Nieuws

Frédéric Diot benoemd tot Country Manager DACHSER Tunesië

Met meer dan 20 jaar logistieke ervaring bij DACHSER Marokko, volgt Frédéric Diot per 1 januari 2021 Yann Fullenwarth op, die nieuwe verantwoordelijkheden op zich neemt bij DACHSER Frankrijk.

DACHSER Cargoplus

Frédéric Diot zal de werkzaamheden van Yann Fullenwarth voortzetten en DACHSER Road- en Air & Sea Logistics in Tunesië verder ontwikkelen. Middels het geïntegreerde netwerk van DACHSER en zijn 393 vestigingen wereldwijd, wil Diot de supply chain tussen Tunesië en Europa optimaliseren door het aanbod van services van DACHSER te combineren, wat DACHSER Interlocking wordt genoemd. Vandaag telt DACHSER Tunesië 106 werknemers onderverdeelt in twee vestigingen Road Logistics en één vestiging Air & Sea Logistics. De Tunesische transport- en logistiekactiviteiten, die voortdurend toenemen, zijn vooral gericht op de luchtvaart-, automobiel- en textielsector.

‘’Sinds een aantal jaren heeft DACHSER Tunesië te maken met een sterk groeiende logistieke vraag en een stijgende omzet’’, zegt Diot. ‘’Onze strategie is dan ook om de ontwikkeling van onze activiteiten voort te zetten, met name op het gebied van export, en om te investeren in de renovatie en uitbreiding van bestaande vestigingen, zoals Rades en Benane. Op lokaal niveau willen wij onze activiteiten versterken en diversifiëren.’’ DACHSER Tunesië is ook voornemens om zijn productie-, IT- en customer service teams in 2021 verder uit te breiden.

Carrière bij DACHSER

Frédéric Diot begon zijn carrière in 2000 bij DACHSER Marokko, waar hij ervaring heeft opgedaan in de ontwikkeling van logistieke activiteiten, lokaal en internationaal. Frédéric is eerst werkzaam geweest bij de vestiging in Casablanca, waar hij de functies van manager customer service en vervolgens operationeel manager heeft bekleed. Acht jaar geleden werd Diot benoemd tot branche manager van de DACHSER  vestiging in Tanger. Deze 21 jaar ervaring binnen DACHSER Marokko zorgen voor een solide basis en grondige kennis van het DACHSER netwerk en leidinggevende kwaliteiten die in het familiebedrijf worden erkend.

Contact Raisa Mertens
ted from System!")) { return true; } return false; } confirmDismissPage = function() { if(confirm("Do you really want to leave the page?\n If you already changed Elements, your Page will be set in draft mode!")) { return true; } return false; }