terug
magazine

Het nieuwe DACHSER magazine is er!

Logistiek dient vaak als benchmark om de situatie van de wereldeconomie te beoordelen. De internationale goederenstromen zijn namelijk een vroege indicator van veranderingen in de wereldwijde handelsbetrekkingen. Tegelijkertijd kunnen de huidige geopolitieke transformaties de supply chains zelfs volledig hervormen. Dit is een van de onderwerpen in het nieuwe DACHSER magazine.

DACHSER magazine 04/22

In de coverstory van het laatste DACHSER magazine leggen wij, onder de rubriek ‘veranderende tijden’, zes stellingen voor die het kader voor de logistiek veranderen. We leggen ook uit hoe supply chains veerkrachtig kunnen worden gemaakt in tijden van verandering. Voor details, zie pagina 6.

Met alle veranderingen die momenteel plaatsvinden, is het echter duidelijk dat de globalisering niet kan worden teruggedraaid. Ook in de toekomst zal er vraag zijn naar efficiënte wereldwijde supply chains die naadloos op elkaar aansluiten. De samenwerking van DACHSER met de Zwitserse klant WorldConnect is daar een goed voorbeeld van. Zij produceren reisadapters in Thailand die door DACHSER naar Europa worden verscheept, in de haven van Hamburg worden opgeslagen en van daaruit naar de verkooppunten worden vervoerd. Om de best mogelijke doorlooptijden te garanderen, vooral nu de supply chains nog zo kwetsbaar zijn, werken de verschillende logistieke disciplines nauw samen. Op pagina 18 leest u hoe dat precies in zijn werk gaat.

Continue procesoptimalisatie is ook een thema in ons artikel over de DACHSER vestiging in Langenau bij Ulm, Duitsland. Deze vestiging maakt sinds enkele maanden gebruik van actieve exoskeletten. Deze innovatieve hulpmiddelen worden gedragen als een rugzak en ondersteunen onze medewerkers bij het tillen van zwaardere goederen. Op pagina 24 leest u hoe deze technologie, die nieuw is in de logistiek, een kleine revolutie veroorzaakt in de dagelijkse gang van zaken in het warehouse.

Download uw exemplaar

Download hier de PDF-versie van het DACHSER magazine, wij wensen u veel leesplezier. Benieuwd naar de vorige edities van het DACHSER magazine? Klik hier voor een overzicht.

DACHSER magazine 04/22 PDF (6,56 MB)
DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Danielle van der Kraan Public Relations