Eerste inzichten in het DACHSER platform

DACHSER brengt het aanbod van logistieke diensten over naar de digitale wereld. Als bedrijfsbreed digitaliseringsproject is het DACHSER platform een centrale bouwsteen voor het fundamenteel herontwerpen van de klantervaring. Op de Transport Logistic beurs kregen klanten en geïnteresseerden een eerste blik op het platform, dat vanaf 2024 voor alle klanten van DACHSER beschikbaar zal zijn.

Van concept tot platform: de interface van het nieuwe DACHSER platform
Van concept tot platform: de interface van het nieuwe DACHSER platform

Al vele jaren ontwikkelt DACHSER intern software en systemen die volledig zijn afgestemd op de behoeften van zijn klanten. Het DACHSER platform is een logische voortzetting van deze filosofie. Het platform wordt momenteel ontwikkeld in een agile projectopzet, d.w.z. in directe uitwisseling met geselecteerde pilotklanten.

Transparante one-stop solution

Het DACHSER platform brengt de diensten van de business fields Road Logistics en Air & Sea Logistics samen in een gebruiksvriendelijke, moderne interface, aangevuld met innovaties zoals end-to-end tracking voor alle vrachtroutes, creëert dit een op maat gemaakte, digitale one-stop solution voor klanten. DACHSER zet hiermee een belangrijke stap in de richting van volledig transparante goederen- en gegevensstromen, vooral met betrekking tot intercontinentale transporten met verschillende vervoerswijzen.

Het DACHSER platform wordt iteratief en in directe samenwerking met klanten ontwikkeld.

De productontwikkeling vindt plaats in iteratieve test- en ontwikkelingsfasen. Sinds de start van het project hebben er intensieve onderzoeksfasen plaatsgevonden om de behoeften van klanten te achterhalen en feedback te krijgen over productontwerpen. Sinds april 2023 werken pilotklanten al met een eerste versie van het platform. Alle onderzoeksresultaten worden altijd meegenomen in de volgende ontwikkelingsfase. Deze manier van denken en werken is een uitdrukking van een wendbare, digitale mentaliteit die DACHSER in het hele bedrijf stimuleert als onderdeel van zijn digitaliseringsstrategie.

Ralf Messing, Team Leader eLogistics Consulting bij DACHSER, demonstreert het dashboard op de Transport Logistic beurs in München.
Ralf Messing, Team Leader eLogistics Consulting bij DACHSER, demonstreert het dashboard op de Transport Logistic beurs in München.

Hoogtepunt Transport Logistic 2023

Op de toonaangevende vakbeurs Transport Logistic in München werd voor het eerst inzicht gegeven in het nieuwe platform. DACHSER klanten, geïnteresseerden en de media konden op interactieve schermen meer te weten komen over de visie van het project, de ontwikkeling en de roadmap.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op
Contact Pascal Schroeder