De juiste plaats op het juiste moment

Remmen, gereedschap, koppelingen, schokdempers, reinigingsmiddelen en sponzen: het Noorse bedrijf TTI vertrouwt op de logistieke dienstverlening van DACHSER betreft de levering van onderdelen voor zware bedrijfsvoertuigen en aanhangwagens aan Noorwegen vanuit heel Europa. Ook hier geldt: korte doorlooptijden, kennis van douaneactiviteiten en altijd een luisterend oor voor de klant.

Het Noorse bedrijf TTI vertrouwt op de logistieke dienstverlening van DACHSER betreft de levering van onderdelen voor zware bedrijfsvoertuigen en aanhangwagens aan Noorwegen vanuit heel Europa.
Het Noorse bedrijf TTI vertrouwt op de logistieke dienstverlening van DACHSER betreft de levering van onderdelen voor zware bedrijfsvoertuigen en aanhangwagens aan Noorwegen vanuit heel Europa.

Voor Truck & Trailer Industry (TTI), een leverancier voor de transportindustrie gevestigd in Noorwegen met bijna 60 jaar ervaring, is klantgerichtheid bijzonder belangrijk in een sterk concurrerende markt. TTI heeft meer dan 50 leveranciers, verspreid over vele landen zoals Duitsland, Nederland, Denemarken, het Verenigd Koninkrijk en Spanje. TTI werkt al meer dan zeven jaar samen met DACHSER. Door middel van het dichte Europese netwerk zorgt DACHSER ervoor dat alle importprocessen van Europa naar Noorwegen zo soepel mogelijk verlopen.

“Het is belangrijk dat onze bestellingen op tijd worden geleverd om tijd en geld te besparen. Dat is nodig als we een goede partner willen zijn voor onze klanten”, zegt Martin Ohlsson, inkoopmanager bij TTI.

Vele leveranciers in heel Europa

Het productassortiment van TTI omvat meer dan 40.000 artikelen, van kleine schroeven tot grote motoren. Dit betekent dat het transporteren van goederen van dergelijke uiteenlopende grootte en met verschillende soorten verpakkingen vrij complex is "Met dagelijkse vertrekken vanuit de verschillende vestigingen in ons Europese netwerk, in combinatie met de expertise van onze medewerkers in douanezaken, kunnen we het importproces van TTI snel en efficiënt afhandelen", legt Anders Sundvold, Sales Executive bij DACHSER Noorwegen, uit.

"Het is essentieel dat onze bestellingen op tijd worden geleverd. Dit is belangrijk om tijd en geld te besparen." Martin Ohlsson, inkoopmanager bij TTI.

DACHSER is ook een betrouwbare partner voor het vervoer van gevaargoed, zoals batterijen. Daartoe heeft DACHSER op alle vestigingen veiligheidsadviseurs voor gevaarlijke stoffen gestationeerd, die ervoor zorgen dat de logistiek dienstverlener zich aan de standaardrichtlijnen houdt en deze uitvoert. Deze adviseurs worden ondersteund door een centraal team op het hoofdkantoor van DACHSER.

Het productassortiment van TTI omvat meer dan 40.000 artikelen, van kleine schroeven tot grote motoren.
Het productassortiment van TTI omvat meer dan 40.000 artikelen, van kleine schroeven tot grote motoren.

Op maat gemaakte services voor een succesvolle samenwerking

Naast de import van de verschillende onderdelen uit Europa ondersteunt DACHSER TTI bij zijn verkoopactiviteiten in Noorwegen. DACHSER laadt eerst de goederen in de vestiging in Vinterbro voordat ze worden gedistribueerd naar TTI -afdelingen in heel Noorwegen. Deze op maat gemaakte service maakt de logistieke processen van TTI efficiënter, omdat het bedrijf zelf geen tijd hoeft te besteden aan het laden en distribueren van de zendingen.

Persoonlijke samenwerking met de medewerkers van DACHSER is belangrijk voor TTI: "Voor ons is het belangrijk dat alles werkt zoals het hoort en dat de kwaliteit van de dienstverlening goed is", zegt Ohlsson. "Als we vragen hebben, worden we altijd op een prettige manier begroet, ongeacht met wie we spreken, of het nu onze contactpersoon is of iemand die bij de klantenservice werkt.’’ Mede daarom heeft TTI de samenwerking met DACHSER onlangs uitgebreid.  Zo komt alles op de juiste plaats, op het juiste moment.

DACHSER wereldwijd
Neem contact op