekende leider en met zijn onvermoeibare inzet heeft Alfred Miller dit bedrijf naar een nieuw niveau getild. Dit geldt zowel voor kwaliteit en groei als voor zijn grote betrokkenheid bij medewerkers en klanten. Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics bij DACHSER

Alfred Miller (60) staat sinds 2010 aan het hoofd van DACHSER Food Logistics. Onder zijn leiding heeft de business line zijn marktpositie aanzienlijk weten uit te breiden, met name op het gebied van contractlogistiek. Dit ging gepaard met een voortdurende stijging van de omzet, van 480 miljoen euro in 2010 tot 1,3 miljard euro in 2022.

"Als stabiliteitsfactor en groeiaanjager tegelijkertijd heeft DACHSER Food Logistics een belangrijke bijdrage geleverd aan de dynamische en duurzame bedrijfsontwikkeling van DACHSER. Food Logistics is al vele jaren een belangrijke pijler van ons bedrijfsmodel," zegt Bernhard Simon, Chairman of the Supervisory Board van DACHSER. "Bovendien heeft Alfred Miller zich tijdens zijn lange carrière bij DACHSER altijd ingezet voor de verdere ontwikkeling van het bedrijf in zijn geheel."

"We hebben de afgelopen 13 jaar een indrukwekkend succesverhaal geschreven op het gebied van voedsellogistiek", voegt Alexander Tonn, Chief Operations Officer (COO) Road Logistics bij DACHSER, toe. "Als een uitstekende leider en met zijn onvermoeibare inzet heeft Alfred Miller dit bedrijf naar een nieuw niveau getild. Dit geldt zowel voor kwaliteit en groei als voor zijn grote betrokkenheid bij medewerkers en klanten."

Veel van de mijlpalen die DACHSER Food Logistics sinds 2010 heeft bereikt, hebben te maken met internationalisering. "Prominente voorbeelden zijn de overname het Nederlandse Müller Fresh Food Logistics aan het begin van dit jaar en natuurlijk de oprichting van het European Food Network onder DACHSER’s systeemleiderschap tien jaar geleden", zegt Tonn. Sindsdien heeft dit netwerk voor gegroepeerd vervoer van levensmiddelen een stevige positie verworven op de Europese markt en bestrijkt nu 34 landen met zijn 23 leden.

Geplande opvolging

Alexander Tonn zal per 1 januari 2024 de functie van Managing Director Food Logistics overnemen. Hij zal worden ondersteund door Stefan Behrendt (46), die vanaf 1 oktober 2023 de nieuw gecreëerde functie van Deputy Managing Director Food Logistics zal bekleden. Behrendt gaf eerder leiding aan het Logistiek Centrum Niederrhein van DACHSER in Neuss en breidde de activiteiten in de voedingsmiddelensector succesvol uit.

Alfred Miller werkt al bijna 40 jaar voor DACHSER. In 1984 begon hij zijn opleiding als expediteur bij de toenmalige DACHSER vestiging in Neu-Ulm. In 1988 voltooide hij zijn studie transportmanagement. Daarna kreeg hij de leiding over de expeditie in de vestiging Neu-Ulm en werd hij in 1992 benoemd tot procuratiehouder. In 1997 werd hij vestigingsmanager in Bremen. In 1999 keerde Alfred Miller terug naar Zuid-Duitsland en breidde als vestigingsmanager de DACHSER vestiging in Gersthofen bij Augsburg aanzienlijk uit. In 2004 werd hij gekozen tot woordvoerder van de DACHSER vestigingen. Miller werd in april 2010 verantwoordelijk voor de Food Logistics business line van het bedrijf.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder