Olympische en Paralympische Spelen 2024 - Belangrijke data en impact voor supply chains

Frankrijk bereidt zich voor om deze zomer in Parijs en verschillende andere Franse steden twee van 's werelds grootste sportevenementen te organiseren. De Olympische Zomerspelen en Paralympische Spelen vinden voornamelijk plaats in de hoofdstad van 26 juli tot 8 september.

Hierbij willen we u informeren over de recente beslissingen van de overheid en regionale autoriteiten en de toegenomen logistieke beperkingen als gevolg van de Spelen, die van juli tot en met september van invloed zijn op onze leveringen in de Parijse regio.

Dit zijn de gevolgen voor de transport- en logistieke sector:

  • De Olympische fakkeltocht, het eerste onderdeel van deze evenmenten, startte op 8 mei 2024 in Marseille. De fakkeltocht gaat door verschillende steden voordat hij op 26 juli in Parijs aankomt. Deze tocht zal het afleveren en ophalen van goederen in de betreffende steden belemmeren. Details van de route per stad vindt u via deze link.
  • De meeste sportwedstrijden vinden plaats in Parijs tussen 26 juli en 8 september. Een interactieve kaart met wegafsluitingen voor, tijdens en na de evenementen vindt u hier.

Hoe kunt u de impact van deze evenementen op uw supply chains beperken?

Bij DACHSER staan klanttevredenheid en leveringskwaliteit centraal. We zijn ons volledig bewust van het belang van onze rol in het efficiënte beheer van de goederenstroom, het transport en de distributie tijdens deze periode. Daarom zijn we nu al bezig om zo goed mogelijk in te spelen op de transport- en logistieke eisen die dit evenement met zich meebrengt.

Om ons daarbij te helpen, zijn hier enkele tips:

  • Neem contact op met uw leveranciers en klanten om voldoende voorraden in te plannen en om verwachtingen af te stemmen.
  • Plan alleen de volumes die nodig zijn voor de betreffende bestemmingen tijdens de betreffende periodes.
  • Indien nodig, vergroot uw voorraden vóór de eerste tests in Parijs, met als doel ze aan te vullen tussen maandag 12 augustus en dinsdag 27 augustus.

Als u vragen heeft over dit onderwerp, neem dan contact op met uw contactpersoon bij het DACHSER-filiaal dat voor u verantwoordelijk is.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder