Een hap frisse lucht

Kantoren, ziekenhuizen, zelfs aan boord van het internationale ruimtestation en de Marsrover: overal is behoeft aan schone lucht. Camfil levert slimme filteroplossingen om een optimale binnenluchtkwaliteit te bereiken. En als het gaat om het bereiken van flexibiliteit in het warehouse en het optimaliseren van datacommunicatie, heeft DACHSER de antwoorden.

Camfil, 's werelds leidende leverancier van luchtfilters en filtersystemen, levert slimme filteroplossingen om de luchtkwaliteit in gebouwen te verbeteren voor mensen en machines.

Dankzij een groeiend milieubewustzijn, toenemende niveaus van fijnstofvervuiling en steeds strenger wordende wettelijke voorschriften, is de luchtfiltertechnologie booming. Camfil, 's werelds toonaangevende leverancier van luchtfilters en luchtfiltersystemen, levert slimme filteroplossingen om de binnenluchtkwaliteit voor mensen en machines te verbeteren. Om ervoor te zorgen dat de luchtzuiverende producten zo snel, veilig en efficiënt mogelijk het groeiende klantenbestand van het bedrijf bereiken, werkt de groep in Duitsland nu samen met DACHSER. De chemie tussen de partners is net zo goed als die van de lucht die wordt gereinigd door Camfil-filters.

Na 16 maanden voorbereiding ging het gezamenlijke project in december 2017 van start. Camfil Duitsland verhuisde zijn magazijn (dat voorheen intern werd geëxploiteerd) van Ellewangen naar DACHSERs filiaal in Hof om aan te sluiten op de behoeften van de klant en bestelde hoeveelheden met meer flexibiliteit. De verhuizing verbetert de positie van Camfil als leverancier van schone lucht voor industrieën, variërend van voedsel en farmaceutica tot auto- micro-elektronica, maar ook voor ziekenhuizen, scholen, winkelcentra, luchthavens en musea.

"Wij behandelen alle zendingen voor Camfil Duitsland", meldt Norbert Völkl, Manager Contract Logistics bij DACHSER Logistiekcentrum Hof. "Onze vestiging biedt ook de value added service voor het leveren van orderspecifieke Signum-labels waarmee zendingen rechtstreeks naar verschillende divisies kunnen gaan, zelfs op grote, complexe bedrijfscampussen. Dit vergemakkelijkt de leveringen van Camfil aan grote klanten." De samenwerking tussen Camfil en DACHSER zorgt voor flexibiliteit in zijn activiteiten en verbeterde communicatie dankzij een EDI-interface en het delen van verzend- en statusinformatie. Over het algemeen vermindert het de levertijden van het bedrijf in een steeds dynamischere branche.

In het streven naar optimale luchtkwaliteit

Camfil is sinds 1966 toegewijd aan het produceren van de beste luchtkwaliteit voor mensen, machines en gevoelige processen. Sindsdien is het hoofdkantoor van de groep in Stockholm uitgebreid en heeft het nu 30 productiefaciliteiten, 6 R&D locaties, regionale verkoopkantoren in meer dan 30 landen en meer dan 4.200 werknemers. Na zo´n succesvolle start is het bedrijf van mening dat er nog steeds een groot potentieel is dat kan worden aangeboord door de samenwerking met DACHSER. In de toekomst zal DACHSER bijvoorbeeld meer diensten bieden aan Camfil-klanten, vooral op de lokale DACHSER-hubs. Bovendien kan de samenwerking met DACHSER worden uitgebreid naar andere landen. The sky is the limit - in dit geval letterlijk: het netwerk van DACHSER breidt nog niet zo ver uit als de ruimte.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op