terug
Nieuws Persberichten
Nieuws

Nieuw glas voor de Big Ben

Van Duitsland naar Engeland: DACHSER vervoert mond geblazen glasplaten van de Duitse glasfabrikant Glashütte Lamberts naar London. De bestemming van het veilig verpakte glas is niemand minder dan één van ‘s werelds beroemdste bezienswaardigheden: de Elizabeth Tower, of beter bekend als de Big Ben.

De Lamberts glasfabriek produceerde de glasplaten voor de onlangs gerenoveerde Big Ben.
De Lamberts glasfabriek produceerde de glasplaten voor de onlangs gerenoveerde Big Ben.

Het beroemde gebouw wordt momenteel gerestaureerd. De vier opvallende wijzerplaten, elk met een diameter van zeven meter, worden ook wel de klokkentoren genoemd. De renovatiewerkzaamheden omvat onder andere het vernieuwen van deze glazen wijzerplaten. De Lamberts fabriek heeft 1.300 glasplaten met de hand gereproduceerd in originele staat. "Dit is één van de beroemdste monumenten en als je dan weet dat dit glas uit onze glasfabriek komt, daar zijn we natuurlijk heel trots op", zegt Robert Christ, Marketing Manager bij Glashütte Lamberts.

Glas voor Buckingham Palace

Het transport vanuit de Duitse plaats Oberpfalz naar Dartford vlakbij Londen wordt verzorgd door een logistieke partner DACHSER. Het transport van de glasvracht vereist veel precisie en expertise.

"Dit is één van de beroemdste monumenten en als je dan weet dat dit glas uit onze glasfabriek komt, daar zijn we natuurlijk heel trots op", zegt Robert Christ, Marketing Manager bij Glashütte Lamberts.

Maar de experts van DACHSER zorgen ervoor dat alles volgens plan verloopt en onbeschadigd op de plaats van bestemming aankomt. Ze hebben immers al ervaring: het logistieke centrum van DACHSER in Hof heeft voor Buckingham Palace al glas van dezelfde Duitse fabriek naar Engeland vervoerd. "Wij werken sinds 2009 samen met Glashütte Lamberts en we vervoeren uiteraard ook naar andere Europese landen", zegt Angela Puchtler, Sales Executive van DACHSER’s Hof logistiek centrum.

DACHSER vervoert mond geblazen glasplaten van de Duitse glasfabrikant Glashütte Lamberts naar London.
DACHSER vervoert mond geblazen glasplaten van de Duitse glasfabrikant Glashütte Lamberts naar London.

342 glasplaten voor één wijzerplaat

Veilig verpakt in houten kisten worden de glasplaten op pallets vervoerd naar hun bestemming, waar een Brits bedrijf ze precies op maat snijdt. "Samen met onze klant ontwikkelen we transportoplossingen voor deze zeer speciale eisen", zegt Puchtler. "En natuurlijk zijn we er een beetje trots op dat we als logistieke specialisten een bijdrage hebben geleverd aan de onlangs gerenoveerde Big Ben.’’

Contact Raisa Mertens